Herkese merhaba
Bir süredir kafa yorduğum konu hakkında görüşlerinizi ve yardımınızı rica ediyorum. Tüplü tv'de kullanılmak üzere bir sistem kurma projem var fakat en makul alternatifi bulmak istiyorum çünkü seçenek çok. Kafam karıştı

Arduino olur, raspberry olur, android box olur vb... Amacım mümkün olan en minimal bütçe ile en kullanışlı sistemi elde etmek. Aşağıya ihtiyaçlarımı ve olmazsa olmazları, olmasa da olur şartları yazacağım, önerisi olan varsa lütfen yazsın.
SİSTEMİN KULLANIM AMAÇLARI:* Youtube, internet browser, sd card veya usb disk üzerinden sorunsuz video izletmesi
* Problemsiz 8 bit, 16 bit cihazlar, psx (hatta bonus olarak yapabilirse dreamcast) emülasyonu
OLMAZSA OLMAZLAR:
* Scart üzerinden veya tos kablo ile tv'ye bağlanabilmeli. Bu özellik dönüştürücü ile de elde edilebilir sanıyorum.
* Standart usb gamepad ve bluetooth klavye bağlanabilmeli
* Android veya linux gibi bir os olursa yazılım problemi çekmem diye düşünüyorum. Gerektiği durumlarda sitemi geliştirme imkanım da olur.
* Tüplü tv içine gömüleceği için boyut yüzünden laptop veya tablet olamaz.
OLMASA DA OLURLAR:* Kasa, kutu. Yani bu bir kart da olabilir, devre de, kutulu bir cihaz da. Şekli şemali değil, kullanımı önemli.