Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: xp ve windows vista starter  (Okunma Sayısı 10599 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 29, 2008, 20:33:37 ÖS »

selam
arkadaşlarım yeni aldıgım pcde windows vista starter orjinal var
fakat ben xp de almak istiyorum orjinal
bir program varmış bilgisayarı açıca soruyormuş vistaylamı çalışmak istersin
xpylemi diye o programı bilen arkadaş varmı
netten indirebilirmiyim.
birde kaliteli bir türkçe virüs killer arıyorum orjinal
ne tavsiye edersiniz.
saygılarımla

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2008, 21:52:06 ÖS »

hiç zorlama kendini direk vista'ya geçiş yap. XP sisteminde kaldıkça alışmakta zorluk çekebilirsin. ama ille de XP diyorsan o zaman multiboot yapman lazım, neyse ki hem XP hem Vista'nın kendi bootmanager'ları var tıpkı linux'un lilosu gibi. Sanırım iki sistemi aynı harddiske yerleştirmek çok zor ama farklı sürücü/partition'lara kurmak kolay.

örnek, Vista C'de ise XP'yi D'ye kurunca otomatik olarak dualboot ekranı geliyor açılışta. Eğer vista önceden kuruluysa ozaman bir trick yapmak gerekiyor, iki sistemi de kurduktan sonra, vista'yı çalıştır,
bilgisayar simgesine sağ klik, özellikler, açılan pencerede "gelişmiş sistem ayarları", "başlangıç ve kurtarma" > Ayarlar butonuna bas."Sistem başlatma" alanında  varsayılan işletim sisteminde "Önceki işletim sistemi" ya da "Windowsun eski sürümü" seçeneğini seç. Tamam ile tüm pencereleri kapat, yeniden başlat.

ikisini de C'ye kurmaya kalkarsan, documents and settings, program files gibi ortak klasörler çakıştığı için biri kayboluyor sanırsam.... denemedim bilmiyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2008, 21:57:00 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2008, 08:38:39 ÖÖ »

tahmin ediyorum rtuk bilgisayarını evde kullanıyordur ve bir domain / active directory gibi birşey mevcut değildir. ancak ben yeri gelmişken uyarımı yapiim. şu anda makinemde Arda'nın tarif ettiği gibi multiboot XP/Vista mevcut iki ayrı partitionda. XP zaten kuruluydu, sonradan Vista'yı kurdum. Ancak kurarken "daha pratik olur" mantığıyla Vista'nın kurulumu esnasında makine ismini XP'dekiyle aynı isim olarak seçtim. Aynı anda çalışmayacakları için sorun olmayacağını düşündüm. Yanlış!

Vista başarılı bir biçimde kuruldu, açıldı. Problem yok. Sonra XP'ye geri dönüş yaptığımda bir baktım domain userım login olmuyor. Epey bir inceleme yaptıktan sonra domain controller olan PC'ye bağlanıp Active Directory ayarlarını incelemeye başladım. Bir baktım bilgisayarlarda benim makinemi artık Vista olarak görüyor ve bu yüzden XP login olmuyor. Profilim uçar endişesiyle birçok backup alıp dikkatli adımlarla ilerleye ilerleye hiçbir şeye zarar vermeden Vista'nın makine isminin sonuna bir "vista" ekleyip, XP'yi local adminle açıp bilgisayar ismini geçici bir isme dönüştürdükten sonra Vista gözüken asıl bilgisayar tanımımı uçurdum. Daha sonra XP'yi bu isme yeniden rename ettim ve sorun çözüldü.

Uzun uzun yazdım, çözmesi de öyle olduğu için Umarım benim "pratik" zekamdan size bulaşmamıştır da bu tür problemlerle cebelleşmezsiniz
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2008, 08:51:12 ÖÖ »

bildiğim kadarıyla şu an için türkçe bir AV yok..

Benim tavsiyem gerek hız gerekse güvenlik olarak Avira Antivir olacaktır.. http://www.av-comparatives.org testlerinde en başarılı 2. antivirüs seçilmiş (birincisini ben de tanımıyorum Kahkaha )
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2008, 09:17:12 ÖÖ »

en az bir tane var: Avast Antivirüs 4.8 tamamen türkçe ve gayet iyi bir program. Başkaları olduğundan da eminim.

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2008, 12:57:05 ÖS »

NOD32 vardı Türkçe.. yeni sürümde o da ingilizce..
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2008, 23:20:41 ÖS »

en az bir tane var: Avast Antivirüs 4.8 tamamen türkçe ve gayet iyi bir program. Başkaları olduğundan da eminim.

Bildigim kadariyla Nod32 ve Panda'nin turkce versiyonu var.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2008, 23:24:42 ÖS »

selam
arkadaşlarım yeni aldıgım pcde windows vista starter orjinal var
fakat ben xp de almak istiyorum orjinal
bir program varmış bilgisayarı açıca soruyormuş vistaylamı çalışmak istersin
xpylemi diye o programı bilen arkadaş varmı
netten indirebilirmiyim.
birde kaliteli bir türkçe virüs killer arıyorum orjinal
ne tavsiye edersiniz.
saygılarımla

Eger iki ayri partitiona kurucaksan ekstra bir programa ihtiyacin yok ikisi de ayni urun ailesinde oldugu icin microsoft bunu kendi halledicektir.Ayni harddiske kurucaksan da bence hic kurma daha iyi.
Bir de tam olarak neden kurman gerektigini bilmiyorum ama bence herzaman tek isletim sistemi daha iyidir.Eger arada XP'ye bakmam lazim diyorsan ramini arttirip WMvare kullanmani oneririm ...
XP'de calisan programlar vistada calismiyor diyorsan bence bole bir sorun olmamasi lazim
Eger domain yapisinda bu bilgisayari kullanicaksan mutlaka Skate'in cevabini oku...
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2008, 18:24:16 ÖS »

vista starter bana karışık geldi biraz valla pcden fazla anlamayan biri olarak bir tarafına birşey olur
veyahutta pencereler geçen küçüldü bir sürü arkadaşı rahatsız ettim msnde nasıl düzeltecem diye yani o derece
bilgisayarıda evde kullanıyorum.
benim endişem şu bazı programlar vistada çalışmaz diyorlar.
pc çift çekirdek 160 gb harddisk
e2160 anakart 2.00 ghz
3 fan digitalkasa
özellikleri bu

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2008, 18:24:41 ÖS »

2048 ram bide

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2008, 18:26:19 ÖS »

bide netten indirecegim işimi görecek orta kalite deneme sürümü olmayan virüs killer varmı
türkçe olması tercih sebebi

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2008, 22:16:58 ÖS »

3-4 mesaj üstteki attığım mesaja bak.. lütfen, forumda en azından kendi açtığınız başlıkları takip edin.

vista uyumluluğu konusunda ise, 3 aydır vista kullanıyorum, uyumluluk sorunu çıkaran tek program visual studio 6 süiti idi. Yanlız o da çalıştı sadece vista uyarısı aldım bu program uyumsuz, yeni vs'i kullanın diye. haa bi de avid express çalışmadı, zaten avid çalıştıran sistem bulmak xpde bile zor. )
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2008, 22:29:17 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2008, 06:50:48 ÖÖ »

Vista eğer bir programın tam olarak uyumlu olmadığını anlarsa (ki anlıyor), bir nevi başka bir windows ortamındaymışsınız gibi emüle ederek çalıştırıyor programı. Benim gördüğüm tek çalışmayan program Nokia PC Suit, o da Nokia'nın kendi beceriksizliğinden çalışmıyor.

Ayrıca, eğer ne idüğü belirsiz dosyaları açıp çalıştırmak gibi kötü bir huyunuz yoksa, Vista'da anti virüs yazılımlarına ihtiyacınız yok. Ben epeydir bilinçli olarak vista'ya virüs bulaştırmaya çalışıyorum her seferinde sistem ya kendisi engelliyor, veya size soruyor. Çok güzel bişey.

"The user is an important input hardware of a computer system"
atillux
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2008, 19:06:33 ÖS »

Bir de tam olarak neden kurman gerektigini bilmiyorum ama bence herzaman tek isletim sistemi daha iyidir.

Ben sizinle aynı fikirde değilim. Diskinizde ne kadar çok sayıda disk bölümü varsa, o kadar farklı işletim sistemleri kurabilirsiniz. Örneğin benim makinede üç tane işletim sistemi kurulu ve hepsi de gayet stabil olarak çalışıyor. Windows XP, Ubuntu 8.04 ve Mandriva 2008.1
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2008, 21:18:39 ÖS »

Evet, disk bölümü kadar işletim sistemi kurulabilir, hatta bu partition'lar farklı şekillerde formatlanabilir.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: