Sanırım yalan söylemeye başladılar diyorum.
Çünkü hala telefonların dinlendiğini bile bile yalan söyleyemezler diye düşünüyorum.
Tabi o saygıdeğer hanfendi(!)hödük ulan bu.
Ben bunu kandırayım, bir şekilde kaydını yaptırayım sonra ne arar ne sorar diye düşünmediyse.
İki hafta kadar önce TT Net kampanyası için müşteri hizmetlerinden aradılar.
Bende taahhüt nedeniyle kabul etmediğimi söyledim. (İşyerim Net Kampanyasıymış sonradan öğrendim)
Aradan bir kaç gün daha geçti. Sanırım yine aynı bayandı.
Başladı konuşmaya şudur budur diye. Ben yine olmaz diyecektim ki.
Taahhüt olmadığını herhangi bir durumda ceza ödemeden istemeden TT Netten ayrılabileceğimi söyledi.
Ben de nasıl olur böyle bir şey mevcut kampanyalarda taahhüt ve ceza durumu var dedim.
Saygıdeğer hanfendi (!) ise ben yalan mı söylüyorum diyaazarladı beni.
Bu kampanya eski müşterilerimiz için yaptığımız bir kampanya. Siz ayrıldığınız zaman ceza ödemiyeceksiniz dedi.
Bende tamam dedim. Sonra hızlı bir şekilde hürülüüüüp diyerek şartları söyledi. Bende madem istediğim zaman ayrılabiliyorum niye evet demiyeyim dedim ve onayı verdim.
2 gün sonra yine arandım. Sanırım yine aynı bayandı.
İlk işlemde sistemde sorun olduğu için geçiş yapamadıklarını ve benden tekrar onay aldıklatan sonra geçişi gerçekleştireceklerini söyledi.
Bende tamam demim. Ama bu sefer hürürüülüp diye hızlı bir şekilde söylediklerine dikkat ettim. Orda taahhütten bahsetti yine bende araya girip hani taahhüt yoktu dedim. O da bu taaahüt başka taahhüt bu kampanya boyunca ayrılmadığınız takdirse parayı ödeyeceğinizle ilgili bir taahhüt dedi.
(Kampanya olmasa sanki parayı ödemiyeceğiz demek çok sonradan aklıma geldi

)
Sonra ek olarak virüs programı vb veriyorlarmış ıvır zıvır.
Bende bakın dedim ben 6 ay 29 lira ödedikten sonra TT netten ayrılırsam herhangi bir ceza ödemiyeceğim değil mi diye sordum.O da net bir şekilde ödemiyeceksiniz dedi.
Bende tamam o zaman onayı veriyorum dedim.
1-2 gün sonra online işlem merkezinde başka bir şeye bakarken İşyerim net tarifesinde olduğumu gördüm. Kampanya detaylarına baktım.
Eski müşterilerimiz için taahüht zorunluluğu yoktur vb yazmıyordu.
Sözleşmenin sona ermesi durumunda indirimler geri alınır yazıyordu.
Ayrıca bedava gibi anlattıkları virüs vb hizmetker içinde ek para alıyorlarmış.
Bende buna sinirlendim.
Müşteri hizmetlerini aradım.
Bu sefer bir beyfendi (!) çıktı. Dedimki sizin böyle bir uygulamanız varmı?
Oda dedi ki yok beyfendi ayrıldığınız zaman ceza ödersiniz.
Bende o zaman bana yalan bilgi vererek kampanyaya evet demem sağlandı.
Eski tarifeme geri dönmek istiyorum. Dedim. Beyfendi(!) de tamam eğer anlattığınız gibiyse telefonlar dinlenir yanlış bilgi veren şahıs hakkında işlem yapılır ve size hangi tarifeye geçmek istediğinizi sorarız.
Bende ne kadar sürer dedim. En geç 4 iş günü Salı gününe kadar bilgi verilir dedi.
Salı günü geldi arayan yok soran yok.
Aradım TT Net'i 5 ile sözde kurumsal abonelerin sorunlarına bakan müşteri temsilcilerine bağlanıyormuşuz. Ama her nedense hep bireysel abone müşteri hizmetlerine bağlanıyorum ve derdimi hem onlara hemde sonra diğerlerine anlatmak zorunda kalıyordum. Neyse bu da ayrı bir konu.
Kurumsal müşteri hizmetleri temsilcisine bağlandım.
Dedim ki böyle bir şikayetim vardı sonucu nedir.
Beyfendi baktı ve kayıt alınmamış beyfendi böyle bir şikayet kaydınız yok.
Dedi
Bende nasıl olur dedim.
Sistemde arıza olabilir vb. dedi
Bende tabi höyynk oldum.
Hemen bana isterseniz kaydı almayan temsilci hakkında şikayet kaydı alabilirim dedi.
Neyse yine bu beyfendiye de olanları anlattım. İlk şikayet sebebimin kaydını tekrar aldırdım. Oda 3-4 güne kadar size ulaşırız dedi.
Bakalım beklemediyim. 2. Beyfendi, Beyfendi miymiş yoksa Beyfendi(!) miymiş.
Anlaşılacak.
Yine langur lungur yaparlar ve tarifemi değiştirmezlerse genel müdürlüklerine mail atacağım..