Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Intel Atom
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5
Aşağı git
Gönderen
Konu: Intel Atom (Okunma Sayısı 37459 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici
Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)
Ynt: Intel Atom
«
Yanıtla #30 :
Şubat 25, 2009, 11:47:36 ÖÖ »
Benim biraz ilgi alanımda bir konu ama, oyun konsollarının gelişim hızı konusunda PC ile baş edemeyeceği açıktır diye düşünüyorum. Öte yandan, oyun konsollarıda en iyi bileşenleri makul bir fiyattan ve özel oyunlarla veriyorlar... PC istediği kadar performans versin, benim gözümde oyun, oyun konsolunda oynanır
Alıntı
Şu anda bir PS3 80 GB'ın fiyatı 1100 TL kadar. Satan yere göre biraz değişebiliyor. Aynı fiyata bir PC topladığınız zaman, eğer neyi nereden alacağınızı ve hangi parçanın diğeri ile daha iyi performans vereceğini biliyorsanız, oyun ve grafik konularında tüm konsolları katlıyor.
Bluray sürücüde dahil mi ? Performans verebilir ama oyun konsolları bence en makul bileşenleri hala veriyorlar. Birde kısıtlamaları olmasa, herkes PS3 alır
kanımca...
SineFX
*
Bilgisayar Müzesi Koleksiyonu
Diabolic_Wizard
Üye
«
Yanıtla #31 :
Şubat 25, 2009, 11:50:02 ÖÖ »
Blu-Ray sürücü dahil değil. Ama konsola da klavye mouse dahil değil...
Konsol oyun oynamak için alınır denilir hep. Eğer amaç buysa konsol bence şu anda çok yanlış. Aynı paraya, hatta birkaç ay beklerseniz daha da ucuza çok daha iyi grafikli ve daha iyi performans veren bilgisayar toplayabiliyorsunuz. Konsol almayı ben tamamen saçma buluyorum.
"The user is an important input hardware of a computer system"
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #32 :
Şubat 25, 2009, 12:00:08 ÖS »
Alıntı sahibi: coze üzerinde Şubat 25, 2009, 08:40:31 ÖÖ
Windows bir isletim sistemi. PowerPC bir islemci serisi. Bunlar birbirine alternatif seyler degiller. Zamaninda PowerPC uzerinde calisan bir windows deneyimi de olmus. Bunlar birbirinden bagimsiz seyler.
Coze'cim bunu okuyan birisi de PowerPC üzerinde çalışan bir WindowsXP/Vista var zanneder...
Windows daima x86/x64 bağımlıdır. Bahsedilen PowerPC üzerinde çalışan Windows NT 4'tür ve Windows 2000 ile bu ortadan kalktı. Bu gönderdiğin makale de zaten şunu söylüyor: "Microsoft 1997'de PowerPC desteğini bitirdi" (zaten hiç desteklememişti ki)...
Ayrıca makale yazarı, PowerPC desteğini bitirme nedenini, PowerPC'lerin satmamasına ve performans bekleyen NT kullanıcılarının Dec Alpha'ları tercih ettiğine bağlamış. Halbuki Microsoft'un Alpha (ki bu da RISC mimarili bir işlemcidir) destekleyen son Windows Sürümü de NT 4'tür.
Alpha teknolojisi de Compaq tarafından, Intel'e satılmakla birlikte 2001 yılında yok edilmiştir...
Gönderdiğin makalede Bill abi, Power PC için : "Niş Pazarda kendine yer bulur" demiş... XBox 360 da bir niş pazar ürünü zaten... di mi Bill abi... canım abim benim...
Alıntı sahibi: coze üzerinde Şubat 25, 2009, 08:40:31 ÖÖ
Bill Gates'in varligi veya yoklugu windows'un su an ki popularitesini etkilemeyecektir. Bill Gates uzun bir suredir Microsoft'taki gorevlerinden cekildi zaten bildigim kadariyla.
Bill abi ile Microsoft'u kastediyorum...
Alıntı sahibi: Diabolic_Wizard üzerinde Şubat 25, 2009, 11:15:45 ÖÖ
Mesela bir PS3 ve bir PC'yi yan yana koyduğunuzda aslında PS3'ün ne kadar kalitesiz grafiklere sahip olduğunu anlıyorsunuz. Evet kalitesiz. Artık kalitesiz. Üç yıl öncenin grafik teknolojisi sonuçta. Şu anki, aynı fiyattaki PC teknolojisinin yanına yaklaşamaz.
GTA IV'ü hem 1200 dolarlık bir PC'de (üzerinde 300 dolarlık bir ekran kartı vardı), hem de (500 dolarlık) PS3'de tecrübe ettim. Ya benim gözlerim bozuk, ya da PS3 gerçekten çok daha yüksek kare/saniye veriyordu. Gölgelendirme ve efektlerde de hiç bir eksik yoktu. Tabi bu oyun PC'ye PS2'den port edildiği için de olabilir. Ama sonuç itibariyle Diabolic'e katılmıyorum. Oyun oynamak için PC toplamaya kalkarsan, parana yazık... çünkü sonuçta yaşayacağın hayal kırıklığı... (bizzat yaşanmıştır)
Alıntı sahibi: witchdoktor üzerinde Şubat 25, 2009, 10:56:12 ÖÖ
Bill amcamız artık kendini daha çok hayır hasenat işlerine adamış durumda, alkışlıyoruz
Mümkünse Microsoft'u kapatarak bize en büyük bir hayır etsin, valla her gün dua ederim kendisine
«
Son Düzenleme: Şubat 25, 2009, 12:06:51 ÖS Gönderen: Alpyre
»
Alper
Diabolic_Wizard
Üye
«
Yanıtla #33 :
Şubat 25, 2009, 12:16:31 ÖS »
Valla Alpyre ben o dediğim karşılaştırmaları işim gereği herhalde yüzlerce kere yapmışımdır, gayet eminim. Kare saniye konusunda da... Monitörün tarama hızı / 2 kadar kareden sonrasını zaten insan gözü algılayamaz. O yüzden ne kadar yüksek kare verdiğinin bir yerden sonra hiç bir önemi yok.
O 1200 dolarlık PC'yi kim toplamışsa hiç bir şey bilmiyormuş derim ben PC toplama konusunda. Ayrıca GTA IV değil de mesela call of duty, fallout 3, Dead Space gibi oyunlara baktığında konsollar PC'ye değil kafa tutmak yanına bile yaklaşamıyorlar grafik konusunda. Konsollarda FSAA yok arkadaşlar, AF yok, garip garip konuşmayın konsolların görüntüsü daha iyi diye. Görüntüyü iyileştiren teknolojilerden mahrumlar öncelikle.
Ayrıca akıl var mantık var. Konsolların en yenisinin içinde en az üç yıl önceki teknoloji barınıyor. Üç yıl içinde sanırım pek takip etmediniz PC teknolojisinin nerelere geldiğini.
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #34 :
Şubat 25, 2009, 12:27:53 ÖS »
Ama Diabolic_Wizard'cığım, sen o bahsettiğin Kare/saniye canavarı PC'yi PS3'den daha ucuza toplayabilir misin? Bugün 700 TL'ye PS3 var...
Ayrıca bahsettiğin o oyunlar hala konsollar için yazılıp, daha sonra PC'ye port ediliyo... Konsollarda bazı teknolojiler bugün olmayabilir ama, o konsollar için yazılan oyunlar, PC'ye port edildiğinde o yeni teknolojileri ne kadar destekliyo? Bi fikrim olmadığı için soruyorum.
Alper
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #35 :
Şubat 25, 2009, 13:18:00 ÖS »
Alıntı sahibi: Diabolic_Wizard üzerinde Şubat 25, 2009, 11:15:45 ÖÖ
Şu anda bir PS3 80 GB'ın fiyatı 1100 TL kadar. Satan yere göre biraz değişebiliyor. Aynı fiyata bir PC topladığınız zaman, eğer neyi nereden alacağınızı ve hangi parçanın diğeri ile daha iyi performans vereceğini biliyorsanız, oyun ve grafik konularında tüm konsolları katlıyor.
Devir CPU devri değil, devir GPU devri. CPU'lar artık yavaş yavaş önemlerini yitiriyorlar. Artık tüm oyunlar GPU'ları kullanıyor hem grafik hem fizik hesapları için, CPU artık bunlarla hiç bir şekilde uğraşmıyor. Eğer bilgisayarınızda film falan renderlamayacaksanız CPU'ya ihtiyacınız yok. Çift çekirdekli ucuzundan bir Athlon işinizi fazlasıyla görür.
Konsollarda HD oyunların takılmadan akıcı oynanabilmesinin sebebi, grafik özelliklerinin azaltılmış olması. Mesela PC versiyonlarında olan bazı gölgelendirmeler, dinamik ışıklar, anisotropik filtreleme, FSAA gibi özellikleri bulunmadığı için hala konsollarda oynanabiliyorlar. Mesela bir PS3 ve bir PC'yi yan yana koyduğunuzda aslında PS3'ün ne kadar kalitesiz grafiklere sahip olduğunu anlıyorsunuz. Evet kalitesiz. Artık kalitesiz. Üç yıl öncenin grafik teknolojisi sonuçta. Şu anki, aynı fiyattaki PC teknolojisinin yanına yaklaşamaz.
Daha az elektrik harcama konusuna ise bir şey diyemiyorum. Yukarıda denilmiş elektrik faturasına yansıması 10 TL bile değil diye. Bu yüzden bu bence tamamen kriter dışı. PC'nin belki tek dezavantajı kasalarının büyüklüğü; o kadar. Benim bu konu hakkında düşündüklerim ve deneyimlediklerim de böyle.
Ben 2 hafta kadar önce Bimeks'den 700TL'ye almıştım PS3 80GB versiyonu. Sonuçta konsolda oyun oynamanın keyfi bambaşka. İlk iş olarak; Uncharted, Heavenly Sword, Little Big Planet, Motorstorm ve Ratchet&Clank'ı aldım. Yakında GT5, MGS4, Killzone 2, Resistance 1 ve 2'yi alacağım. Her ne kadar God Of War III'ün çıkması 2010/Mart'a kalmış olsa da, sırf bu oyun bile PS3 alınması için bir neden olabilir (şimdi piyasada olsa 250TL'yi çekinmeden verirdim). Bunları PC'de bulmak zor. Arada Red Alert, strateji vb oynamak için tabi ki PC de kullanırım ama bu artık o kadar da sık olmuyor. Xbox360 oyunlarının birçoğu da PC'ye en azından 1 yıl sonra çıkarılıyor (Gears of War, Fable, Halo vb). Ayrıca online oyunculuk açısından PC'ye ciddi anlamda fark atmış durumdalar (özellikle Xbox360). Şu anda PC'nin en büyük avantajı, oyunu download ve mount et, sonra oyna sistemi (Reloaded vb gruplar sağolsun).
DÜşünün yani eski bir PC'ci (şu anda evde 3 desktop, 2 notebook var) olarak belki de toplam 10-15 oyun için PS3 almış bulunmaktayım. Konsol oyunlarının geri kalanı zaten Xbox360'da da var ve bu oyunlarda Xbox360 genel anlamda daha başarılı. Bir God of War, MGS4, LittleBigPlanet için insanlar (ben dahil) gidip konsol alıyorlar, platform önemli değil yani.
«
Son Düzenleme: Şubat 25, 2009, 13:24:46 ÖS Gönderen: witchdoktor
»
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #36 :
Şubat 25, 2009, 13:38:45 ÖS »
Simdi ben de silikon memeden girecem ,nukleer fuzyondan cikacam.Ama pamuk helva pembedir cunku elektirik faturasi yuksektir diyecem.
Teknolojik gelisiminin sonuna gelmis yari iletken teknolojisi ve genele uymayacak konfor dan bahsederken is konsola ,elektirik faturalarina ,bill'e gelmis.Haberim yok valla.
Kimse oyun konsolunda oyun oynayan bir insanin secimini sorgulayamayacagi gibi ,diger taraf icinde bunu yapmak sacmalik.Kisisel secimlerin sorgulanmasi hos bir sey degil.
LW3D gibi objektif bakabilirseniz olaya durumu daha iyi anlarsiniz ,bu bir secim meselesidir.Diger taraftan ben her seyi ,ama her seyi istiyorum.Bu yuzden bir ya da daha fazla konsol olsa bile beni tatmin edemez.Ya da sadece pc kullansam yine bir seyler eksik kalir.
Bu kadar mi ?
Arda
Uzman
I'm *the* guy from Argleton
«
Yanıtla #37 :
Şubat 25, 2009, 15:17:57 ÖS »
Alıntı sahibi: Diabolic_Wizard üzerinde Şubat 25, 2009, 12:16:31 ÖS
Monitörün tarama hızı / 2 kadar kareden sonrasını zaten insan gözü algılayamaz. O yüzden ne kadar yüksek kare verdiğinin bir yerden sonra hiç bir önemi yok.
Yanlış. Ağ tabakası ışığı kaydetmeye devam ettiği için binlerce kareyi dahi görürsün fakat bunlar genelde üst üste "blend" olur. Böylece objenin takibi kolaylaşır. Yani kare sayısı arttıkça obje algımız kolaylaşır.
Alıntı sahibi: Alpyre üzerinde Şubat 24, 2009, 22:14:45 ÖS
Gerçi XBox 1'de de HD oyunlar yok değil...
Yanlış. 480p HD değildir.
Alıntı sahibi: max_damage üzerinde Şubat 25, 2009, 13:38:45 ÖS
LW3D gibi objektif bakabilirseniz olaya durumu daha iyi anlarsiniz
Yanlış, Lw3d objektif değil, consola meyilli (ergonomi odaklı) bir yaklaşım göstermektedir. Kaldı ki bizim gibi evinde yer açma çabasındaki herkesde bu tür bir çözüm arayışı mevcut. Özellikle HD televizyonlar evdeki monitörden daha yüksek çözünürlükte ekran açmaya başladığından beri...
«
Son Düzenleme: Şubat 25, 2009, 15:21:43 ÖS Gönderen: Arda
»
Blog -
http://arda.kisafilm.org/blog
Diabolic_Wizard
Üye
«
Yanıtla #38 :
Şubat 25, 2009, 15:30:40 ÖS »
Alıntı sahibi: Arda üzerinde Şubat 25, 2009, 15:17:57 ÖS
Alıntı sahibi: Diabolic_Wizard üzerinde Şubat 25, 2009, 12:16:31 ÖS
Monitörün tarama hızı / 2 kadar kareden sonrasını zaten insan gözü algılayamaz. O yüzden ne kadar yüksek kare verdiğinin bir yerden sonra hiç bir önemi yok.
Yanlış. Ağ tabakası ışığı kaydetmeye devam ettiği için binlerce kareyi dahi görürsün fakat bunlar genelde üst üste "blend" olur. Böylece objenin takibi kolaylaşır. Yani kare sayısı arttıkça obje algımız kolaylaşır.
Hayır yanlış değil. Bir monitörün tarama hızı, eğer özel olarak yapılmış profesyonel bir monitör değilse, 42 FPS üzerindeki kareleri göstermeye yetmeyecektir. Bunu demek istemiştim. 42 kare 84 Hz tarama hızına eşdeğerdir. Monitörünüz 85 Hz'den daha yüksek hızlarda tarama yapabiliyorsa tabi iş değişir. yoksa insan gözü 200 FPS'ye kadar olan hızları birbirinden ayırabilecek kadar keskindir. Burada darboğaz monitörlerden kaynaklanıyor.
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #39 :
Şubat 25, 2009, 15:37:11 ÖS »
@Arda
Ben teknoloji kismina olan bakisi sebebiyle oyle dedim.Yoksa tam bir konsol fani oldugu her halinden belli ,yuzune vurmak istemedim
Ayrica bu super makinanin her eve girmesi konusunda hem fikirim LW3D ile.En kisa zamanda herkes bir tane edinmeli.Sanslisiniz ki bir tane satiyorum ,satis ilanima bakin
Bu kadar mi ?
Arda
Uzman
«
Yanıtla #40 :
Şubat 25, 2009, 16:01:13 ÖS »
Alıntı sahibi: Diabolic_Wizard üzerinde Şubat 25, 2009, 15:30:40 ÖS
Burada darboğaz monitörlerden kaynaklanıyor.
Doğru. Fakat şunu da unutmamalı, tazeleme oranının yükselmesi saf kare sayısı elde etmekten ziyade "vertical blanking" denilen ekranın tamamen karardığı süreyi kısaltmak böylece göze peşpeşe verilen ışık/karanlık farkını iyice farkedilmez duruma getirmek. Yani 50hz'lik bir monitörde 25fps izlemek ile 150hz'lik bir ekranda 25fps izlemek arasında hala bir fark vardır.
Blog -
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #41 :
Şubat 25, 2009, 16:30:17 ÖS »
Yanlış: XBox'da 720p, hatta 1080i oyunlar da var...
Alper
Arda
Uzman
«
Yanıtla #42 :
Şubat 25, 2009, 16:36:44 ÖS »
Alıntı sahibi: Alpyre üzerinde Şubat 25, 2009, 16:30:17 ÖS
örneğin? sen geforce3mx ile 1280x720 pixel işleyebileceğini mi söylüyorsun?
«
Son Düzenleme: Şubat 25, 2009, 16:40:02 ÖS Gönderen: Arda
»
Blog -
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #43 :
Şubat 25, 2009, 17:57:38 ÖS »
Alıntı sahibi: Arda üzerinde Şubat 25, 2009, 16:36:44 ÖS
Ben söylemiyorum XBox kullanıcıları söylüyor...
http://hdgames.net/
Alper
Arda
Uzman
«
Yanıtla #44 :
Şubat 25, 2009, 20:29:32 ÖS »
Alıntı sahibi: Alpyre üzerinde Şubat 25, 2009, 17:57:38 ÖS
Alıntı sahibi: Arda üzerinde Şubat 25, 2009, 16:36:44 ÖS
Ben söylemiyorum XBox kullanıcıları söylüyor...
http://hdgames.net/
E varmış yahu. Az ama var. İşin ilginç tarafı orada 720p olarak listelenmiş oyunların 10 tanesi var bende, hiçbir yerlerinde 720p/1080i seçeneği yok? HD kablosu vede monitörü mevcut olmasına karşın 480p (640x480) dışında progressive görüntü alamıyorum.
Blog -
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5
Yukarı git
« önceki