Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c 64 I/O Kartı  (Okunma Sayısı 31336 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 14, 2009, 00:01:57 ÖÖ »

Tebrik ederim çalışmanı
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2015, 22:23:34 ÖS »

Genelde bu Simon'un işi ama konuyu görünce dayanamadım. Bir hort da benden olsun. Resmen Arduino'nun atası bir Türk'müş. Hem de o devirde akla gelip hayata geçmiş bir proje. Gerçekten büyük saygı duydum.

msvstpl ne kadar değerli ve donanımlı bir arkadaşmış. Keşke forumdaki birliktelik daha uzun sürseymiş.
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2015, 22:29:46 ÖS Gönderen: barone » Logged
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2015, 23:15:29 ÖS »

Güzel bir hort olmuş bu. Gerçekten de takdire şayan bir çalışma.

Her ne kadar forum üyemiz görüp cevap veremeycek olsa da ben bus yapısının neden expansion port yerine userport + joystick port üstünden kurulduğunu merak ettim açıkçası. neticede amaç c64'ü özel bir işe adamak ise expansion port da bu iş için kullanılabilirdi.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2015, 23:41:06 ÖS »

Her ne kadar forum üyemiz görüp cevap veremeycek olsa da ben bus yapısının neden expansion port yerine userport + joystick port üstünden kurulduğunu merak ettim açıkçası. neticede amaç c64'ü özel bir işe adamak ise expansion port da bu iş için kullanılabilirdi.
Bazen çok basit nedenleri olabilir mesela piyasadan uygun Soket bulamamıştır
Bunu yapan adamın şu an neler yapabilieceğini hayal bile edemiyorum 

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2015, 00:07:36 ÖÖ »

//Edit: Orjinal mesaj bir hata sonucu kaybolmuştu. Elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. (wizofwor)
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2015, 22:46:01 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2015, 08:38:38 ÖÖ »

Güzel bir hort olmuş.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 23, 2015, 11:32:40 ÖÖ »

Ben bu başlığı kaçırmışım. PCB versiyonu zamanında ticari olarak da satılabilecek bir projeymiş. Hiç kullanılmamış olması üzücü.

O yıllarda Ülkemizde bilgiye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu düşünürsek Expansion port hakkında yeterli bilgi bulamamış olabilir. Userport'un kullanımı çok daha basit. Ayrıca elinde halihazırda expansion port'tan çalışan bir kartuş varsa, bu interface'i kartuşula beraber kullanmak istemiş de olabilir.

Üyenin artık aktif olmaması kötü olmuş. Benim de joystick portları hakkında bir iki sorum olurdu.

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 23, 2015, 11:50:01 ÖÖ »

Devrinin ötesine geçmiş bir çalışma..
Eskiden bunu yapan şimdi Aselsan Tubitak gibi yerlerde çalışıyor olmalı..
Çalışmanızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 23, 2015, 13:51:46 ÖS »

Ben de bu konuyu kaçırmışım, hortlama iyi olmuş. Mesajım var ama başlığı merakla tekrar okudum, yeni okumuş gibi. Bu gidişle sonum Arda gibi olacak galiba
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mayıs 23, 2015, 16:54:55 ÖS »

@wizofwor: benim dun yazdiklarim kaybolmus. Senin cumlelerini ben yazmisim gibi gorunuyor su an. Bi el atabilecek misin?

twitter | blog
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mayıs 24, 2015, 01:37:40 ÖÖ »

Belki alakasiz ama aslinda tahminimde suradan hareket ettim. Yakin zamanda jamma edge connectore girecek lehim yapilabilecek su jamma fingerboardlardan aradim. Bunu custom hardware yapacak olan adam arar. Edge connector gani gani olmasina ragmen fingerboard yahut konnektorun pcb'li lehim yapilabilecek erkek hali yok. (Ebayde sinirli sayida var bu arada)

Oraya tasarlanacak pcb zaten oturacak diye dusunuldugunden olsa gerek.

Tabii wizofwor'un dedigi gibi hali hazirda kartus kullaniyor da olabilirdi. Yine de expansion port data bus / address bus dahil tum gerekli sinyalleri iceriyor ve bunlari sirayla birden fazla donanima baglamak mumkun. Tabii elde uygun konnektorlerin olmasi sartiyla. (Adres decoding'i de yapmis commodore hali hazirda. Iki adet i/o chip select'i uretilmis pla ile her biri 256 byte'lik bolgelere karsilik gelen)

twitter | blog
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mayıs 24, 2015, 22:42:59 ÖS »

@I_r_on:

Çok uğraştım ama senin mesajın orijinal haline maalesef ulaşamadım. Mesajını elimden geldiğince düzeltiyorum. Kendi mesajımı da aşağıya kopyaladım. Kusura bakma.

Ben bu başlığı kaçırmışım. PCB versiyonu zamanında ticari olarak da satılabilecek bir projeymiş. Hiç kullanılmamış olması üzücü.

O yıllarda Ülkemizde bilgiye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu düşünürsek Expansion port hakkında yeterli bilgi bulamamış olabilir. Userport'un kullanımı çok daha basit. Ayrıca elinde halihazırda expansion port'tan çalışan bir kartuş varsa, bu interface'i kartuşula beraber kullanmak istemiş de olabilir.

Üyenin artık aktif olmaması kötü olmuş. Benim de joystick portları hakkında bir iki sorum olurdu.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2015, 22:46:29 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ağustos 31, 2015, 22:54:50 ÖS »

Başlık sahibinin tekrar online olması şerefine hort. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ağustos 31, 2015, 23:41:16 ÖS »

Genelde bu Simon'un işi ama konuyu görünce dayanamadım. Bir hort da benden olsun. Resmen Arduino'nun atası bir Türk'müş. Hem de o devirde akla gelip hayata geçmiş bir proje. Gerçekten büyük saygı duydum.

msvstpl ne kadar değerli ve donanımlı bir arkadaşmış. Keşke forumdaki birliktelik daha uzun sürseymiş.
comodorunio

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 01, 2015, 00:37:19 ÖÖ »

Eyvah eyvah o zamanda bu iş yapılıyorsa bizim şuan çok güzel işler yapmamız gerekiyor sağlam bi proje hazırlamam lazım. Kendi dalımda tabiki  hardware işi metalic , simon, yavuzg,iron , wizofwor un işi herkese çok çok teşekürler süper projelerle ve üstadlar tanıştım bu forum da

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: