Tartışmasını bilene tartışalımda anlatamıyoruz. Leon Alınıtısını yaptığı kişi için yorum yapmış 3 kuruşa 5 kuruş olmaz demiş mualefet bayrakları açılmış hemen. Tamam leon u ben 94 senesinden beri Amigart grubundan tanırım ama sanmıyorum hiç onu korumak yada onun yazdıklarına katılmak için mualefet olduğumu kaldıki birçok şeyide onun ve onun gibiler sayesinde gördük ve öğrendik o yüzden saygı gösteririz yazdıklarına ve bu forumda onlar gibi konuşan yada susan birçok fosil var..
Konumuz Hackintosh dersimiz PC MAC ten daha iyi, bu sadece kurulumu yapıp masaüstünü görmekle PC miz Mac olucaksa sanırım APPLE direk donanımı bırakır yazılımı ile devam ederdi ama işler bukadar değil.. MacOS x86 şuan için PC lerde deneme tahtasından başkabirşey değil alın buyrun yaptık kullanın diyorlar ama işler profesyonel uygulamaya gelince orda dur diyen bir yazılım var buna çare yok adamlar aptal değiller sadece özel bir bios yazarak PC yi MAC yapmıyolar, Anlatılmaya çalışılan bu, MacOS üzerinde Web te gezmek yada Macos messenger kullanmakla PC Mac olamıyor.
En sonunda Erci benim ne demek istedigimi özetlemis. Gercekten anlatamiyoruz bazi seyleri.
Hackintosh meselesini ilk ciktigindan beri takip ediyorum. Iki tane hackintosh kurdum. Eskiden dagitimlar bu kadar uyumlu degildi. PC'nin mutlaka bir bileseni sorun cikariyordu. Ya ethernet karti uyumsuzdu, ya ses karti kismen veya tamamen calismiyordu, ya grafik karti ideal cözünürlük veremiyor, Core Image / Quartz Extreme aktif olmuyordu.
Aylarca, internet üzerinden döküman okudum. Apple kext'lerini editleyip, kendi grafik kartimin Device ID'sini generate edip driver'lar olusturdum.
En sonunda sirf bu is icin, müzik grubumuzdaki gitarist ile birlikte, sadece MacOSX kurabilmek ve sorunsuz Logic Pro calistirabilmek amaciyla, en uyumlu PC bilesenlerini bir araya getirdim ve birer hackintosh yaptik. O Tiger kurmayi tercih etti, ben Leopard kurdum. M-Audio ve Apogee ses kartlarimiz da sorunsuz calisinca, albüm kayitlarimizi bu sistem üzerinde yapmaya basladik.
Ancak, hackintosh kullanirken cok dikkatli olmak gerekiyor. Mümkünse hic System Update yapmamak gerekiyor. Bu Update'lerden herhangi birisi sistem dosyalarinda sizin hack dosyalarinizi ezdigi zaman, makineniz acmayabilir ve ugrasir durursunuz.
toddler'in dedigi gibi, bir Apple donaniminin size nasil bir tecrübe sunacagini, ancak bu zamanlarda anlarsiniz.
Yeterince bütce ayirabildigim ilk firsatta bir tane Macbook Pro aldim. Kayitlarimizi bu makineye tasidim ve halen bu makinede kayit yapiyoruz. Ayrica bu makinede XCode ve IOS SDK ile uygulama gelistirmeye calisiyorum bir yandan.
Uygulama gelistirme derken, Apple üzerinde bir TextEdit, bir Coda kullaninca, baska metin editörü kullanmak istemiyor insan.
Su anda evimde birden fazla Apple ürünü var. MorphOS calistirdigim bir Powermac, bir Mac Mini G4, bir Macbook Pro, iPod'lar...
Bir PC asla bir Apple Mac'in yerini tutmaz. User Experience dendi mi, Apple bir numaradir.
Apple icraat makinesidir. Isletim sisteminin sacmaliklariyla, spyware, malware, virüs, bilmem ne gibi degerli zamanimizi zararli nesriyat avciligiyla gecirip, asil mevzudan uzaklasmamiza izin vermez.
Yukarida bahsettigim konulari, ancak bir Apple "kullanarak", ama gercekten kullanarak anlamak mümkün. Apple isletim sistemiyle ve donanimiyla bir bütündür. Gercek "User Experience", ikisini beraber kullanmaktir. Macbook Pro'nun kapagini actigimda bir saniyeden az sürede uyku modundan cikarken, Windows 7 kurulu Dell Notebook'umda bu sürenin bir dakikayi gecmesinden bahsediyorum.
Apple makineleri neden pahali sorusu, bir forumun bir mesajinda alelacele, desteksiz bir sekilde bir cümlelik yorumla gecistirilemeyecek bir sorudur, bu sorunun cevabinin alti oldukca doludur ve neden böyle oldugunu anlamak icin, özellikle Apple'i bir prodüktif bir "icraat makinesi" olarak kullanmis olmak ve özellikle PC/Windows kombinasyonunun kriz zamanlarinda isinizi nasil aksattigini ve sizi odaklanmaniz gereken konudan uzaklastirdigini, bu iki tecrübeyi karsilastirabilecek kadar defalarca yasamis olmak gerekir.