Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: KARATIAN  (Okunma Sayısı 22648 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 19, 2007, 20:01:03 ÖS »

Wizcat' den Steve ve Hage'nin 1995 yılında AMSTRAD CPC serisi için yaptığı KARATIAN oyunu bildiğiniz IK+ ve Barbarian grafiklerinin enfes bir karışımından oluşuyor. Oyun aynı anda 4 kişiye birden dövüşme fırsatı veriyor.   

Oyunu için: http://cpcscene.com/index.php?fileid=1177000779d3d24b5ffd10fd9f025f304fb4fe5aa6
Emulator için: http://www.winape.net/

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2007, 20:08:57 ÖS »

süper olmuş..bir an buda ne dedim.. barbarian ve IK.. sonra jeton düştü.. Ama barbarian'ın yeri başkadır.. Süper oyundu (bence)

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2007, 20:09:51 ÖS »

Dediğin gibi Inter Karate'nin birebir aynısı gibi duruyor grafikleri

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2007, 21:26:24 ÖS »

süper olmuş..bir an buda ne dedim.. barbarian ve IK.. sonra jeton düştü.. Ama barbarian'ın yeri başkadır.. Süper oyundu (bence)
Itinayla kafa koparilir
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2007, 23:36:08 ÖS »

kelle uçurma olayı var mı peki bu oyunda Kahkaha
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2007, 09:53:03 ÖÖ »

Gerçekten hoş bir oyun
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2007, 22:16:22 ÖS »

Keşke tam karıştırsalarmış, IK+ vs. Barbarian olsa hoş olurmuş...

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2007, 23:09:07 ÖS »

Aranızdan grafikleri hazırlayacak bir gönüllü çıkarsa size büyük bir zevkle IK+ vs. Barbarian oyunu hazırlayabilirim. Bu aralar içimde inanılmaz bir program yazma isteği var nedense
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2007, 23:41:22 ÖS »

Keşke tam karıştırsalarmış, IK+ vs. Barbarian olsa hoş olurmuş...

Abi o zaman IK karakterinin on kollarina celik koruma falan eklemek lazim. yoksa barbarian kilic salladi. IK kolunu kaldirip bloklamaya kalkti. hop gitti kol

Aranızdan grafikleri hazırlayacak bir gönüllü çıkarsa size büyük bir zevkle IK+ vs. Barbarian oyunu hazırlayabilirim. Bu aralar içimde inanılmaz bir program yazma isteği var nedense

Amigada mi? Eger oyleyse grafiker kesin bulunur. Yeter ki iyi kotu calisan bir prototip olsun. Hos pc icin de grafiker bulunur
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2007, 23:53:47 ÖS »

@nightlord
Amiga için tabiiki... İyi kötü çalışan bir prototip olmaz o
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2007, 00:05:29 ÖÖ »

Hadi millet, bakın feci şekilde gaza geldim. Yok mu grafik konusunda bana yardımcı olacak birileri. IK+ adamcıklarının kellelerini uçurabilmek için yardımınıza ihtiyacım var
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2007, 01:32:28 ÖÖ »

@nightlord
Amiga için tabiiki... İyi kötü çalışan bir prototip olmaz o

Demek istedigim suydu: tanidigim pek cok grafiker daha once oyun projelerine basta grafik cizip sonra programcilarin projeyi yari yolda birakmasi yuzunden artik kod tarafi "iyi kotu oynanabilir bir prototip" seviyesine gelmeden once emeklerini adamak istemiyor boyle projelere. Yani sen eger projeye baslayip biraz ilerlersen (ne biliyim adam yerine ekranda kare spritelar gostererek mesela veya grafikleri ripleyerek) bunu gorunce sana en kralindan grafikleri takir takir yapacak cok adam var

yoksa "yaptigin oyun olsa olsa ortalama bi prototip kalitesinde olur daha iyisini yapamazsin " falan gibi bir anlamda soylemedim. Aman yanlis anlasilma olmasin

Bu arada benim konuya ilgiyle yaklasma sebeplerimden biri de su: Bildigim kadariyla Turkiyeden son 8-10 yilda cikan ilk Amiga yazilimi olabilir bu oyunu yaparsan. En azindan coook uzun yillardir hic Amiga oyunu veya demosu yapilmadi diye biliyorum ulkemizde. Amiga programcilarini atesleyebilir bu proje.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2007, 01:35:37 ÖÖ Gönderen: nightlord » Logged
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2007, 02:34:18 ÖÖ »

@nightlord
Son oyunum Pishti'yi 2001'de tamamlamıştım. Benden sonra Türkiye'de Amiga için oyun yazan oldu mu bilmiyorum. (Olsaydı büyük ihtimalle duyardım) 8-10 yıl olmasa da 6 yıl kadar olmuş Türkiye'de Amiga için basit de olsa bir oyun yazılmayalı. Gerçi son yıllarda Türkiye'de kaç tane aktif Amiga kullanıcısı kaldı ki tutup bi de oyun yazsınlar. Ben eğlenmek için bu projeye girişmek istiyorum. Bana katılmak isteyen varsa sevinirim. Yoksa projeyi bir başka bahara bırakırım. Ama fikir çok hoşuma gitti. Bir gün mutlaka gerçekleştirmek isterim.

Aslında çok da atla deve bişey değil bu oyunu hazırlamak. Oldukça basit. Grafikleri hazırlayacak kişi için iki oyunun orijinal grafiklerini rip edip tek palette birleştirmek (hemen hemen) yeterli olacaktır. (belki IK+ spritelarını biraz büyütmek gerekebilir) Öyle fazla da yeni grafik üretmek gerekmiyor aslında. Ama ne yalan söyleyeyim. Ben grafik özürlü bi adamım. İki pixeli bir araya getiremem. Bu olay rip ağırlıklı bi grafik işi bile olsa benim aylarımı alır ki zaten ben o kadar uğraşmaya tahammül edemem. Biri grafikleri önüme koysun, ben kodu tıkır tıkır yazayım. Camia da afiyetle oynasın. Gönüllü bir grafiker arıyorum.

http://aminet.net/game/wb/Pishti.lha (Oynamayan var mı?  Kahkaha )
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2007, 13:21:29 ÖS »

Amos ile mi kodlayacaksın?

sprite kütüphanelerini araştırmak lazım. Birileri bizden önce yapmıştır elbette:

örnekler:
http://tsgk.captainn.net/index.php?p=subhierarchal&t=sy&t2=ga&sy=8
http://www.videogamesprites.net/
http://www.cling.gu.se/~cl3polof/IKguide.gif

gibi..
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2007, 14:56:15 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2007, 14:21:04 ÖS »

Şu sıralar SDL Basic, Amiblitz ve C ile haşır neşirim. Fakat üçünde de henüz bu düzeyde bir program yazabilecek kadar ilerlemiş değilim. Bu proje için birileri "şu günlerde" bana destek olursa programı AMOS ile yazarım. Bana yardımcı olacak çılgın bi grafiker 1-2 yıl sonra ortaya çıkarsa dil tercihim değişebilir Kahkaha
Arda, hatta sen de PC versionunu yazarsın, sonra network desteği falan ekleriz.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: