Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Sürat Kargo Macerası  (Okunma Sayısı 3773 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 26, 2020, 20:54:52 ÖS »

PS4'ü yeni aldığım günlerde Ankara'dan bir oyun almıştım. Sürat Kargo ile yollanan oyun takip numarasına bakıldığında dibimdeki şubeye gelmiş görünüyordu. Ben de Pazartesiyi beklememek için Cumartesi günü şubeye gittim. Fakat gidince "Paketlerin hepsi araca sığmamış, Pazartesi gelir abi" dediler.

Açıklama biraz saçma gelse de neyse deyip evime döndüm. Mecburen Pazartesi gününe kadar da bekleyip tekrar almaya gittim. Bu gidişimde de "Dağıtıma çıktı abi" dediler, halbuki paket hala şubede gözüküyordu.  Ben de eve dönüp beklemeye başladım, fakat tabi ki de gelen - giden olmadı.

Bendeki nasıl bir sabırsa artık Salı günü üçüncü kez şubeye gittim, takibe göre paket halen daha şubedeydi çünkü.  Bu sefer de "Yanlış yazılmış abi, daha gelmedi senin paket" dediler. Halbuki henüz gelmemiş olan paket dün nasıl olduysa dağıtıma çıkmıştı. Elemanlar o kadar çok yalan söylüyorlardı ki artık söyledikleri yalanların takibini bile yapamıyorlardı. Durumu belirtince bir ton saçma sapan zırvalar saydılar bahane olarak. İnanın sinirlenemedim bile, kimi kime şikayet edeceksiniz çünkü?

Ben de nihayetinde işin ucunu bıraktım ve evde beklemeye başladım. Paketim de ancak bir sonraki haftanın Perşembe günü geldi.  Kaderimi kabullenerek sessizce teslim aldım. Sürat Kargo'dan sağ salim bir paket alabilmek bile gözümde büyük bir achivement'dı çünkü.

İşin komik yanı, konuyla ilgili şikayetimvar'da açtım şikayete tam 46 gün sonra zahmet edip dönüş yaptı Sürat Kargo. Durumu izah ettiğim müşteri temsilcisi de "Olur ya öyle yoğun dönemlerde" dedi (şaka yapmıyorum).

Ama en bombası da şu, konuşmanın sonunda eleman aynen şöyle dedi:

"Size bir link yollasam oraya teşekkür yazar mısınız?"

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2020, 00:28:41 ÖÖ »

Gecmis olsun, keske "sizin teşekkür dağıtıma çıktı" yazsaydiniz =)
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2020, 09:44:08 ÖÖ »

Sürat kargo büyük rezillik. Benim internetten bir alışverişimi tam 1 ay sonra teslim ettiler. Gönderen şube ve alan şube İstanbul içinde. Bir şubeden bir şubeye yürüyerek gitmek 1 saat sürüyor.

Şubeler telefonlarını açmıyorlar. Çağrı merkezinden sadece şikayet kaydı bırakabildim. Ümidi kesip ürün gelmedi/iade işlemlerini başlattıktan sonra kargo geldi.

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2020, 10:14:27 ÖÖ »

Sizler yine şanslıymışsınız, benim kargo şubeye geldi, haftalarca bana ulaştırılmadı baktım gelmeyecek iade edin bari dedim yoksa para da gidecek, haftalarca da iade bekledim. Bu sürede herhalde 49 defa aramış ve kayıt bırakmışımdır.

75 gün sonunda ürün iade edildi de paramı alabildim.

Sürat kargo büyük rezilliktir...
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2020, 10:31:43 ÖÖ »

Benim kargolardan birini çaldırdılar. Bisikletli kurye dağıtıma çıktığında, bisikletin arkasına astığı çantasını götürmüşler. Allahtan satıcı insaflı çıkı, yenisini başka kargo ile yolladı.

Bir diğer olay ise, bana 500mt yakın, yürüme mesafesi en fazla 5dk olan şubelerindeki kurye aradı ve kargoyu getirmesem olur mu dedi. Olur yarın getir dedim. Abi ben oraları bilmiyorum hiç gitmedim, işe yeni başladım, adres filan bilmem ben, ne olur sen gel al paketini şubeye bırakayım diye ağladı. Gitmedim, bir hafta sonra aradılar paketiniz var burada gelin alın diye. Ben de aynen neden alamadığımı anlattım. Ertesi gün yüzü kırk karış olmuş kurye kapıdaydı. Aldım kargoyu, bir afra tafra. Elemana üzüldüm mü ? Hayır, çünkü işten 10 dakika erken kaytarmak için getirmediğine eminim.

Bir de iki hafta beklemiş ve hiç dağıtıma çıkmamış bir kargomu, şubenin karşısında yol kenarındaki ağaçların dibinde, saçılmış kolilerin arasında kendim bulup şubeye girmiştim. O paket nasıl çalınmadı hayretler içerisindeyim.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2020, 10:54:38 ÖÖ »

Geçenlerde bir paketi daha sormaya gittim. Eleman benim paketi aramak için ufacık bir yarım odaya girdi. Odada o kadar çok kargo vardı ki, abartmıyorum adım atacak yer yoktu ve her yer tavana kadar yığılmış haldeydi. Ayağına giydiği şıpıdık terliklerle bu paketlerin arasında adeta bale yaparak benimkini bulmaya çalıştı ama bu esnada üzerine bastığı 3-4 paketi de şehit etti. Benimkini de bulamadı zaten

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
egemur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2020, 14:15:05 ÖS »

Kargo hizmeti tüm firmalarda beklenen seviyenin çok altında. Şöyle güzel, iyi hizmet veren bir firma çıksa tüm piyasayı süpürecek bence. Ben 1.5, 2 katını veririm hatta bu hizmet için.

Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2020, 14:47:57 ÖS »

Benim artık böyle hikayelerim yok çünkü kargo şirketinden emin olmadan ürün almıyorum. Aras, Sürat ve MNG üçlüsünü de asla ölüm kalım koşulunda dahi tercih etmiyorum. Sizlere de tavsiye ederim Kahkaha

Bu arada amazon.com.tr'den sipariş veren varsa Kolay Gelsin mükemmel bir kargo şirketi olmuş.

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2020, 14:56:00 ÖS »

Dert duvarı gibi olsun, 5 dakika evvel PTT ile benzerini yaşadım. Çalışan hanım kargomu site içerisinde kaybetmiş. Ücretini vereceğini söyledi. Geri kalan paketlerin de şans eseri kaybolma ihtimaline karşılık mecbur onaylamak durumunda kaldım. Paketlerin %80'i yurtdışından geliyor. Paketi birinin bulup getirme ihtimali çok düşük. İade alma şansım hiç yok. Komedi gibi.

Bana insaniyet dersi olsun; yarim saat kadar sonra hanimefendi kargomu bulup getirdi.
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2020, 15:39:19 ÖS Gönderen: Feandreu » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: