Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoScene7D8 Demo Party web sitesi yayında
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7D8 Demo Party web sitesi yayında  (Okunma Sayısı 63903 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Aralık 16, 2008, 10:39:34 ÖÖ »

ziyaretçiler "kaliteli" bilgisayar görsün

atari getirmeyin olarak anladim ben bunu 

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Aralık 16, 2008, 10:56:50 ÖÖ »

Partide bu konuları karşılıklı konuşuruz... Ama elimizdeki kaynağı değerlendirmek ve çeşitli zevklere, kitlelere uygun bir parti yapmak (yapılmıyor demiyorum, reklamını en azından öyle yapmak) daha çok katılım sağlar demek istedim...

Boorch arkadaşımız forum üyelerinden ve 8bit cihazlarla müzik yaptığını biliyoruz. Böyle bir partide aklıma gelecek ve kendisinden ilk yardım isteyeceğim kişidir. NightShift'de Max/Bronx ve arkadaşlarının müzik ziyafetini hala unutamam... Bunlar değerlendirmelidir...Tolga Abacı ve Emre arkadaşlarımızın hayata geçirdiği Floppy Emulatorler, bence çok ilgi çekici projeler ve değerlendirilmeli tanıtılmalıdır. Aeymur'un C64TPC projesini forumdan okudum.. Ama ne sağlar, partide görmek isterdim. Yurtdışındaki demo partilerde bu yapılıyor... Bizde değerlendirelim..En azından duyuralım...Alcofribas ve Ref(Arda) Amstrad ve Spectrum dünyasına hakim arkadaşlar değerlendirilmelidir.. Ozkano...Hayatını retroya adamış bir arkadaş...Minimig, floppy emulator kullanımı ve akla gelmeyecek birçok ürün hakkında sunum yapabilecek kapasitede birisi ve elinde çok sağlam bir arşiv var. Bunları yapabilmek değerlendirmek için bilgisayar muzesine ihtiyacınız yok...Ama zaten bir bilgisayarmuzeniz var.. Bilgisayar Muzesi fikri bu tür organizasyonlarda ilgilenenlerin rahatça ulaşabilmesi için düşünülmüş bir projedir. Kişisel zevk, benimki büyük geyikleri için değil..
Yukarda saydıklarımın bazıları demopartide hazır olacak (Insallah). ozkano, alcofribas ve ben olabildigince donanimli gelmeye çalışacağız. Hatta ben bir arkadasimiza Zbrush yazılımı kullanımını ve üretim sürecine etkisini bile göstereceğim Sürprizlerimizde olacak... Commodore.gen.tr üyeleri zaten bizi biliyorlar...Geldiklerinde, hoşça vakit geçireceğimize eminim. benim derdim, parti programına bakıp, iyi ama abicim burda yarışma var, oyun üretimi, bilgisayar grafiği var...Commodore, Amiga, Amstrad ne bileyim Atari adına ben bişey görmedim diye düşünürse, her yıl ileriye gideceğimize, geriye ya da başka bir alana belkide kayabiliriz. Sonuçta organizasyonu yapanlar olarak en doğruyu ve partiye verilecek yönü bilecek sizlersiniz.. Ama partiyi kendimizin gördüğümüzden ve benzeri fikirlerin ortakça yeşermesi için bunları forumdan yazdım... surci lisan ettikse af ola.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Aralık 16, 2008, 11:42:19 ÖÖ »

Bir diğer konu ise şu. Biz tüm platformlara hakim değiliz. Organizatörler olarak bu forumda bazı kişilerde olduğu gibi elimizde bir bilgisayar müzesi yok. Örneğin "partide niye ZX Spectrum yok? Niye bu konuda bir aktivite yapılmıyor?" derseniz cevabı basit. Hiçbirimizin elinde cihaz olmadığı gibi ciddi bir biçimde Spectrum Scene'ini de takip etmiyoruz. Ancak bu forumda Spectrumcular var, hatta kimler olduğunu da biliyorum. Her zaman bizden beklemeyin sizin sevdiğiniz platformları öne çıkarmamızı. Bizler sizlerden teklif bekliyoruz her zaman. Yoksa 2 güne herkesi mutlu edecek bir program sığdırmamız çok güç. Biz organizatörler olarak normal bir yol çiziyoruz, gerisi sizlerin katılımlarıyla oluyor. GameBoy örneğini de bu yüzden vermiştim. Hayatta aklımın ucundan geçmezdi partide GameBoy ile canlı müzik şov yaptırmak. Ama GameBoy'cu biri bizimle irtibata geçtiği anda bu da partinin bir parçası oluverdi birden.

Ayrıca bu forum Amigacı ağırlıklı biliyorum ancak bizler asıl Commodore 64 kökenliyiz biliyorsunuz. Yani Amiga konusunda bizden fazlasını biliyor, takip ediyorsunuz. Bu nedenle Amiga'nın şanının yürümesi biraz sizlerin de ellerinden öpüyor. Ben isterim ki 15-20 tane Amiga olsun partide, ziyaretçiler "kaliteli" bilgisayar görsün

Bu sefer partide en az bir spectrum göreceksiniz Belkide bu spectrum sadece benim kişisel tercihim sebebiyle değil, crescent grubu olarak aktif olarak kullanılma ihtimali var. Şu anda hiçbiri kesinlik kazanmasa da, beast'in yıllar önce yazdığı ama bitiremediği shoot em up tamamlanabilir, belki müzisyenlerimiz bir AY müzik üretme denemeleri yapacaklar...

Daha önce de söylediğim gibi yanımda ne olur ne olmaz diye a600 getireceğim. Kullanacağımdan değil, nolur ne olmaz diye.. yanımda bir amiga olsun.

Aslında konuşacak ve sohbet edecek o kadar çok adam var ki, oturup birşeyler yapmaya vakit bulabileceğimize ihtimal vermiyorum. Oraya elimiz dolu gitmemiz lazım...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 16, 2008, 11:46:29 ÖÖ »

benim getirmeyi planladıgım cihazlar

a600
a500
minimig
snes

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 16, 2008, 12:02:18 ÖS »

süpersiniz arkadaşlar. şöyle dizelim makineleri ön sıralara
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2008, 12:43:05 ÖS »

en buyuk eksiklik video monitor olmaması, snes ve a600 u bağlamak için gerekli

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 16, 2008, 14:06:37 ÖS »

7D8 Bünyesinde Alternatif parti programı

21.12.2008

10.00-12.00 Retronun Sultanları (Forum sakinlerinden gelen tebrik ve takdir maillerinin okunması-Konuk coderlarla Günümüz imkanları ile Türk kadınının mor çatı yapılanması konulu sohbet)

12.00-14.00 Öğle yemeği arası

14.00-15.00 Anılarla Müzik (80lerin sevilen türkçe-yabancı pop ve arabesk parçalarının Amiga modları - DJ Hakan Gündüz - Panaroma)

16.00-17.00 Çay saati (Kısır-börek-baklava-kek-poğaça ikramı)

17.00-18.00 LW3D ile izdivaç (Sevilen sima LW3D; yine küsleri barıştırıyor ve yine sevenleri biraraya getiriyor)

18.00-20.00 Retrodayız( Türk retro dünyasının vazgeçilmezi olan Amiga ve C64 konukları CPC ve Speccy'i ağılıyor)

20.00-22.00 I hate Sir Sinclair (Sevilen retrocumuz Arda bize şu soruların yanıtlarını verecek- Neden Microdrive? Bedava mı verdiler o membranları?)

22.00-23.00 Retrobusters (İmrenilen retrocumuz ozkano ciğerini söktüğü yeni sistemlerini en çıplak halleri ile bize tanıtacak)

23.00-24.00 Bugün CPC için ne yaptın? (Tutkulu bir CPC kullanıcısı olan Alcofribas CPC dünyasındaki şu sorulara yanıt arayacak- Çok mu aradın 3" driverları? Peki ya o 7bit porta ne demeli?)

24.00-02.00 Vigo ile Mangal başı ( Vigo usta gecenin sürprizi olarak zeyinyağ ve sarımsakla harmanladığı etleri bahçede yapılacak mangal partisinde hem servis edecek hem de C16 anılarını anlatacak)

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Aralık 16, 2008, 14:26:05 ÖS »

Ben daha güzelini söyliim mi size, hadi 7DX harici bir parti daha düzenleyelim commodore.gen.tr ekibi olarak bu tür bir timeline ile. Vigo'yu da Nightshift 2009'a ikna edelim. Senede 3 parti, ağzı kulaklarında bir Skate...
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 16, 2008, 15:07:57 ÖS »

Vigo'yu da Nightshift 2009'a ikna edelim. Senede 3 parti, ağzı kulaklarında bir Skate...

Görünüşe göre ns09 için Nightlord'u ithal etmemiz gerekiyor amerikadan. Vigo çok kızgın çok.

bir de skate'in ağzı kulanlarına varsa da bizim hanımların kulaklarımızı çekmek suretiyle ağzımıza yaklaştırmaları da olasıdır.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 16, 2008, 15:27:28 ÖS »

Kardeşim ben de evli ve çocukluyum. En kabul etmediğim mazeret bu dolayısıyla.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 16, 2008, 17:15:01 ÖS »

heheh dur sen daha yenisin

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Aralık 16, 2008, 17:51:46 ÖS »

Onu bunu bilmem..NightShift için Vigo'ya baskı yapalım...NightShift geri dönsün derim... Demo partide Vigoyu sıkıştırmak lazım

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 16, 2008, 23:28:20 ÖS »

oh yapin yapin nightshift de yapin, cgtr partisi de yapin. gariban nightlord da burda kilometrelerce uzaklardaki user group toplantilarinda curusun

booole nasil partiye gelesim var oy oy

bakalim tasinma sonrasi kolilerden icinde kablolar olanini bulabilirsem bilgisayarlari kurup hic olmazsa bir SID yapip gonderiyim diyorum ama kismet Cok fazla release'siz parti gecirdim ayip...

LW3D: %100 katiliyorum. Aslinda Vigo'yu gaza getirecek seyin ne oldugunu da cok iyi biliyorum. Partide cok yuklenmeyin abime
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 17, 2008, 09:10:24 ÖÖ »

oh yapin yapin nightshift de yapin, cgtr partisi de yapin. gariban nightlord da burda kilometrelerce uzaklardaki user group toplantilarinda curusun

booole nasil partiye gelesim var oy oy

bende kayıt formunda ismini görünce nightlord da gelecek diye sevinmiştim,artık kısmet başka bir partiye.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Aralık 17, 2008, 11:01:13 ÖÖ »

@Nightlord: eğer sen gelirsen Nightshift 2009'u yaparız herşey sana bağlı

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: