Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Geliyor gelmekte olan !!!  (Okunma Sayısı 5128 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 25, 2023, 02:02:14 ÖÖ »

Arkadaşlar son dakika haberidir. Metal Gear Solid Delta : Snake Eater an itibari ile duyurulmuştur. PS5 XBOX Series X/S ve Steam platformlarına gelecek. Oyunun ana hikayesine sadık kalınarak yeniden yapılacak ve yeni elementlerde barındıracak. Tabi Kojima olmadan ne kadar başarırlar bilemiyoruz. Ama Mikami olmadan Capcom Resident Evil'ı muazzam bir yere getirdi son dönemde. Konami bu yıla baya hızlı girdi Silent Hill MGS bakalım neler olacak göreceğiz. İnşallah MGS3'ün bizi çıkardığı zirveden daha ileriye götürür ne dersiniz ?  Kahkaha
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2023, 15:17:48 ÖS »

Oyunu sadece birkaç ay önce oynamış bir Z kuşağı üyesi olan beni bile olağanüstü bir derecede tatmin etmiş bir oyun, acaba siz bu oyunu 2004 yılında oynayanlarda nasıl bir etki bırakmıştır? Belki bu remake bana da aynı hissiyatları yaşatabilir... pek sanmasam da  . Açıkcası konu Konami ve özellikle Kojimasız bir Konami olunca pek bir güvenim olmuyor, özellikle Metal Gear Survive faciasını hatırladıkça. Ha bunları diyorum sanmayın ki heyecanlı değilim, başka bir iş ile meşgulken kafamı çevirip ekranda Naked Snake'i gördüğüm an heyecandan oturduğum koltuktan fırladım. Lakin beklentiyi (hele ki böyle bir durumda) düşük tutmak iyidir. Aslında başka bir firma olsa "Üç remake ne kadar kötü olsa bile duyurdukları Master Colection'ın kötü olma ihtimali yok" derdim. Ama sonra Silent Hill HD Colection'ı hatırladıkça bu ihtimalin varlığını hatırlıyorum. Bütün bunların üstüne oyunlar hakkındaki önemli sorulardan olan; "Bu oyunları portlayan kim?", "MGS3 Remake'i kim geliştiriyor?", "Master Colection hangi platformlara çıkacak?" gibi daha pek çok önemli sorunun bir cevabı olmaması da endişelerimi gerçekten artırıyor. Aynı zamanda Master Colection'ın sonundaki VOL.1 yazısından anlaşılacağı üzere bunun bir de VOL.2'si olucak. Duyurundan sadece 3-4 saat önce Master Colection ve 3 Remake'i tüm detayları ile sızdıran şuan maalesef ismini hatırlayamadığım Twitter kullanıcısının dediğine göre ise, Master Colection 2 sadece Portable Ops, Peace Walker ve Metal Gear Rising Revengance oyunlarını içericekmiş,  yani anlayacğınız MGS4 bulunmamakta. Anlıyorum PS3'ün mimarisini dibine kadar kullanan MGS4 gibi bir oyunu portlamak zor lakin imkansız da değil örneklerini gördük. Üstüne bir de Delta ismi ve logosu gerçekten tuhaf ve kötü duruyor bunun yerine doğrudan 3 Remake adı ile çıkmasını yeğlerdim. Yeteri kadar konuştum sanırsam Kahkaha. Oh be rahatladım . yazım hataları için kusura bakmazsanız sevinirim derse yetişmem lazımda eve gidince düzeltir ve sızdırmayı yapan Twitter kulanıcısının nickini eklerim  .
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2023, 16:43:18 ÖS »

Z kuşağından olup bu seriyi deneyimleyerek beğenmiş olman beni çok mutlu etti. Kahkaha Bu oyunlar kültür mirasıdır bir noktada. Bir dönemin tüm içeriklerini içinde barındırır. Bunları deneyimlemek çok önemli tabi. MGS4 portlamak zor değil. Niye ? FOX Engine zaten pc platformu destekleyen bir motor. PES serisi uzunca bir süre FOX Engine ile yapıldı. Aslında portların sorun olması geçmiş donanımlarda olan bir idi. O zamanlarda PowerPC mimarsi RISC tabanlı işlemci mimarileri son kullanıcıya değil endüstriyel alanda kullanılan güçlü işlemcilerdi. Bu sistemler 2002 yılında 128 Bit veri yolu işleme hızına erişmişlerdi bile. O zamanın pc mimarisi 32 Bit ile debeleniyordu. Kahkaha Haliyle yapılan konsollarda bu güçte olunca o mimariye uygun yazılımları yorumlamak çok zordu. Lakin günümüzde kullanılan işlemciler o dönem işlemcilerinin gücünü fersah fersah geçtiler. Özellikle GPU mimarisi iyice önü alınamaz bir hale geldi. Bu noktada portlama noktasında sorun yaşanacağını sanmıyorum. Özelliklede yapay zeka mimarisinin programlama ve bir çok noktada yardımları ile DEBUG yapma konusu giderek kolaylaşmaya başladı. O yüzden sorun olmaz. Kojima noktasına katılmakla birlikte katılmadığım kısmı şu. Evet Kojimanın sinamatik görsel ve tasarımcı ruhu yatsınamaz bir gerçek olmakla birlikte yaptığı oyunlar onu bile aştı. MGS3 gelmiş geçmiş en iyi hikaye anlatımı ve sinematografiye ait oyun. Hiç birşey yapmadan sadece kaplama doku kalitesi arttırılsa bile şuan sırıtmayacak bir oyun. Kaldı ki ellerinde muazzam yol gösterici bir seri var. Bu noktada Resident Evil gibi bir Remak örnekleri duruken oyuncunun nelerden ifrit olduklarını gayet iyi gözlemlediler bugüne kadar. Büyük bir hata yapacaklarını düşünmüyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2023, 16:45:21 ÖS Gönderen: Tonyukuk » Logged
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2023, 14:00:17 ÖS »

Herşey çok güzel de Hideo Kojima yok…
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2023, 15:52:38 ÖS »

Kojima zaten MGS2'den beri bu son oyunum dedi durdu Kahkaha Adama resmen silah zoruyla yaptırıldı seri. Hem MGS5 hikayeyi tamamlayacak hem de Kojima reis gemileri yakacak bu saatten sonra kıyametin kopması senin yeni mgs oyunu yapmana bağlı deseler gelmez Kahkaha
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2023, 23:04:13 ÖS »

Z kuşağından olup bu seriyi deneyimleyerek beğenmiş olman beni çok mutlu etti. Kahkaha Bu oyunlar kültür mirasıdır bir noktada. Bir dönemin tüm içeriklerini içinde barındırır. Bunları deneyimlemek çok önemli tabi.

"We need to pass the torch, And let our children to read our messy and sad story by its light. We have all the magic to that with our Age of Technology... building the future and keeping the past alive are the same thing"

Fazla mı utanç verici oldu sanki 

MGS4 portlamak zor değil. Niye ? FOX Engine zaten pc platformu destekleyen bir motor. PES serisi uzunca bir süre FOX Engine ile yapıldı. Aslında portların sorun olması geçmiş donanımlarda olan bir idi. O zamanlarda PowerPC mimarsi RISC tabanlı işlemci mimarileri son kullanıcıya değil endüstriyel alanda kullanılan güçlü işlemcilerdi. Bu sistemler 2002 yılında 128 Bit veri yolu işleme hızına erişmişlerdi bile. O zamanın pc mimarisi 32 Bit ile debeleniyordu. Kahkaha Haliyle yapılan konsollarda bu güçte olunca o mimariye uygun yazılımları yorumlamak çok zordu. Lakin günümüzde kullanılan işlemciler o dönem işlemcilerinin gücünü fersah fersah geçtiler. Özellikle GPU mimarisi iyice önü alınamaz bir hale geldi. Bu noktada portlama noktasında sorun yaşanacağını sanmıyorum. Özelliklede yapay zeka mimarisinin programlama ve bir çok noktada yardımları ile DEBUG yapma konusu giderek kolaylaşmaya başladı. O yüzden sorun olmaz.

Oradaki sorun cihazların gücünden çok ps3'ün salak mimarisinden kaynaklı. CELL denen bu illet yüzünden özellikle mgs3 gibi ara sahne AĞIRLIKLI oyunları portlamak zor. Hatta ve hatta Naugth Dog'un The Last of Us ps4 portu hakkında şöyle bir röportajı var
https://www.polygon.com/2014/5/16/5723830/last-of-us-ps4-port-hell

MGS3 gelmiş geçmiş en iyi hikaye anlatımı ve sinematografiye ait oyun. Hiç birşey yapmadan sadece kaplama doku kalitesi arttırılsa bile şuan sırıtmayacak bir oyun. Kaldı ki ellerinde muazzam yol gösterici bir seri var. Bu noktada Resident Evil gibi bir Remak örnekleri duruken oyuncunun nelerden ifrit olduklarını gayet iyi gözlemlediler bugüne kadar. Büyük bir hata yapacaklarını düşünmüyorum.
gelirsek
Vallahi Konami nin pes konusunda da bir yol göstericisi var ama sonuç ortada (resmi ekledim Kahkaha ).

Ayrıca hiçbir şey eklememe konusunda maalesef katılamayacağım mgs3'ün bölüm dizaynının sınırları hala ps2'nin 32mb ram'i ile belirli o yüzden bazı noktalarda gerçekten klostrafobik hisetiriyor. Bazı noktalarda(mesela haritanın hemen dışındaki ev bölümünde) PS2 gibi bir cihazda nasıl böyle bir haritayı geliştirdiklerini sorgulatsa da, bazen de gerçekten sınırlı hissetiriyor, üzerine sonradan yayınladıkları screenshotlarda endişelerimi artırdı.

Ama yine de heyecanımı ve merakımı tutamıyorum, hatta şimdiden oyunu oynamak için cihaz arama telaşına girdim  . Aslında bir ps5 güzel olurdu. Tabi Amiga 500 de çalışsa daha da güzel olurdu 

* eFootball-2022_10.jpg (67.61 KB, 800x450 - Görüntüleme: 152 kez.)
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2023, 01:28:13 ÖÖ »

Haklısın hocam. Zaten adamlar özüne dokunmadan yeni şeyler ekleyeceğiz demişler. Bakalım sitesinde bir kaç gölüm görseli paylaşmışlar. Cidden ormanı yeniden modellemişler. Mekanlar tanıdık hissettiriyor ama görsellik on numara. PS3 konusunda şöyle bir durum var. Evet CELL mimarisi çok apayrı bir boyuttu ama artık MGS4 çok güzel emule ediliyor. Yani şuan sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Sonuçta PS3 ten 4 e geçişte. PPC'den x86 geçişi söz konusuydu. Yeteri kadar portlama deneyimi yoktu o dönem. Haliyle zorlamıştır. Ama artık PS3 dönemi olup PC portu olan bir sürü oyun var. Yani çözülemeyecek bişey değil. MG1 i Amiga için bir koca yürekli arkadaş portladı. MG2SS yide yaparsa güzel olur. Kahkaha
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2023, 11:16:07 ÖÖ »

MGS'ciler; Ground Zeroes ve The Phantom Pain oyunlarını beğendiniz mi?

İlk oyunları oynama, o kültün içine girme imkanım olmadı ama bu 2 oyunu kısmen oynadım ama hikayeye hakim olmadığım için fazla da sarmadı.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2023, 15:42:01 ÖS »

Şöyle söyleyeyim. MGS:GZ ve MGS5:PP MGS: Peace Walker ile Metal Gear (1987) oyunu arasındaki hikayeyi anlatıp Big Boss'un hikayesinin devamını anlatıyor. Yani Tüm Metal Gear evrenine hakim olmayan kim kimdir ne nedir bilemez. Aslında sadece MGS3 oynamak bile yeterli. Oradaki karakterleri ve olay örgüsünün devamı olduğu için orijin hikayesi olan MGS3'ü oynamak bir nebze olsa da yardımcı olur. Birde MGS5 Konami ve Kojima arasındaki soğuk savaş içerisinde yapıldığı ve oyun çıkmadan önce Kojima ile yolları ayırmalarından mütevellit oyun yarım çıktı. Hikaye tam anlamıyla bitirilemedi. Hoş anlatılacak şeyler aslında biraz detay hikayelerdi ama tamamen oyunun tadını zirve yapacak şeylerdi. Ana hikaye zaten bitiyor. Venom Snake kimmiş Les Enfants Terribles projesi sonrası ne olmuş. Miller ve Revolver Ocelot neden düşman olmuşlar Big Boss neden tüm dünyaya karşı bir tavır almış bunların hepsi bu oyunda netlik kazanıoyr. Oynanış olarak mükemmel oyun zevki harika ama hikaye işte evrene hakim olmak için önemli ancak Kojima kalitesinin altında. Hikaye 10 üzerinden 8 diyeyim.
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2023, 16:01:35 ÖS »

İlk oyunları oynama, o kültün içine girme imkanım olmadı ama bu 2 oyunu kısmen oynadım ama hikayeye hakim olmadığım için fazla da sarmadı.

1 ve 3 oynanması gerekenler bence
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2023, 16:48:37 ÖS »

Metal Gear Solid aslında MGS5 ve diğer hikayeleri anlamada bir işe yaramaz çünkü MGS serisi Solid Snake hikayesini anlatıyor. Metal Gear ve Metal Gear 2: Solid Snake oyunun devamı. Oyun olarak oynanması şart evet ama hikaye bazlı düşünürsek 1'in çok bir etkisi olmaz.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2023, 23:07:36 ÖS »

Henüz sadece Ground Zeroes'u bitirdim sınavlar bittikten sonra Phantom Pain'e de bakacağım. Ground Zeroes zaten 60-70 dakika süren bir demo o yüzden çıkarım yapmak zor, ama mekanikler korkunç derece de başarılı ve 2015de çıkmış bir açık dünya oyununun ps3 de sorunsuz ps4 de ise 60 fps çalışıp bu kadar güzel gözükmesi ile ayrı bir başarı. Sonunda kontrolleri hayalimdeki gibi olan bir Metal Gear oyununa ulaşmışlar. Ama ki kocaman bir AMA Metal Gear oyunlarını iyi ve ya kötü yapan etmenlerin en büyüğü her zaman senaryodur, ve MGSV de Peace Walker denen felaketin üzerine kurulduğu için(bu konuda tartışmaya hazırım) çok da başarılı olma ihtimali yok. Ama ön yargılı olmayalım görmek lazım.

Ve evet önceki oyunları oynamadığınız için senaryoyu anlamamanız gayet normal sonuçta MGSV kronolojik sıraya göre üçüncü(portable ops artık canon olmadığı için onu saymadım), çıkış sırasına göre ise son oyun. Ayrıca öncesinde kronolojik sıra ile başlayıp çıkış sırasına geçmiş biri olarak çıkış sırasını şiddetle tavsiye ediyorum.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2023, 00:58:48 ÖÖ »

Ben de ufak bir katkıda bulunayım MGS evreni oyunlarının kronolojik sırası şöyle.
Metal Gear Solid 3 : Snake Eater
Metal Gear Solid : Peace Walker
Metal Gear Solid : Ground Zeroes
Metal Gear Solid : Phantom Pain
Metal Gear
Metal Gear 2 : Solid Snake
Metal Gear Solid
Metal Gear Solid 2 : Sons Of Liberty
Metal Gear Solid 4 : Guns Of Patriots
Metal Gear Rising : Revengeance
Tüm hikayenin sırası bu şekilde. Ayrıca İmkanınız varsa PC'de oynayın MGS5'i cidden playstation 3 ve 4 yanında Gameboy gibi kalıyor Kahkaha
(Not: Bahsettiğim Definitive Edition olan MGS5'i kastetmiyorum. İlk çıkan versiyon ben o zaman hem PS3 hem de PC de oynadığım için oradan biliyorum. Kahkaha )
(Liste düzeltildi Kahkaha)
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2023, 11:17:30 ÖÖ Gönderen: Tonyukuk » Logged
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2023, 05:48:10 ÖÖ »

Ben de ufak bir katkıda bulunayım MGS evreni oyunlarının kronolojik sırası şöyle.
Metal Gear Solid 3 : Snake Eater
Metal Gear Solid : Peace Walker
Metal Gear Solid : Ground Zeroes
Metal Gear Solid : Phantom Pain
Metal Gear
Metal Gear 2 : Solid Snake
Metal Gear Solid
Metal Gear Solid 2 : Sons Of Liberty
Metal Gear Rising : Revengeance
Metal Gear Solid 4 : Guns Of Patriots
Tüm hikayenin sırası bu şekilde. Ayrıca İmkanınız varsa PC'de oynayın MGS5'i cidden playstation 3 ve 4 yanında Gameboy gibi kalıyor Kahkaha
(Not: Bahsettiğim Definitive Edition olan MGS5'i kastetmiyorum. İlk çıkan versiyon ben o zaman hem PS3 hem de PC de oynadığım için oradan biliyorum. Kahkaha )

Revengeance'ın yeri yanlış en mgs4 den sonra olması lazım onun dışında güzel liste olmuş Kahkaha . Bir de mg1 ve mg2'nin msx versiyonlarını oynadığınıza emin olun.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 29, 2023, 11:07:55 ÖÖ »

Doğru yanlış hatırlamışım. Kusura bakmayın Kahkaha MGS4'ün 4 yıl sonrasında geçiyor. MG ve MG2'yi MSX üzerinde oynayamadım ama MGS HD Collection içinde vardı orada oynadım sonra MG Amiga platformuna çıkınca orada bir bitirdim. İnş. MG2 de çıkarda onuda bitiririz Kahkaha MG Amiga'da On numara olmuş özellikle müzikleri harika düzenlemişler Amiga'nın muazzam ses özellikleri ile o müzikleri dinlemek güzel oldu.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: