Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımHidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000  (Okunma Sayısı 171150 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Ağustos 23, 2013, 03:30:50 ÖÖ »

Arkadaşlar İbrahim arkadaşımızın bu konuda biraz canı yandığı için konuya hamasi duyguları ile bakması normaldir diye karşılıyorum. Keşke İbrahim arkadaşımız konuyu baştan sona okuyup sonra düşüncelerini bizlerle paylaşmasını isterdim. defleppard arkadaşımız konunun başlangıcında bazı ince ayrıntıları bizlerle paylaştı. Ve defleppard, benim gördüğüm kadarıyla sitenin demirbaşlarından biridir üslubuna her zaman dikkat eden bir kişidir. Ve bu sitedeki arkadaşların üslup ve konuşmaları birçok siteye örnek olacak niteliktedir. Hocanın hikayesine benzettim bir an. Hırsızın hiç mi suçu yok. Sonuçta İbrahim arkadaşım kimyasal bir eylem yapıyor. Gazoz kapağı açmıyor. Bu konuya daha hassas ve güvenlik önlemlerini birşekilde alması gerekiyordu. Umarım gözünüz kısa zamanda iyileşir İbrahim bey.

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Ağustos 23, 2013, 13:53:53 ÖS »

Maalesef toplum olarak karşımızdakini düşman ilan edip çatışmayı çok seven bir yapımız var. Bu başlıkla beraber ülke gündemini meşgul eden anlayışsızlık hali, foruma da sirayet etmiş oluyor.

Arkadaşımız aslında çok güzel bir mesaj atmış. HP'nin UV lambanın zararından bahsetmiş. Diğer bir katılımcı da aslında bu malzemelerin o kadar tehlikeli olmadığından dem vurmuş. Bundan sonra ben bu malzemelerle çalışırken nelere dikkat etmek gerektiğinden bahseden bir şeyler beklerken, ortalık bir birine girmiş. Toz dumandan göz gözü görmüyor.

Konuyu fazla uzatmadan aslında yazmak istediğim UV konusuna geleyim. Ben UV'nin ne kadar tehlikeli olduğunu DIY projeksion üzerinde çalışan bir arkadaşımdan öğrendim. Retrobright projesinde çok fazla UV'ye maruz kalınmıyor. Sonuçta Lamba ile cihazımızı baş başa bırakıyoruz ama arada kontrol vb. amacıyla lambanın yanında durup ışına maruz kalma riski var. Biliyorsunuz bu UV lambayı güneş ışığı yerine kullanıyoruz. Solaryumlarda kullanılan aynı lambalardır. Piyasada çeşitli güçlerde satılan bu lambalar bildiğiniz güneş ışığından çok daha güçlü olabiliyor. Benim hikayemdeki arkadaş DIY projeksiyonun optik kalibrasyonunu yapmak için kasasını çıkardığında 5-10 dakika süreyle direk ışığa maruz kalmıştı. Bu 5 dakikalık süre içinde projeksiyon cihazı için satın aldığı yüksek güçteki lamba, montajı kolaylaştırmak için koruma camını da sökmüş olduğu için, yüzünün sol tarafını yakmıştı. Olayın ertesi günü yarısı yanmış ve bir gözünü açamayacak derecede su toplamış yüzüyle Batman'daki Two-Face'e benziyordu.

Sizin kullanacağınız lamba bu kadar kuvvetli olmayabilir ama UV ışınına fazla maruz kalmaya çalışmanız faydanıza olur. Lambaya bakmak mevzuna gelirsek, tungsten dahil hiçbir lambaya direk bakmayın zaten.

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Ağustos 24, 2013, 00:01:12 ÖÖ »

Wizofwor; toplum olarak yaptığın yorumlara aynen katılıyorum durumu fazla abartmamak gerekirdi ben kendi adıma bu gibi bir tartışma ortamı olmamasını dilerdim. bu konuyu ben açmıştım ve bu konu ile ligli  dikkat edilmesi gereken durumlarıda konunun en başında açıkladığımı düşünüyorum ama extra durumlar çıktığı için bazı katkılar yapılabilir bunada her zaman saygı duyarım. arkadaş çok dikkatsizce davranıp konuyu tam okumadan retrobright olayını denemesi sonuçta kendisinin hatasıdır. UV ile ilgili nette çok ayrıntılı dökümanlar mevcut ve çok çeşitleride var. bizim burdaki konuyu ilgilendiren doğal olarak güneştede olan uva, uvb ve uvc oluyor. uvc yi normal kullanmak mümkün değil anında gözleriniz ciddi zarar görebilir. retrobright için kullanılan uvb, uzun süreli lambaya bakılmadığı sürece sorunlar oluşması çok zor görünüyor. ben bu konu ile çok uğraştım. masanın alt tarafına ortaya uv lambayı monte ettim. bendeki lamba gerçek uvb dir floresan tipindede değildir eprom silici olarakda kullanıyorum. masanın etrafını bir örtü ile örttüm ışığın dışarı sızmaması için ve malzemeleri hp sürerek altına koyup saatlerce beklettim.  hp sürerken lambayı kapatmaya erindiğim için ışığa maruzda kaldım ama hiçbir zaman gözlerimle direkt lambaya bakmamaya çalıştım ve hiç bir şekilde hiçbir sorunda yaşamadım. HP yi ister istemez soluma durumum oldu kesinlikle bildiğimiz çamaşır suyu bile ondan daha zararlıdır. temas olayında ise plastik eldiven kullandım bimde ucuza satılıyor. yinede derime gelen temaslar oldu bol su ile yıkadım bir sorunda olmadı. burdaki mevzu  benim dikkat ederek kullanmam arkadaşın bilinçsizce bunu denemesidir. ama şuda bir gerçek arkadaşın yaptığı yorumları okuyan insanlar bu olayı denemek bile istemez. ben bu konuya açıklık getirmek istedim. gerekli uyarılarıda çok açık bir şekilde yine yapıyorum, denemek isteyen dener istemeyende denemez herkezin kendi takdirine bırakıyorum...
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2013, 00:08:59 ÖÖ Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Mart 22, 2017, 23:47:15 ÖS »

Bende Saç Açıcı ve Güneş Işını kullandım. Saç açıcı da Hidrojen Peroksit var güneşte de Uv ışınlar mevcut. Sonuçları forumda paylaşacağım. Ben gayet memnunum. Açık havada eldiven kullanarak ve fazla solumamaya özen gösterdim. İşlem bitince gene eldivenle bol suyla yıkadım cihazı. Defflepard bu işin ustası bir arkadaş. Onun önerilerini forumda dikkatle takip ediyorum. Dikkatli yapılırsa bu yöntem işe yarıyor arkadaşlar.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Mart 23, 2017, 07:55:20 ÖÖ »

Arkadaşlar hidrojen peroksit kullanırken nolur çok dikkatli olun, hidrojen peroksit çok kuvvetli bir indirgeyicidir, dokuyu kimyasal olarak tamir edilemez şekilde bozar; gözünüze kaçması halinde korneanızı tamir edilemez şekilde yakacak ve körlüğe neden olacaktır.  Hidrojen peroksit, saç açıcı vs diye satılan şeyler öyle üstünkörü ellenecek şeyler değildir, MUTLAKA ve MUTLAKA güvenlik gözlüğü takın..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #80 : Mart 23, 2017, 08:05:45 ÖÖ »

Arkadaşlar hidrojen peroksit kullanırken nolur çok dikkatli olun, hidrojen peroksit çok kuvvetli bir indirgeyicidir, dokuyu kimyasal olarak tamir edilemez şekilde bozar; gözünüze kaçması halinde korneanızı tamir edilemez şekilde yakacak ve körlüğe neden olacaktır.  Hidrojen peroksit, saç açıcı vs diye satılan şeyler öyle üstünkörü ellenecek şeyler değildir, MUTLAKA ve MUTLAKA güvenlik gözlüğü takın..

Kesinlikle katılıyorum... Çok dikkat edilmesi gerekli gerçekten çok tehlikeli...
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Mart 23, 2017, 11:27:20 ÖÖ »

aynen katılıyorum kulanırken çok dikkatli olmak lazım + uv lamba kulanmamak ta en iyisi uv lamba yerine güneşi kulanmak daha uygun olabilir uv lamba uzun süreler bakıldığında( uzun süreden kasıt 5 dk gibi bir süredir ) sonuçları gözünüz açısından çok tehlikeli olabilir hatta allah korusun kör bile olabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Mart 23, 2017, 11:30:30 ÖÖ Gönderen: ibo1973 » Logged
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Mart 23, 2017, 11:42:06 ÖÖ »

Uv lamba kullanan bir profesyonel bu video yine buraya konulmuştu. çok ayrıntılı bilgide vermiş...

https://www.youtube.com/watch?v=VU7vXMezW_I

Amiga Repair Service
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #83 : Mart 23, 2017, 11:47:26 ÖÖ »

hidrojen peroksitte güneş ısı ve ışık kayağı olarak katalizör görevi yaparak bizim istediğimiz etkinin süresinin kısalmasını sağlar. Güneş olmayan bir ortamda uzun sürede de (1 hafta kadar sürmüştü denememde) yine istediğimiz etkiyi sağlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta peroksitin uzun süreli yüzeye teması ve bunu genellikle bir poşet yada strech film ile kaplayıp hava temasını mümkün olduğunca kesmekten geçiyor. Bunlar yapıldığı takdirde sonuca ulaşamamak imkansız. Tüm Amiga ve Commodore64'leri bu yöntemle bleaching işlemi uyguladım. Güneşli bir ortamda bırakırsanız 2 gün sonra ilk kurduğunuz cümle "Vay be!" oluyor. Peroksitle uğraşırken eldiven giyin; gözlük (opsiyonel).

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
ekalkici
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Mart 23, 2017, 11:50:55 ÖÖ »

hidrojen peroksitte güneş ısı ve ışık kayağı olarak katalizör görevi yaparak bizim istediğimiz etkinin süresinin kısalmasını sağlar. Güneş olmayan bir ortamda uzun sürede de (1 hafta kadar sürmüştü denememde) yine istediğimiz etkiyi sağlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta peroksitin uzun süreli yüzeye teması ve bunu genellikle bir poşet yada strech film ile kaplayıp hava temasını mümkün olduğunca kesmekten geçiyor. Bunlar yapıldığı takdirde sonuca ulaşamamak imkansız. Tüm Amiga ve Commodore64'leri bu yöntemle bleaching işlemi uyguladım. Güneşli bir ortamda bırakırsanız 2 gün sonra ilk kurduğunuz cümle "Vay be!" oluyor. Peroksitle uğraşırken eldiven giyin; gözlük (opsiyonel).

Güneşin altında iki-üç saat bıraksak yine sonuç alınır mı yoksa iki gün kadar bekletmek şart mı

Amiga 1200 Black / Rev 1D4 / TF1260 + 68060 Rev5 @75 MHZ / 8GB CF HDD / 3.2.1 Rom / Clock
Amiga 500 / Rev 6A / 1MB RAM / 1.3 ROM / Clock
Commodore 64C / 1530 C2N Datasette
Commodore 1084S
GBSControl / Samsung 793DF / Samsung 957MB
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #85 : Mart 23, 2017, 11:55:06 ÖÖ »

Güneşin altında iki-üç saat bıraksak yine sonuç alınır mı yoksa iki gün kadar bekletmek şart mı

İlk birkaç saat içinde bile farkı görebiliyorsunuz lakin hidrojen peroksit sonuçta sıvı. Poşeti 3-5 saat ara ile hareket ettirmekte, gerekirse tekrar peroksit eklemekte fayda var. Çünkü her yüzeydeki temas miktarını dengelemeniz zor oluyor. Temas az olan yüzeylerde etkileşme az oluyor. Dolayısı ile kontrol şart ne kadar uzun temasta kalırsa sonuç daha iyi olur.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Mart 23, 2017, 12:02:37 ÖS »

Alıntı

İlk birkaç saat içinde bile farkı görebiliyorsunuz lakin hidrojen peroksit sonuçta sıvı. Poşeti 3-5 saat ara ile hareket ettirmekte, gerekirse tekrar peroksit eklemekte fayda var. Çünkü her yüzeydeki temas miktarını dengelemeniz zor oluyor. Temas az olan yüzeylerde etkileşme az oluyor. Dolayısı ile kontrol şart ne kadar uzun temasta kalırsa sonuç daha iyi olur.

Bunun başka bir çözümü de tüm cismi streç film ile (dar değil bol şekilde) kaplamak. Böylece H2O2 buharlaşmasını engellemiş olursunuz. Genel uygulama yöntemi bu şekilde.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Mart 23, 2017, 12:10:53 ÖS »

Uv lamba kullanan bir profesyonel bu video yine buraya konulmuştu. çok ayrıntılı bilgide vermiş...

https://www.youtube.com/watch?v=VU7vXMezW_I

amacım tartışma çıkarmak değil yanlış anlaşılmasın ancak videodaki kişi profosyonel biri değil sıradan biri retrobright kulanan biri herkes gibi bir takım bilgileri kendince vermiş.

Yukardayazdığım gibi uv lamba gözler için tehlikeli bir çözüm isteyen tabiki kulanabilir benim yazdığım kendi düşüncelerimi ifade ader isteyen dinler isteyen riske girer paşa gönlü bilir.

şunuda eklemek isterim yanlış bilmiyor isem uv ışık ile suyun içindeki yabancı organizmaları öldürüyorlar ve suyun steril hale getiriyorlar yine ayanı zamanda gene yanlış bilmiyor tibbi aletlerin strerilizayonundada kulanılıyor yani uv ışık çokta masum olmadığını tehlikeli olabileceği buralardan dahi anlaşılıyor kendine güvenen kulansın ama riskini ve sonuçlarını bilerek kulansın riskini ve sonuçlarını bilmesinden zarar gelmez diye düşünüyorum. Ben kendi şahsıma kolay kolay retro beyazlatıcam diye sağlığımı gözümü en ufak derecesinden dahi riske atmam heleki güneş gibi bedeva alternatifi varken.
ekalkici
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Mart 23, 2017, 12:11:44 ÖS »

En kolayı , bayanların kullandığı peroksitli saç rengini açan krem , streç film ve güneş ışığı o zaman   youtube'da bu şekilde yapıp iyi sonuç alanlar var .

Amiga 1200 Black / Rev 1D4 / TF1260 + 68060 Rev5 @75 MHZ / 8GB CF HDD / 3.2.1 Rom / Clock
Amiga 500 / Rev 6A / 1MB RAM / 1.3 ROM / Clock
Commodore 64C / 1530 C2N Datasette
Commodore 1084S
GBSControl / Samsung 793DF / Samsung 957MB
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Mart 23, 2017, 12:13:04 ÖS »

En kolayı , bayanların kullandığı peroksitli saç rengini açan krem , streç film ve güneş ışığı o zaman   youtube'da bu şekilde yapıp iyi sonuç alanlar var .
güzle bir güneş ve sabır ile evet sonuç güzel olabilir.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: