Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari 2600 ile ilgili Yardım!  (Okunma Sayısı 6516 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 25, 2021, 11:41:35 ÖÖ »

Merhabalar,
çocukken 3 yaşlarımda Amstad PCW 8256 ile oynadıktan sonra ilk bilgisayarım Amstrad CPC 464'ü renkli monitörüyle edindim. bu cihazlar halen elimde durur. Ardından bir Atari 2600 klon edindim. fakat malesef aldığım kartuş çalışmamış ve sadece içindeki oyunları oynamış. şimdi bir tane edindim çalışıyor mu çalışmıyor mu test edilmemiş elime gelince anlayacağım. birkaç sorum var.

1-) atari 2600 RGB mod kesinlikle yapmam gerekiyor RF'li küçük bir 37 ekran tv tutmama rağmen RF'den nefret ediyorum. lehim yaparken hep elim titrer genetik olmasa bile biraz duygusal bir sorun içimden aman kartı mahvetmeyeyim diye geçirdiğimde daha da heyecanlanıyor ve bu sayede geçmişte 1-2 kart bakır yollarını mahvetmişliğim var. burada önerilerinizi bekliyorum. gerekirse bir elektronikçiye tarif ettirerek yaptıracağım.

2-) 2021 temmuz ayı itibariyle oyun kartuşlarını ne kadara buluyoruz. bilerek tarihi belirttim çünkü her sene fiyatlar değişmekte. çok aranan kartuşlarla az istenilen kartuşlar arasında ciddi fiyat farkı varmı?

3-) Atari 2600'üm kara kutu ama ahşap kısmı yok çocukken edindiğim Atari 2600 de de ahşap kısım yoktu orası simsiyah bomboştu ama şimdi edindiğim Atari 2600'de orada Atari 2600 logosu yazıyor o zaman bu orjinal bir ATari 2600 mudur?

4-) eski kartuş bulmaktansa sıfır kartuş üretilebilmekte midir Atari 2600 için? yoksa üretim daha mı pahalıya gelir? eğer Atari 2600 kartuş üretiliyorsa PCB'si ve ROM programlamak için cihaz linklerini ve PCB linklerini gönderir misiniz?

5-) Atari Compo'lar yapılıyor mesela Amstrad ASCII Compo'dan sonra ATASCII Compo düzenlendi. bu Compo'lara Atari bilgisayarlar dışında Atari 2600 dahil mi oluyor? yoksa Compo katılımları için Atari 2600 kategori dışı mı olmakta ve minimum Atari 800XL mı edinilmesi gerekiyor. Ayrıca Atari 800 XL siyah beyaz görüntü veren bir bilgisayar mı? Atari 2600 dışında başka hiç Atari cihazlarla ilgilenmedim.

6-) Atari 2600 hakkında öneri tavsiye ve görüşlerini yazar mıdın? çocukken kullandığım cihazları tekrar ediniyorum sanırım. Asla koleksiyoner değilim. ama çocukkenki o bembeyaz ve saf 80'lerin sonu 90'ların başı yıllarına geri dönüş sağlıyorum. bilmiyorum dediğim gibi koleksiyoner asla değilim 3 kere bıraktım Retro computer olaylarını elimdekileri ya attım ya da dağıttım. bu sefer 3. dönüşümde asla bırakmayacağım. evde büyük bir karmaşa da yaratmak asla istemiyorum. ama çocukluğumda kullandığım birkaç cihazı çok uyguna bulunca almadan edemedim.

bir de inanın belki bu cihazlardan çok 80'li ve 90'lı yılların sohbetini sizlerle edebilmeyi seviyorum belki de... çünkü cihazlar gerçekten bahane. bu sohbeti edebilmek sizlerle konuşabilmek. en büyük keyif. kaç kişiyiz ki zaten. hatta dünya dan farklı arkadaşlıkla edinmek bile harika. inanın bir çok hobim var. ama bir çok güzel insanın toplandığım başka böyle güzel bir hobi bilmiyorum. aslında bu bir hobi de değil bir bağımlılık ve yaşam tarzı olduğunu düşünüyorum,

şimdiden teşekkürler
Volkan Atasever aka DoctorCPC
www.volkanatasever.com

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2021, 11:56:59 ÖÖ »

Yavuzg'nin Atari 2600 konusunda bir başlığı vardı.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10249.0

Türkiye'de ev konsolu derken kastedilen hep A200 oldu zaten, NES/SNES, Megadrive vb çok nadirdi. Hatta Atari 2600'ler evlere girmeden önce jeton karşılığı belli dakika oynatan kabinler veya kiralama uygulamaları vardı. Şahsen en çok Seaquest, Pacman, Neptune's Daughter, River Raid, Phoenix, Pole Position severim ama hiç 2600'üm olmadı.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2021, 12:06:54 ÖS »

4. sorunuza cevaben: Aşağıdaki başlıkta çizmiş olduğum birkaç Atari2600 kartuşu vardı, Özgür Dereli arkadaşımız imalatıyla ilglenmişti, eğer elinde kaldıysa kendisinden temin edebilirsiniz.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19221.0

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2021, 00:01:26 ÖÖ »

çok teşekkürler iki linkte benim için harika oldu tek tek kontrol ediyorum. şu anda bir arkadaşımdan kartuş ediniyorum. YavuzG bağlantısını da anlamlandırmaya çalışacağım çünkü RGB çıkışı önemli artık RF çıkışlı birşey görmek istemiyorum açıkcası

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2021, 10:29:59 ÖÖ »

Klon Atari 2600 (a.k.a. karakutu) için Composite Video mod:

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10249.0

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13211.0

Orjinal Atari 2600 için Composite Video/S-video mod:

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13199.0

Bunların devreleri ve çip bağlantıları farklıdır.

Ayrıca, kavram karışıklığı olmaması açısından, bu modlar sadece RF'i devre dışı bırakarak Composite Video veya S-video formatında görüntü çıkışı sağlarlar. RGB mod olayı tamamen farklı ve açık kaynak kodlu olmayan CPLD/FPGA gerektiren komplex bir kit ile mümkün olabiliyor.

https://etim.net.au/2600rgb/

Bu modu denemedim. Açıkçası Atari 2600'ün basit grafik yapısı için de RGB mod'un çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Composite Video gayet yeterli bu konsol için.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: