Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Twitter kapatıldı...  (Okunma Sayısı 64813 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Mart 21, 2014, 11:56:57 ÖÖ »

CGTR'yi kapatmasınlar yeter.
Yasaklamaya karşı CGTR'nin BBS tabanlı yedeği açılmalıdır

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mart 21, 2014, 12:10:35 ÖS »

Hatta mektuplaşmaya başlayabiliriz, disk swap olabilir, bu saatten sonra anca dvd swap olur ya neyse Kahkaha
Yada En iyisi kendi internetimizi kuralım

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mart 21, 2014, 12:23:36 ÖS »

youtube, soundcloud, facebook, bence siyasiler için çok daha tehlikeli. Twitter, bunların yanında hiç bir şey... Diğerleri kapanmaz umarım. Twitter kapanmasını doğru bulmadım. Ama diğerleride kapanırsa, çok daha büyük sıkıntı olur. Özellikle youtube benim ve video yayınlayan arkadaşlar için çok önemli...

asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 21, 2014, 12:37:54 ÖS »

BTK'dan yapılan açıklamada,  "Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği" ifadeleri kullanıldı.

Buradan, bugün bile açılabilir anlamı çıkarıyorum. Alınan mahkeme kararlarının listelendiği bir yer vardı. İlgili mesajları kaldırsınlar, twitter geri gelsin...

Çok sert yazardım diyen arkadaşlarda, lütfen burada yazmayın... Herkesin eli klavye tutuyor... Her etki bir tepki doğurur. Bizim bu saçma çekişmelerle uğraşma lüksümüz yok. Konuya ilkesel yaklaşalım. Ulaşacağımız içeriğe, başkalarının müdahale hakkı olmamalı, ne okuyacağıma, neyi kullanacağıma bir otoritenin karışması, haklarıma saldırıdır, kabul etmem diyelim. Şu amaçla yaptı, şuydu, buydu...Haklıydı, haksızdı...işin içinden çıkamayız.
+++++

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Mart 21, 2014, 12:44:39 ÖS »

Twitter son birkaç yılda müthiş bir kitlesel haberleşme platformu haline geldi. Artık son jailbreak çıkıp çıkmadığını, takip ettiğim blogçuların yeni yazılarını, siyasilerin demeçlerini, dilediğim ünlülerin yazdıklarını ve gazetelerin g.t korkusundan yazamadıkları şeyleri pek çok insanla birlikte twitter'dan takip ediyorum. Birilerinin kirli çamaşırları ortaya dökülecek diye, tüm bu özgürlüklerden mahrum kaldık. Tüm bunları Türkiye özgürlükler ülkesi olacak diyenlerin yapması beni artık şaşırtmıyor.

Söyleyecek çok şey var ama forumda yazmak istemiyorum. VPN işini henüz halledemedim ama dileyen arkadaşlar twitter'dan ekleyebilirler. @sngohu

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 21, 2014, 12:48:00 ÖS »

youtube, soundcloud, facebook, bence siyasiler için çok daha tehlikeli. Twitter, bunların yanında hiç bir şey... Diğerleri kapanmaz umarım. Twitter kapanmasını doğru bulmadım. Ama diğerleride kapanırsa, çok daha büyük sıkıntı olur. Özellikle youtube benim ve video yayınlayan arkadaşlar için çok önemli...

Youtube benim için de çok önemli.Her gece nostalji amaçlı eski film, müzik, oyun vs. takılıyorum.O zevkten de mahrum kalırsak interneti hiç kullanmayalım artık.Fişini çekseler de olur.

Zaten Youtube bir ara kapatılmıştı.Fakat yolunu bulan bir şekilde tekrar giriyordu.Zaten şu anda da Twitter'a farklı uygulamalar ile erişim mümkün.
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mart 21, 2014, 12:56:16 ÖS »

kapatılmasındaki bence sebebler zincirleri şöyledir.

1- twiter facebook gibi kitlelere ulaşma imkanı bulan bir takım odaklar türkiye devletine zarar vericek eylemler yapıyorlar yalan veya yanlı haberlerle milleti galyana getiriyorlar galyana gelen millet eylem yapıyor devlet zarar görüyor dolar artıyor ekonomi zarar görüyor ülkeye gelen turist sayısı azalıyor.

2- twiter facebook vs vs gibi amerikan menşeili şirketler türkiye devletine bildiğim kadar haberlerden takip ettiğim kadarı ile bilgi vermiyor buda suçluluların takibinde sorun çıkartıyor.

ve çeşitli sebebler vardır

ben yasakların her zaman karşısında olmuşumdur ama çoğunluğun menfatı olan bir yerdede bu yanlış demekte yanlıştır bence devlet ve millet adına iyi olmuştur sahşi düşüncem bu yöndedir herkezin düşüncesinede saygı duyarım.

TAMAMEN  AYNI FİKİRDEYİM...

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mart 21, 2014, 13:00:51 ÖS »

herkes 3 er beşer yazar ben bi yazayım.

onu kapat bunu kapat daha ne kapatacaksınız ...

bu arada twit atabilirsiniz dns kodları değiştirin farklı bi siteden girin.. yasaklı siteleri açan  siteden girin..

seçimden sonra açılır. özgürlükler kısıtlanmamalı..
fatihcavus
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Mart 21, 2014, 13:07:42 ÖS »

olayın özgürlükle alakası yok
bazı arkadaşlarda belirtmiş belli ülkelerde o ülkelerin istediğini
yapacaksın iş türkiyeye gelince yok

bazı bizim kendini özgürlük savaşcısı sanan kişi veya kurumlar
böyle bir müdahalede özgürlüklerin kısıtlandığını söyler
kimsenin toplumun huzurunu bozmaya hakkı yok

bir sözlükte peygamber efendimize hakaret edildiğinde
kimsenin sesi çıkmıyor

ama site kapatıldığında özgürlükler kısıtlanıyor diye kendinden geçiyorlar
hiçbir haddini bilmezin bu sitede veya başka bir yerde
hatam varsa kendimde dahil

İslamiyete, İslam büyüklerine, Türk milletinin büyüklerine, türk milletine hakaretin engellenmesini

özgürlüklerin kısıtlanması diye yazmasın

« Son Düzenleme: Mart 21, 2014, 13:29:57 ÖS Gönderen: fatihcavus » Logged

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mart 21, 2014, 13:38:40 ÖS »

Bende bu konuyu kilitliyorum dermişim.

Şaka şaka. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Mart 21, 2014, 13:50:04 ÖS »

Benim sadece merak ettiğim sözüm ona sitenin kapatılmasına neden iki kişi yüzünden olduğu söyleniyor. Birisi bir vatandaş adına açılan hesabın kapatılması diğeri de BinAli Yıldırım !! için atılan twit. Sormak istediğim bu konuda bu kadar duyarlı!! olan TIB başkanlığı kurucumuz ATATÜRK'e hakaret eden bunca siteyi yaklaşık bir senedir defalarca şikayet etmemize rağmen (hem telefonda, hemde web'ten ihbar hattından yapılan şikayetlerle) hala sitelere erişimi engellememesi için ne söylenecek merak ediyorum.
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Mart 21, 2014, 13:50:36 ÖS »

Özgürlükle alakası yok diyen arkadaşlara genel bazı sorularım var:

Youtube'da 11 Eylül'ün Amerikan devletinin kendi komplosu olduğuna dair videolar bile rahatlıkla yayınlanabiliyor. Youtube, Amerika'yı karıştırmayı mı amaçlıyor? Youtube, Türkiye'de bir Türk sitesi olsa, durum ne olurdu?

Twitter, İslam'a hakaret edildiği için mi kapatıldı? Resmi açıklama bu mudur?

Hakaretin sınırları neye göre belirlenir? Örneğin, bir vatandaşa milyonların huzurunda "Ananı da al git" denilmesi hakaret midir, değil midir?

Daha gider bu...

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Mart 21, 2014, 14:02:36 ÖS »

Bugün Twitter kapatılmasaydı "ne" konuşacaktık?
İşte o "ne" ise, bu yüzden kapatıldı bugün twitter.

(kafiyeli oldu be, bunu hemen twitliyim )

Evet şimdi görüyorum(gönül gözüm açıldı, nurlandım birden ), çok haklısınız konunun özgürlüklerle alakası yok...

Not: Bu arada takip ettiğim herkes online, nasıl yasaklandıysa
« Son Düzenleme: Mart 21, 2014, 14:04:56 ÖS Gönderen: AmigaFUN » Logged

AmigaAmigaAmiga
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Mart 21, 2014, 14:04:24 ÖS »

Not: Bu arada takip ettiğim herkes online, nasıl yasaklandıysa

Yaw Cumhurbaşkanı bile tweet atıp yasağı deldi, o derece saçma bir yasak bu.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Mart 21, 2014, 14:05:28 ÖS »

Ona ben küstüm, takip etmiyorum artık

AmigaAmigaAmiga
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: