Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)SCARTCADE (VGA-SCART Dönüştürücü)
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 34   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SCARTCADE (VGA-SCART Dönüştürücü)  (Okunma Sayısı 445711 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #120 : Aralık 20, 2013, 16:46:29 ÖS »

LCD TV kolay (DB-23=>SCART) ancak DB-23 konnektör bulmak lazım, o zor işte...

LCD monitor ise "ekonomik" olarak imkansız diyebilirim kısaca...

Logged

LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #121 : Aralık 20, 2013, 17:33:54 ÖS »

Voovvv.. Yine süper bir iş, süper bir işçilik... Bu ürünler bırak kullanmayı, öyle alınıp sergilenmeyi saklanmayı bile hak ediyor. Limited edition, sanat eseri

Bir kez daha tebrikler....
Logged

venturis
Üye
***
Mesaj Sayısı: 191



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #122 : Aralık 20, 2013, 17:49:43 ÖS »

Çinliler eminim suan yavuzg ile ilgili malumat topluyordur. Tek basına bu kadar mükemmel sonuc, tebrik ederim. Tasarım, işçilik sonuc hepsi harika.
Logged

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
tolga abaci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 641



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #123 : Aralık 21, 2013, 13:40:34 ÖS »

Bu thread'i çok geç olarak farketmiş birisi olarak (Demo Parti bana forumun varlığını hatırlatmış oldu galiba ) öncelikle Yavuz'u bu titiz işçiliği ve karşılıksız paylaşımı için tebrik etmek istiyorum. Gerçekten çok güzel. Eline sağlık.

Son hali oldukça profesyonel olmuş. Özellikle şu son vernik ile "Piano Black" görünüm elde etme olayını çok beğendim. Projeler için boya yapmaya ayıracak yerim kalmadı maalesef ama umarım ileride olursa bu trick benim de işime oldukça yarayacak.

Biraz geç oldu dediğim gibi farkındayım ama hiç olmazsa gelecek projelerle ilgili faydası olacağını da umarak proje ile ilgili birkaç görüşümü de belirtmek istiyorum.

Öncelikle, yanılmıyorsam SCART'ın ve VGA'nın RGB sinyallerinin return'leri direkt olarak board'un ground plane'ine bağlı. Onun yerine bunları da RGB sinyallerine paralel olarak route etmek (ya da en azından RGB trace'lerinin yanlarında ground alanı bırakmak) sinyal kalitesi açısından daha iyi olurdu, crosstalk ihtimali azalırdı. Tabii bu işin teorik yönü, pratikte 15KHz çok yüksek bir tarama frekansı değil, crosstalk da rahatsız edecek düzeyde olmayabilir hatta göze güzel de gözükebilir. Ama bundan bahsetmeden geçemedim.

Sağlamlık ile ilgili de şöyle bir yorumum var. Bu board tek taraflı olduğu ve delik içi kaplaması da olmadığı için, direk board üzerine lehimlenen konnektörler pek sağlam olmaz, çıkartıp takarken bunlara çok kuvvet uygulanıyor, zamanla yerinden oynayıp board üzerindeki pad'leri ve traceleri yerinden kaldırabilir. İnanın bana, o kadar emek verilerek yapılmış projelerin böyle basit sebeplerden dolayı bozulması insanı üzüyor. O yüzden en güzeli, konnektörleri kasaya vidalanabilen tiplerden seçmek ve tasarımı buna göre yapmak, ya da hiç olmazsa silikon benzeri bir madde ile konnektörler ile kasa arasında bağlantı yaparak sağlamlaştırmak. Örneğin VGA konnektörlerinin sağ ve solundaki vida yuvaları bu iş için ideal.

SCART kablolarını da tek tek multimetre ile kontrol edip lehimlediğini okumak bende hem şaşkınlık hem de hayranlık uyandırdı. Ben de sık sık kendi kablolarımı yaptığım için o işin ne kadar sıkıcı ve yorucu olduğunu biliyorum, ben üstüste 12 tanesini hayatta yapamazdım. Burada da bir tavsiyem, zannediyorum burada Karaköy'de board ya da kasa montajlı SCART soketi satan yerler var (ben zamanında aradığımda bulamamıştım ama en son Karaköy'deki bir dükkanın internet sitesinde stoğunda gördüm, ellerinde muhtemelen vardır). Gelecek sefere buradan araştıralım ki seni bu sıkıcı kablo lehimleme zahmetinden kurtarmış olalım.
Logged

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #124 : Aralık 22, 2013, 03:16:48 ÖÖ »

tolga abacı, bir başka projeciden teşekkür, görüş ve ipucu almak beni sevindirdi, ben teşekkür ederim.

montajları yaparken ben de RGB sinyallerinin GND dönüşlerini uzatmış olmanın daha iyi olacağını farkettim. dediğin gibi testlerimde bir crosstalk etkisi görmemekle birlikte, GND'ları VGA pin'lerinde sonlandırınca resmen sync ve 5V hatlarını lüzumsuz bir dünya dolaştırmak zorunda kaldığımı farkettim. yeni seri'de PCB tasarımını modifiye edeceğim. hem bu sebepten hem de LED ve RCA'ler için kullandığım pin header mesafelerini bitişik yapmak için (başta kablolarını direk lehimlerim diye düşünmüştüm, pin header olayı sonradan çıktı)...

VGA soket'in sabitlenmesi konusunda da verdiğin tavsiye için teşekkürler, çok doğru bir tespit. gerçi ben vida kullanmadım ama vida yerlerinden geçen metal şase uzantı ayaklarını PCB'deki bakır yüzeye lehimledim, sanırım yeterince sağlam oldu gibi.



SCART kablo montajı olayına gelince gerçekten meditasyon yaptım diyebilirim Bahsettiğin PCB tipi dişi SCART soketlerden Ankara Konya sokakta satan tek bir yer buldum ancak fiyatı pahalıydı (4-5 TL idi yanlış hatırlamıyorsam) vaz geçtim. Daha önceki projemde o tip soket kullanmıştım elimde vardı bir iki tane fazladan hiza mesafe denemek için.



ancak bu projedeki kutu ve PCB boyuna sığdıramadım bir türlü. Yani SCART soketi kutuya ancak yan kenarından monte edebiliyorum gibi ama hem VGA, hem SCART, hem RCA soketlerini koyunca diğer devre elemanlarını sığdıramadım. Bakalım, belki bir sonraki seriyi biraz daha büyükçe bir başka kutuda tasarlarım...

Ama yine de kablo montajını tavsiye derim, tam bir meditasyon  180 ince kabloyu tek tek test edip lehimlerken hayattan öyle bir kopuyorsunuz ki kafa acayip boşalıyor  iki montaj arasında da kalkıp bir iki el de Asteroids oynadım  süper oldu...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 22:51:23 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

CommodoreFan ®
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 810



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #125 : Aralık 22, 2013, 03:40:49 ÖÖ »

Yavuz yine çok detaylı ve tertemiz işçilik örnekleri sergiliyorsun, tebrik ederim seni yalnız bu kadar sağlam işçilik beni komplekse sokuyor bu kadar zamandır arcade sistemiyle uğraşan biri olarak böyle ince işçilikler, böyle projeler işin şov kısmı gibi, ne gerek var derdin ne arkadaşım

at jetonu oyna abi  şaka maka eline sağlık her paylaşımın başlı başına arşivlik ve inanıyorum ki -benim gibi yıllar boyu arcade kasası arayıp da hayal kırıklığıyla sevişen kardeşler için-  rehber niteliğinde dökümanlar. Ellerine sağlık
Logged

Bir garip COMMODORE fanatiği...
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #126 : Aralık 22, 2013, 03:42:07 ÖÖ »

Eveet. Tüm montajlar bitti ve zaiyat yok Kahkaha Kahkaha Kahkaha



SCARTCADE yığını!



Test ortamı



Test uygulaması (MAME + KOF 98)







Ses ve görüntü testlerinin yanısıra sallama ve silkeleme testleri de yaptım Kahkaha hepsi çalışıyor.



Güncel liste (Cayma hakkınız baki tabii ki):
=============================================
0) LW3D
1) kinetokor
2) cengizermis
3) retrolover
4) Gokce Bozkurt
5) blackturk
6) joker_
7) Simon
8 ) CommodoreFan
9) toddler
10) guru68
11) AmonR

** TÜKENDİ **

Arkadaşlar son bir defa belirtmek istedim (sadece şekline tav olup alacak olan yoktur muhtemel bu listede ama önce son bir defa aşağıda belirttiğim şeyleri dikkate alın derim);

1) SCARTCADE bilgisyarınızı TV'ye (CRT, LCD ama "TV" olmalı) "RGB" sinyalleri üzerinden bağlar. Bu sebeple PC'nizden TV'nin anlayacağı 15Khz lik video sinyali çıkmanız gerekir. Normal kullandığınız çözünürlüğünüzde görüntü ALAMAZSINIZ!!! Soft15Khz veya modifiye edilmiş ATI sürücüleri kullanmalısınız (CRT_EmuDriver: http://mame.3feetunder.com/windows-ati-crt-emudriver/)

2) Bu bahsettiğim "soft" çözümleri iş laptop/bilgisayarınıza KURMAYIN!!!. 15Khz'e uygun çözünürlükleri de LCD monitörünüz gösteremez (Eğer monitörünüz bu çözünürlükleri de destekleyen MultiSync bir monitör değilse)

3) SCARTCADE, TV'de PC'niz üzerinden HD film/dizi izlemeniz için değil çeşitli emulasyon ile (MAME, WinUAE v.s.) oynadığınız nostaljik oyunların grafiklerini CRT TV'de zamanında tasarlandıkları gibi görebilmeniz ve daha bir RETRO hissiyata kapılabilmeniz için yapılmıştır. Eğer PC'nizi "bir şekilde" TV'ye bağlama gibi bir düşünceniz varsa Deal Extreme'de falan satılan VGA-to-TV kılıklı ucuz composite video kutularından alırsanız daha uygun olur. Bu kutularda görüntü kalitesi çamur gibi olmakla birlikte hemen her TV'de çalışması garanti ve ayrıca PC'nizin çözünürlüğü, ekran driver veya video modlarıyla oynamak zorunda kalmazsınız.

4) SCARTCADE LCD TV'de de çalışıyor ancak "scanline" etkisi beklemeyin. LCD TV'de de ancak LCD monitördeki etkiye benzer bir havası oluyor, yani pek anlamlı değil. LCD TV'de kullanma sebebiniz ancak TV'nin VGA girişi yoksa olabilir...

5) Şöyle bir durum başınıza gelebilir: TV'de zevkinizi aldınız, PC'yi salondan topladınız ve masanıza geri döndünüz PC'yi LCD monitörünüze geri bağladınız. Görüntü yok! Bana küfür etmeyin lütfen. Ya PC'nizi tekrardan TV'ye bağlayıp Soft15Khz'i uninstall edin ya da daha kalıcı bir senaryo düşünün (Retro oyun PC'si ayrı olsun - iş/diğer amaçlı PC ayrı).

6) AUDIO kablosu (PC hoparlör çıkışına uygun bir ucu TOS diğer ucu stereo erkek mic soketi) pakete DAHİLDİR... Ayrıca kablo satınalmanıza gerek YOK...

Tüm bu detaylardan sonra hala satın almya kararlıysanız adresinizi gönderin.

Adresini gönderene listedeki sıra numarasındaki seri numarası koyduğum SCARTCADE'i PAZARTESİ SABAH göndereceğim. Haftaya şehir dışında olacağımdan Pazartesi sabah bütün kargoları yapmış olacağım.

Bir kargo tercihi belirtmediyseniz PTT kargo ile göndereceğim. Yurtiçi, Aras, MNG de var yakınımda...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 23:39:40 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

tolga abaci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 641



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #127 : Aralık 22, 2013, 07:58:17 ÖÖ »

gerçi ben vida kullanmadım ama vida yerlerinden geçen metal şase uzantı ayaklarını PCB'deki bakır yüzeye lehimledim, sanırım yeterince sağlam oldu gibi.

Dediğin gibi sağlam görünüyor, bazen böyle şeyler zamanla anlaşılıyor, biraz dikkat edilir fazla haşin davranılmazsa sıkıntı olmaz herhalde. PCB'de yer müsait olursa o ayakların lehimlendiği pad'leri biraz daha büyütmek de daha da sağlamlaştırabilir.
 
Bahsettiğin PCB tipi dişi SCART soketlerden Ankara Konya sokakta satan tek bir yer buldum ancak fiyatı pahalıydı (4-5 TL idi yanlış hatırlamıyorsam) vaz geçtim.

Enteresan şekilde pahalıymış bu soketler, ben de şimdi ebay'den ve aliexpress'ten baktım, bulabildiğim en ucuz satan yer $1 civarı. Yine de buradaki yere de bir telefon açıp fiyat sormak lazım, miktarlı alınca ucuzlayabilir, pek çok projede kullanılabilecek bir soket bu.
Logged

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
mesa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 868



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #128 : Aralık 22, 2013, 19:20:53 ÖS »

Ustam yine mukemmel is cikarmisin GURU desek az kalir kiyida kosede sikismis varmi ucundan da olsa olur    CXA1645 sony chip var ps2 gri kablodaki goruntu gibi goruntu alabilirmiyiz pd2 ve 1 lerde  lerde bunlar var bi goz atsan
Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
cengizermis
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.784



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #129 : Aralık 22, 2013, 23:13:37 ÖS »

çok sağlam ya. Baktıkça bakıyorum resmen. ne desem az... tebrikler.
Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #130 : Aralık 22, 2013, 23:56:56 ÖS »

Ustam yine mukemmel is cikarmisin GURU desek az kalir kiyida kosede sikismis varmi ucundan da olsa olur    CXA1645 sony chip var ps2 gri kablodaki goruntu gibi goruntu alabilirmiyiz pd2 ve 1 lerde  lerde bunlar var bi goz atsan

mesa, liste bu. vazgeçen olursa haberdar ederim. diğer söylediklerinden, ne yalan söyliyeyim, pek bir şey anlayamadım tane tane yazsan, sizler gibi genç değilim ben Kahkaha
Logged

yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #131 : Aralık 22, 2013, 23:59:08 ÖS »

çok sağlam ya. Baktıkça bakıyorum resmen. ne desem az... tebrikler.



ben de baktıkça SCART kabloların montajı aklıma geliyor, tüylerim ürperdi Kahkaha

tolga abacı'nın dediği gibi dişi scart soketi olayına girmem lazım bir dahaki sefere... belki toplu alsam bulduğum yer bi indirim yapar...
Logged

cengizermis
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.784



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #132 : Aralık 23, 2013, 00:13:03 ÖÖ »

Kesinlikle senin adına çok daha pratik olur. hep tektek lehimleme hem de aynı renk olması acı verici bir deneyim yaşatmış... ama azim işte.
Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
mesa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 868



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #133 : Aralık 23, 2013, 10:00:42 ÖÖ »

Cxa1645 bir cesitn rgb encoder  yuksek kalitede goruntu veriyor
 http://www.assemblergames.com/forums/showthread.php?6467-Supergun-AV-with-Sony-CXA1645
Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #134 : Aralık 23, 2013, 11:44:38 ÖÖ »

Valla sağlam, güzel bir supergun projesi olsa manyak olur
Logged

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 34   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: