Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hayatımı Değiştiriyorum  (Okunma Sayısı 4823 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
agg1401
Ziyaretçi
« : Aralık 21, 2020, 10:38:41 ÖÖ »

Bugünün konusu, dün akşam 11 sularında ani bir karar aldım ve bu kararımı sana uzun uzun anlatmak için Hayatımı Değiştiriyorum başlığını vererek, girişimi bitiriyorum.

Dün akşam saatlerinde discord hesabımı kapatarak bu değişikliği yapmaya başladım. Daha az evvel İTÜ Çekirdek üzerinden Sunflower no Sekai projemi tanıttım ve şimdi de bu yazıyı yazarak resmen değişimi başlattım diyebilirim. Aşağıdaki içeriklerden hepsini okuyabilirsin. Ayrıca bugün ki yazım biraz uzun olabilir.

Discord Hesabımı Kapattım

Discord hesabımı kapattım çünkü, zaman kaybı bir sitedir. Bana hiçbir şey kazandırmadı ve güzel insanlar edinsem bile, onlarında bana karşı bir avantaj kazandırmadığı için bunu yapmış bulunmaktayım. Kapatmamın bir nedeni daha var, tam projelerimi anlatacak bir sunucu keşfediyorum ama sesli teyit saçmalığıyla uğraşmak istemediğim için, hepsinden çıkıyordum.

Bir diğer önemli etken ise, benim varlığım resmen yok sayılmasıdır. Bu beni deli eden etkenlerden birisidir ve bu yüzden de hesabımı kapatma işlemimi daha da hızlandırdı diyebilirim. O yüzden hesabımı kalıcı kapattım ve orada aşağıdaki nickleri görürsen, bil ki onlar sahtekar insanlardır.

• NESDelisi
  • ChikaraTR
  • Sunflowerの世界
  • agg1401

Blender Öğreneceğim

Arabayı yapan kişinin eline ve zekasına sağlık, ne kadar güzel modellemiş değil mi? İşte öğrenmek istediğim programın yeteneği budur. Ben bunu öğrenmek istiyorum çünkü, Re-Volt için içerikler üretmek istiyorum. Bu programı çözdüğümde aklımdaki tüm pist ve araba fikirlerimi ortaya sunmak istiyorum.

Bu fikirlerimden bazıları, alfabe pistleri (A’dan Z’ye kadar), Sunflower’s Home (Kendi yaşadığım evi baz alacağım), F-1 Race (Family Computer sürümü olanı baz alacağım) ve bir kaç tanede araba yapmak istiyorum. Bu yüzden öğreneceğim ve sürekli kendimi geliştirmeye çalışacağım.

Japonca Öğreneceğim

Üstteki resime aşık olmamak elde değil ve ne güzel duruyor öyle tarihi yer değil mi? Japonyayı daima hedef almış ve kıskanan birisiyim, bu konuda çalışmalarıma ilk olarak o ülkenin ana dili olan Japoncayı öğrenmem gerekecek ve bunu yapabilirsem, önüm çok fazla açılacağına inanıyorum.

Japonca hakkında bir bilgin yoksa sana biraz anlatayım. Bu dilde 3 farklı yazı şekli var, Hiragana (ひらがな), Katakana (カタカナ) ve son olarakta Kanji (感じ)‘dir. Hiragana, Japoncanın kalbi ve Kanji bilmesen bile, tüm Japoncayı yazabiliyorsun. Katakana ise, Japonca dışı kelimeleri yazmak için kullanılıyor ve benim adımı Katakana ile yazılmaktadır. Son olarak Kanji ise, Çince’den +4000 kelime alınarak oluşturulmuş bir alfabedir. Kısaca işim zor diyebilirim.

Oyun Geliştirmeye Devam

Üstteki resim kullandığım oyun motorundan görüntüdür ve oyunumun geliştirilme ortamını az bile olsa görmene izin veriyorum. Oyun motorumdan çok memnunum ve hatta yapabiliyorsam artık, en iyisini yapmak istiyorum. Oyunlarımı artık satmak ve daha iyilerini sunmak içinde üretmek zorundayım.

Construct 2‘nin desteği bittiği için, bir süre daha kullanırım ve sanırım gelecek yılın ortasına doğru Construct 3‘e geçerim ama belki 3 boyutlu alanı seversem direktman Unreal Engine‘a bile kayabilirim, en iyisi bu konudaki kararımı zamana bırakmak istiyorum. Bu konudaki kararımı, zaman yönlendirsin.

Hikaye Yazmaya Devam

Resimdeki hikaye sadece o bölümün giriş kısmına ait ve resimdeki yazının yazı tipi Bai Jamjuree‘dir. Kendisi google.fonts sitesinde yaşamakta ve merak ediyorsan buraya tıklayın. Hikaye yazmaya bayılıyorum, beni rahatlatıyor ve hayal gücümü insanlara anlatmak, onlara göstermek inan beni çok mutlu ediyor.

Şu ana kadar yazdığım bir çok hikaye maalesef kayıp oldu. Fakat yine de hepsini yeniden yazmak istiyorum. Ayrıca şu an tek önceliğim Pandora Poisa Kasaimura serisini 1. sezonunu tamamlamak ve onu da dizi/film yapan şirketlere pazarlamak istiyorum. Ayrıca o seriyi tamamladığımda çok iyi serilerde yazmak isterim, en iyisi bu konuyu da zamana bırakayım.

Bugünlük benden bu kadar.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2020, 10:44:19 ÖÖ »

Unreal Engine'in lisanslaması nasıl? Misal kısıtlı sayıda dağıtıma izin veriyorlar mı? Eğer veriyorlarsa, başka bir engine'e bakmaya pek gerek yok...

3D Modelleme ve canlandırma için şu anda en uygunu Blender sanırım. İstedikten sonra başarılı olma şansın yüksek.

Başarılar.

Bu arada, hayat öyle düz, dos doğru bir yol değildir. İnişleri, çıkışları olur. Her zaman hak ettiğini elde edemediğini düşündüğün zamanlar olacaktır. Bazen kötü dediğin şeyler senin için hayırlı, iyi dediklerin kötü sonuçlanır. Asl olan yılmadan, doğru bildiğinde, sevdiğin ve başarılı olduğuna inandığında sabırla çalışmaktır. Hiç ummadığın şekilde, ummadığın şekilde yol seni bulur...
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2020, 10:47:10 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2020, 11:07:34 ÖÖ »

Unreal Engine'in lisanslaması nasıl? Misal kısıtlı sayıda dağıtıma izin veriyorlar mı? Eğer veriyorlarsa, başka bir engine'e bakmaya pek gerek yok...

3D Modelleme ve canlandırma için şu anda en uygunu Blender sanırım. İstedikten sonra başarılı olma şansın yüksek.

Başarılar.

Bu arada, hayat öyle düz, dos doğru bir yol değildir. İnişleri, çıkışları olur. Her zaman hak ettiğini elde edemediğini düşündüğün zamanlar olacaktır. Bazen kötü dediğin şeyler senin için hayırlı, iyi dediklerin kötü sonuçlanır. Asl olan yılmadan, doğru bildiğinde, sevdiğin ve başarılı olduğuna inandığında sabırla çalışmaktır. Hiç ummadığın şekilde, ummadığın şekilde yol seni bulur...

Bu dediklerini aklıma kazıyacağım ve güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2020, 13:35:07 ÖS »

Unreal ve Unity arasında, Unreal motorunu seçmenin sebepleri nedir? Bunu iki motor arasındaki farklara fazla hakim olmadığım için soruyorum.

Oyun geliştirmeye yeni başlayanlara genelde Unity öneriyorlar. Öğrenmesi kolay ve ölçeklendirilebilir olması avantaj. 2D oyun geliştiriciler arasında da çok popüler. Unreal C++ kullanıyorken Unity'nin C# olması da duruma göre avantaj sayılabilir.

C++ biraz, C#'ı hiç bilmiyorum. Sadece C# öğrenmek için Unity tercih ederdim.

agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2020, 14:22:22 ÖS »

Unreal ve Unity arasında, Unreal motorunu seçmenin sebepleri nedir? Bunu iki motor arasındaki farklara fazla hakim olmadığım için soruyorum.

Oyun geliştirmeye yeni başlayanlara genelde Unity öneriyorlar. Öğrenmesi kolay ve ölçeklendirilebilir olması avantaj. 2D oyun geliştiriciler arasında da çok popüler. Unreal C++ kullanıyorken Unity'nin C# olması da duruma göre avantaj sayılabilir.

Ben kodlama alanı olarak düşünmedim ve Unreal Engine benim projelerimi çok iyi yansıtabileceğini düşündüğüm için seçtim hocam.
Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2020, 15:43:38 ÖS »

C++ biraz daha zor ama C# ta ölü yatırım. Oyun yazmak için en doğru seçenek C++ görünüyor.

@NESDelisi: insana hayatında reset atmak bazen iyi gelir. umarım daha iyi zamanların olur.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2020, 16:07:37 ÖS »

Unreal ve Unity arasındaki seçimde Unreal'i cazip kılan biraz da sadece oyun sektöründe değil, medya, mimari ve hatta TV yayıncılığında da kullanılan bir sistem olması. C++ ya da C# çok detaya girmeden bazı mekanikleri Unreal'de yapmak mümkün olabilir. Öğrenmek için bedava ve oyun yayınlasanız da belli bir yüzdesini alıyorlar. Eğitsel olarakta çok ciddi desteği var. Blender'da hazırlanan sahne ya da modelleri, Unreal'da realtime halde sunmak bile başlangıç için bayağı heycan verici olacaktır. Unity'i bir zamanlar bir iki deneme yaparak kullanmıştım. Özellikle Prefab yapısıyla, bir çok hazırlanan mekaniği kolayca erişmek mümkün. Unity'de kötü diyemem ama ikisi pek karşılaştırılabilir değil gibi...

https://www.unrealengine.com/en-US/download

agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2020, 17:38:31 ÖS »

C++ biraz daha zor ama C# ta ölü yatırım. Oyun yazmak için en doğru seçenek C++ görünüyor.

@NESDelisi: insana hayatında reset atmak bazen iyi gelir. umarım daha iyi zamanların olur.

Unreal Engine hep ilgimi çekiyor hocam.

Unreal ve Unity arasındaki seçimde Unreal'i cazip kılan biraz da sadece oyun sektöründe değil, medya, mimari ve hatta TV yayıncılığında da kullanılan bir sistem olması. C++ ya da C# çok detaya girmeden bazı mekanikleri Unreal'de yapmak mümkün olabilir. Öğrenmek için bedava ve oyun yayınlasanız da belli bir yüzdesini alıyorlar. Eğitsel olarakta çok ciddi desteği var. Blender'da hazırlanan sahne ya da modelleri, Unreal'da realtime halde sunmak bile başlangıç için bayağı heycan verici olacaktır. Unity'i bir zamanlar bir iki deneme yaparak kullanmıştım. Özellikle Prefab yapısıyla, bir çok hazırlanan mekaniği kolayca erişmek mümkün. Unity'de kötü diyemem ama ikisi pek karşılaştırılabilir değil gibi...

https://www.unrealengine.com/en-US/download

Keşke herkes sizin gibi farklılıklarını böyle açıklasalardı.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2020, 17:58:14 ÖS »

zamanında unity'e bakmıştım biraz.
çok ilerleyemedim kaldı.

ps4 de oynadığım oyunlar içerisinde need for speed rivals oyununun grafikleri çok hoşuma gitmişti. frostbite motoruyla yapıldığını öğrendim.

unreal da başarılar dilerim.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2020, 21:35:06 ÖS »

zamanında unity'e bakmıştım biraz.
çok ilerleyemedim kaldı.

ps4 de oynadığım oyunlar içerisinde need for speed rivals oyununun grafikleri çok hoşuma gitmişti. frostbite motoruyla yapıldığını öğrendim.

unreal da başarılar dilerim.

Sağ olasınız.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2020, 23:45:30 ÖS »

başarılar diliyorum.
japonca dvd seti var hediye edebilirim isterseniz
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2020, 00:28:58 ÖÖ »

benim de yabancı dil öğrenmek için tavsiyem "duolingo" hem pc'de hemde android ortamında mevcut. çok güzel bir tekniği var programın. tavsiye ederim.

https://tr.duolingo.com/

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
ksercan5
Deneyimli

80ler candır... Commodore fan since ‘86

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2020, 07:39:27 ÖÖ »

Başarılar dilerim. Japonya ve Japonca çok ilgimi tercih etmiştir. Asya'ya daha önce gitmemiştim ve pek bilmiyordum. Ama son zamanlarda farklı ülkelere gitme imkanı buldum. Gerek Türki Cumhuriyetler olsun gerekse uzakdoğu olsun bence kültürel ve teknolojik olarak gayet kendilerini geliştirmişler. Benim çok hoşuma gitti. Özellikle insana olan saygıları.

A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr | Satış Sayfam
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2020, 08:51:53 ÖÖ »

benim de yabancı dil öğrenmek için tavsiyem "duolingo" hem pc'de hemde android ortamında mevcut. çok güzel bir tekniği var programın. tavsiye ederim.

https://tr.duolingo.com/

Japonca yok.

Başarılar dilerim. Japonya ve Japonca çok ilgimi tercih etmiştir. Asya'ya daha önce gitmemiştim ve pek bilmiyordum. Ama son zamanlarda farklı ülkelere gitme imkanı buldum. Gerek Türki Cumhuriyetler olsun gerekse uzakdoğu olsun bence kültürel ve teknolojik olarak gayet kendilerini geliştirmişler. Benim çok hoşuma gitti. Özellikle insana olan saygıları.

Güzel dediniz, ortopedi engellisi olduğum ve oyunlar geliştirdiğim için beni havada kapacaklarını düşünüyorum...
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2020, 10:58:45 ÖÖ »

Japonya, Japonca geçince hem bir selam vermek hem de iki kelam etmek istedim

Japonya'ya 3 kez seyahat etmiş, Nouryuku Shiken'de 3 kyuu sertifikası olan bir abin olarak ufak bir iki gözlemimi ileteyim. Gözlemlerimi de hem popüler hem de geleneksel Japon kültürüne aşık bir insan olarak yaptığımı belirteyim baştan.

Japonlar'la aranızda hiç çalışan oldu mu bilmiyorum ama benim epey fırsatım oldu. İş ortamında daha statik insanlar hiç görmedim. Bir japon için her işin bir klavuzu vardır, klavuz dışı hareket ettiğiniz anda onların nazarında yapılan her iş "usulsüzdür". Bu yüzden bizim gibi (ister iyi ister kötü olarak değerlendirebilirsiniz) pratik zekası fazla, halledelim de nasıl olur olsun mantığındaki akdeniz milletleri için pek geçinilebilecek insanlar değiller iş hayatında. Çok farklı milletlerden insanlarla çalışma fırsatı buldum, her zaman en keyif aldığım insanlar İtalyanlar ve Yunanlar oldu tamamen benzerliklerimizden ötürü.

Diyelim Japonya'da yaşama kararı aldın, bir şekilde gittin yerleştin. Bunu söylediğim için üzgünüm ama Japonlar tüm dünya üzerindeki en ırkçı ulus olabilir. Evet naziktirler, naiftirler ama yabancıları kabullenmezler ki kendi aralarında bile sosyal mesafenin çok yüksek olduğu çok soğuk insanlardan bahsediyoruz. Bir yabancı olarak, özellikle bir ortadoğulu olarak Gaikokujin - kabaca gaijin sıfatından asla kurtulamazsın. Türklere gerçekten sempatiyle bakan tek ulus Koreliler (Kore'den benden para almayan restoranlar oldu), Japonlar'ın bize bakışı özellikle şu son 4-5 yıldır hızla türeyen kılıksız dönerciler yüzünden epey kötüleşti.

Hem mesleki, hem de lisan-retorik gibi alanlarda durmaksızın kendini geliştirmeye devam et - hiç kullanmayacağın bir dili öğrenmen bile alakasız durumlarda işe yarayabiliyor. Hayal et, ama hayallerinin seni küçük bir fanusa sıkıştırmasına izin verme. Yaptığın işlerde başkalarından ne kadar ayrılırsan o denli başarılı olursun ve aklından hiç geçmeyen kapılar açılır önünde.

Sevgiler

Not: Hiçbir dil sınıf ortamı olmadan ya da o ülkede bulunmadan öğrenilmez. O yüzden Japonca öğrenmek için gerekli kursları araştır derim.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: