Arkadaşlar cihazı tamir etmeyi başardım.
Genelde yol tamiri kolay bir işlem, yol çekme telini ya da alternatif uygun bir bakır telini kopuk yere köprü şekilde yerleştir lehimle işlem tamamdır.
Lakin kopuk hatlar pireden de daha küçük ve ince ise ve birbirlerine 1mm den de daha yakın ise o zaman işler biraz değişiyor, benimde kopardığım yollar aynen bu şekilde idi, bu tamiri yapabilmek için elimde uygun araç gereçler olmadığı için tamiri yapabilmem imkansızdı,
bende bu iş böyle olmayacak diyerek en ucuzundan bir dijital mikroskop satın aldım, yol çekme teli olarak kullandığım tel ise PS2 veya başka konsollar için çip takma işleminde kullanılan telleri kullandım, (elimde çıkma bir çip vardı telli) ne yazık ki iş sadece bu kadarla bitmiyor, bu tamiri düzgün bir şekilde yapabilmek için ısı ayarlı, balta uçlu, kaliteli bir havya gerekiyordu,
bende ise sıradan en ucuzlarından kalem uçlu bir havya vardı, bu yüzden tamiri yaparken epey bir zorlandım, çünkü o bakır teli düzgün bir şekilde yola lehimleyebilmek için balta uçlu bir havya gerekiyor, kalem uçlu havyaları böylesi ince işçilikli bir tamirde kullanmak çok zor, bende zoru başardım üç beş denemeyle tamiratı yaptım.
Elimde ki amtech flux bir işe yaramıyordu, dondurma gibi eriyor lehim tutturduğu falan yok, neyseki elimde önceden kalma birazcık sıvı flux vardı, bu flux yüzeyi yapışkanımsı hale getiriyor ve teli istediğim yerde sabit tutabiliyordu,
ancak yol yapacağım kısım o kadar küçüktü ki havyanın ucu bile kopan üç yolu birden kaplıyordu, sonunda birazcık uğraşıp denemeler yaparak yolu sağlam bir şekilde oluşturdum.
İlk resim mikroskopla çekilmiş kopan yolları gösteriyor.
2. resim ise tamiratı yaptıktan sonra çektiğim resim. Resim zoomlu aslında hatlar daha da küçük.