Ben de bu CD arayüzlerini gördükçe nasıl yapıyorlar bunları diye hep merak eder ve çok heveslenirdim. CD'lerin içerikleri haricinde tasarımları ile de çok ilgilenirdim. Daha çocukken hevesle grafik tasarım ve html ile ilgilenmeye başlamıştım. Sonrasında 2001 yılında bir tv kanalında post-prodüksiyon alanında çalışmaya başladım. 3DSMax, Adobe ürünleri vs. vs. derken hala daha post-prodüksiyonda kurgu alanında çalışmaya devam ediyorum.
Bana da ilham olmuş bu CD'ler. Yapan birini burada görünce de yazmadan teşekkür etmeden geçemedim.
Şimdi bu videoları izleyince aslında önemini hatırladım. Attığım o kadar dergi CD'si için de pişman oldum

Bana bu video ile bu pişmanlığı yaşatan CengizErmiş'e teşekkürler. Ben ve benim gibilere bu dergi ve CD'leri ile ilham veren LW3D ve ekibine de teşekkürler.
Benim için biraz farklı bir nostalji oldu. Çünkü yukardaki bölümde yer alan BYTE CD Magazine'i 95 yılında biz hazırlıyorduk. Diğer dergi CD'leri ve hatta çok sonraki yıllarda yayınlanmış (videoda yer alan çoğu html sayfadan oluşan) CD'lerden farklı olarak interaktif bir CD hazırlıyor, her ay ciddi emek harcıyorduk. Her ay bir çok yazılımın nasıl kullanıldığını anlatan 1 saatin üzerinde eğitsel videoda CD'lerimizde yer alıyordu. Tekrar o günlere gittim. CD'mizin hem MacOS hem Windows'da çalışması için çabalıyor, videoları 256 renge indirmek için bir çok farklı teknik uyguluyorduk (debabelizer yazılımını hatırlayan var mıdır? - çok alakasız gelecek ama videoları debabelizer ile 256 renge optimize ederdim). Çok emek vardı... Bir gün bilgisayarcı arkadaşın dükkanındayım... Gençler oyun çektirmeye geliyorlardı...Arkadaşla konuşurken, aralarından bir genç... Aaaa abi ben bu sesi tanıyorum... Yoksa siz CD'deki LightWave anlatan abi misiniz? diye sormuştu... O zamanlar ortaokuldaydı Ali İhsan kardeşim. O sohbetten sonra her fırsatta iş yerimizde bizi ziyaret etmiş, modelleme/canlandırma konusunda bilgi alışverişinde bulunmuştu. Şimdi bir üniversitemizde canlandırma eğitimi veriyor. TRT çocuk vb. yayınlanan bir çok yapımda yer aldı...yazarken birden aklıma geldi... CD'deki sesten onlarca yıl süren abi/kardeşliğe evrilen dostluk.
<iframe width="560" height="315" src="
https://www.youtube.com/embed/D6mujOJSykY?si=wHpFaE5rPxv06uF8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>