Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 2.el playstation 3 konusunda yardım  (Okunma Sayısı 6405 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Shovel_Retro
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 29, 2020, 15:45:47 ÖS »

Sahibinden.com dan bir adet sarı ışık hatası veren PlayStation 3 buldum satıcı ile konuştum aleti yere düşürdükten sonra sarı ışık vermeye başladığını söyledi,sarı ışık genelde ısınma sorunu olunca olur diye bilirim tavsiyeniz varmı bulduğum makine ilk sürüm backward competible olan. Fikirlerinize açığım efem.

Good as ever
Snk-Capcom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2020, 15:51:17 ÖS »

Tanımadığınız satıcıdan 2.el ürün alırken iyi araştırmak , tüm detayları sormak lazım ağabey. Çünkü en büyük hatamız başkalarını da kendimiz gibi zannetmek. Umarım kazasız belasız bir alışveriş olur. Yeni nesil konsollar için maddi sorununuz yoksa sıfır almak daha mantıklı.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2020, 15:56:26 ÖS »

Hiç tavsiye etmem. PS3 oldukça komplike bir sistem ve tamiri hiç de öyle kolay değil.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Shovel_Retro
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2020, 15:59:13 ÖS »

Eğer işlemci ayakları kırılmışsa softball ile yaptırılıyordu ama konsol ölmüş ise zaten para vermek istemem

Good as ever
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2020, 16:08:59 ÖS »

İlk çıkan PS3'ler yüksek oranda tamir edilemiyor. En azından okduğum, duyuduğum kadarıyla bu böyle. Isınmadan kaynaklı sorun olan hiç bir elektronik cihazı almanızı tavsiye etmem. Tamir olsa bile, bir süre sonra tekrar bozulma ihtimali yüksek.

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2020, 16:25:57 ÖS »

Bende var ilk çıkandan bir tane 2006'da Kanada'dan almıştım. Hâlâ taş gibi çalışıyor. Bir şey olacak diye korkuyorum. Hiç tamir falan görmedi sadece CFW'li.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2020, 23:28:09 ÖS »

Sahibinden.com dan bir adet sarı ışık hatası veren PlayStation 3 buldum satıcı ile konuştum aleti yere düşürdükten sonra sarı ışık vermeye başladığını söyledi,sarı ışık genelde ısınma sorunu olunca olur diye bilirim tavsiyeniz varmı bulduğum makine ilk sürüm backward competible olan. Fikirlerinize açığım efem.
Macera aramayın...

SouLPoWer87
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2020, 03:01:26 ÖÖ »

1 hafta 10 gün kadar önce bende letgo dan 100tl ye sarı ışık hatalı bı ps3 aldım bursa da dağ evinde belki tamir ederim diye açtım söktüm tüm parçaları temizledim bir de kurutma makinası ile 5-10 dakika kadar ısıtma işlemi yaptıktan sonra şansım yaver gitti ve cihaz çalıştı Kahkaha ama tabi size alın diye tavsiye etmem 100tl olduğu için çalışmasa da çok üzülmedim tamir işi ile zaman geçsin diye aldım tabi calistirabildigim içinde ekstra mutluyum o ayrı

İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir. İnsan imkansızın da ötesine gidebilir..

+90'lar da çocuk olmak..
+Commodore Amiga Aşkı
+Jay Miner
+Paula
+Agnus
+Denise
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 03, 2020, 10:26:10 ÖÖ »

100 liraya boşuna satmazlar.
fiyat ürün hattında yeteri kadar bilgi veriyor.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 03, 2020, 12:38:12 ÖS »

kurutma makinası ile 5-10 dakika kadar ısıtma işlemi yaptıktan sonra şansım yaver gitti ve cihaz çalıştı Kahkaha

Dediğiniz şey çok ilkel bir reflow yöntemi ve düzgünce yapılmadığı için de kalıcı olmayacaktır. Bir süre çalışır sonra yine aynı şey olur. 3-4 kez bu şekilde hayata döndürebilirsiniz belki ama sonunda tamamen iflas edecektir. Reflow istasyonu olan profesyonel notebook veya PC board tamiri yapan yerlerde düzgünce yaptırabilirsiniz. Büyük bir maliyet çıkacağını sanmam. Kalıcı çözüm reball'dur ama onu da düzgün yapacak yer bulmak zor olabilir bir de reflow'a göre daha maliyetli olur ama kesin çözümdür. Profesyonel reflow da bir süre sonra bozulabilir ama reball bozulmaz.
SouLPoWer87
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2020, 14:19:58 ÖS »

kurutma makinası ile 5-10 dakika kadar ısıtma işlemi yaptıktan sonra şansım yaver gitti ve cihaz çalıştı Kahkaha

Dediğiniz şey çok ilkel bir reflow yöntemi ve düzgünce yapılmadığı için de kalıcı olmayacaktır. Bir süre çalışır sonra yine aynı şey olur. 3-4 kez bu şekilde hayata döndürebilirsiniz belki ama sonunda tamamen iflas edecektir. Reflow istasyonu olan profesyonel notebook veya PC board tamiri yapan yerlerde düzgünce yaptırabilirsiniz. Büyük bir maliyet çıkacağını sanmam. Kalıcı çözüm reball'dur ama onu da düzgün yapacak yer bulmak zor olabilir bir de reflow'a göre daha maliyetli olur ama kesin çözümdür. Profesyonel reflow da bir süre sonra bozulabilir ama reball bozulmaz.
çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgilendirme için ama dediğim gibi benim maksadım o zaman diliminde tamir bakım gibi bişeyler ile vakit geçirmek ve çalıştırdıktan sonra da YouTube da kırma işleminin nasıl yapıldığını falan izleyip onu da hallettim kızlarımla birlikte 3-5 gün toy story falan oynadık 100 TL hakkını verdi yani işin aslı Kahkaha şimdilik gittiği kadar gitsin tekrar dediğiniz gibi aynı sorunu yaşadığım zaman daha sağlıklı çözüm üretebilecek merciiler ararız tekrar teşekkür ederim

İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir. İnsan imkansızın da ötesine gidebilir..

+90'lar da çocuk olmak..
+Commodore Amiga Aşkı
+Jay Miner
+Paula
+Agnus
+Denise
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2020, 14:36:00 ÖS »

FAT PS3'üm vardı... Ben pek oyuncu biri değilim sanırım. Kızımda çoğunlukla move oyunları oynamıştı... En fazla 1 saat belki oynuyordu... Bir gün bana PS3 çalışmıyor dedi.. Açılır gibi yapıp sarı ışığa düşüyordu... Nasıl hallederim, nedir diye youtube'a baktım... CPU/GPU olan yerleri sıcak hava üyleyen lehim istasyonuyla ısıttıklarını gördüm... PS3 açtım...İşlemi yaptım..çalıştı... 15 gün kadar.. sonra yine aynı arızayı verdi.. yine yaptım 1 hafta gitti... Sonunda pes ettim... Çevremde çalışan FAT kasa yok diyebilirim... Az ya da çok kullanılan FAT'lerin çoğu sorun çıkardı. FAT PS3 ise sağlam olsa bile uzak durmak bence akıllıca olur diye düşünüyorum.

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2020, 20:59:29 ÖS »

Bence, arızalı ürünün fiyatı pahalıysa değmez.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: