Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Linux Maceram....  (Okunma Sayısı 19972 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 31, 2012, 21:16:34 ÖS »

Bana sorarsan ben Slackware veya Debian derim. Biraz görsellik dersen Centos öneririm. Slackware'i yönetmek zor olabilir. Bunun yerine Slackware tabanlı Superb Mini Server'ı deneyebilirsin.
Adresi:
http://sms.it-ccs.com/

Slackware hala yaşıyor mu? 1996'da Lilo ile dualboot kurmuş, 3-5 ay sonra da dayanamayıp silmiştim. Tüm cihazların kernel'e embed edilmesi fikri beni irrite ettiği için felsefik olarak dayanamamıştım zaten. Amiga'dan sonra saçmalık gibi gelmişti.
retrocu
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 01, 2012, 07:41:29 ÖÖ »

Centos daha mantıklı gibi yanlıs dediğim gibi O/S'un server versiyonu ile ilgileniyorum desktoplara kurulan versiyonu ile değil sonuçta bilgilerimi saklayabileceğim web sunucu mail sunucu gibi bir çok  özellikleri bünyesinde taşıyan şu anda mevcut kullandığım  Ubuntu Server 12.04.1 LTS gibi içerisinde bir çok özellik taşıyan bir arayış içerisindeyim debian tabanlı olması terichim
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 01, 2012, 09:27:35 ÖÖ »

Slackware hem masaüstü hem de sunucu olarak kullanılabilecek çok sağlam bir sistemdir. Arkadaşlar arasında yanlış anlaşılma olmasın. Bazı dağıtımlar masaüstü, sunucu versiyonu gibi ayırıyorlar ama köklü dağıtımlarda böyle bir olay yok.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
retrocu
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 01, 2012, 10:21:02 ÖÖ »

bakalım slackware deneyelim ne olacak
Avicenna
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 01, 2012, 12:14:11 ÖS »

"PCLinuxOS"
Kullanılabilir bir dağıtımdır.

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Kasım 02, 2012, 00:11:12 ÖÖ »

Şuanda Xubuntu'yu deniyorum ve Benim gibi Linux ''sevmeyen'' biri için başarılı bir sürüm olduğunu itiraf etmem gerekiyor... kullanımı oldukça sadece ve kolay...

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
retrocu
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 02, 2012, 13:06:10 ÖS »

@xubuntu nun server versiyonu varmı ?
retrocu
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 02, 2012, 13:07:30 ÖS »

Masatüstü uygulamaları için ideal gözüküyor

"PCLinuxOS"
Kullanılabilir bir dağıtımdır.

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Kasım 02, 2012, 14:57:41 ÖS »

xubuntu'da XFCE var cünkü. Daha performanslidir düsük sistemlerde.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 02, 2012, 15:02:41 ÖS »

Server versiyonunu görmedim bu arada. 64-bit olani kullanabilirsin ama onda x var yani ideal degil server icin.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Kasım 05, 2012, 13:18:03 ÖS »

Ben server'larda Ubuntu 12 kullanıyorum, gayet de memnunum, en beğendiğim yanı geniş paket desteği ve internette ilgili her şeye cevap bulabiliyorum...
atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ağustos 23, 2021, 18:12:55 ÖS »

Ben de 2 Dizüstü bilgisayarlarımda Ubuntu GamePack 20.04 (AMD64) Kullanıyorum. 

itch.io Sayfam
itch.io
GitHub Adresim
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ağustos 23, 2021, 21:31:45 ÖS »

Ben de linux tabanlı macOS kullanıyorum nicedir Safari hariç memnunum.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
deksar
Üye

Engineer - Master, Computer Science

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 24, 2021, 11:24:18 ÖÖ »

Ben de linux tabanlı macOS kullanıyorum nicedir Safari hariç memnunum.

Ufak bir detay olarak; MacOS, Linux tabanlı değil, BSD/Darwin (Native UNIX) tabanlıdır. Kernel'ının (ve haliyle genel sistem yapısının) stabilitesini ve sağlamlığını BSD'ye borçlu Apple MacOS.

Kendim, tüm serverlarımda, hizmet ve destek sunduğum şirketlerin tüm sunucularında OpenBSD ve FreeBSD tercih ederim. Dünyanın en güvenli sunucu işletim sistemleri arasında lider sıradalar. Özellikle OpenBSD, bildiğiniz güvenlik manyağı bir dev team. (Başta Theo de Raadt olmak üzere)

Ekstrem düzeyde sunucu güvenliği/kriptografi, stabilite tercihim: OpenBSD (Kurup unutabilirsiniz)

OpenBSD'nin "Only two remote holes in the default install, in a heck of a long time!" sloganı haksız sayılmaz. Yaklaşık 30 yıldan fazla bir zaman zarfında sadece 2 (remote/uzaktan) güvenlik açığı (default kurulumda, ki anında bi patch ile giderilmişti). Belki kurulumu biraz farklıdır, biraz alışılmışın dışında (full tekst tabanlı ve komutlarla), kısmen zor gelebilir fakat güvenlik ve stabilite konusunda 15 yıla yakındır bir tek olumsuzluk yaşamadım hiçbir yerde. Çok iyi uptime rekorlarım mevcut.

Performans ve iyi düzeyde güvenlik için tercihim: FreeBSD

Özellikle web sunucu ihtiyaçlarında, FreeBSD'nin 13. sürümü (güncel son zamanlarda geliştirildi) müthiş bir network performansı sağlıyor. Nginx ve PHP 8 ile müthiş işler çıkartıyor. Keza FreeBSD de, özellikle node tabanlı dosya sistemi ZFS ile, performans, hız ve stabilite bakımından tadından yenmez.

Bu arada FreeBSD, bir zamanlar çok uzun yıllar boyu Hotmail'in (Evet yanlış duymadınız, Microsoft), Yahoo'nun, ve şu anda Netflix'in sunucularının işletim sistemidir.

Bir dönemler Linux Ubuntu Türkçe Ekibi üyesi olmama rağmen, 15 yıldan fazladır Linux'dan ayrı kalmaktayım. BSD'yi tanıyan, Linux/Posix'e bir daha uğramıyor. Artık çok nadir, işte bazen mecburi zorunlu kuruyorum sunucularda (Free/OpenBSD ile, o sunucuda şayet hardware compatibility sorunsalları, donanım uyumsuzluğu var ise) - ve tercihen CentOS.

Ve düşük konfigürasyonlu laptoplar, PC'ler için: Lubuntu, Xubuntu

Güvenlik konularında -UZUN VADEDE- pek iyi şeyler çıkartmıyor Linux maalesef. Yamalı bohçaya dönmüş durumda kernel patchleriyle.
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2021, 13:30:50 ÖS Gönderen: deksar » Logged

"Pain is inevitable, suffering is optional" - Buddha.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ağustos 24, 2021, 13:45:59 ÖS »

OSX teknik olarak Linux olmasa da istediğin zaman GUI üzerinden gayet konforlu bir şekilde takılabileceğin, istediğin zaman paçaları sıvayıp terminal açıp istemediğin kadar detaya inebileceğin, OSX versiyonu olmayan Linux uygulamalarını da biraz zorlayarak çalıştırabileceğin, masaüstü kullanıcısı için olması gereken Linux gibi bir şey olarak görüyorum.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: