Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAndroid ve grafik tasarım cinnet!!!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Android ve grafik tasarım cinnet!!!  (Okunma Sayısı 7267 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 11, 2014, 11:56:40 ÖÖ »

Arkadaşlar Android üzerinde CorelDraw, Freehand ve Adobe İllustratör yok, Photoshop'da yok, doğru dürüst alternatifleri de yok uzunca bir sürede söz konusu yazılımların bu platforma çıkma ihtimalide gözükmüyor. Kalemli basınca duyarlı tablet var ve bu durumda ancak çöpten adam çizebiliyorum
Android'in sadece internete girip oyun oynamaktan başka bir işe yaramadığını öğrenmiş oldum.

Şimdi sorun şu Androidde profesyonel vektör tabanlı grafik tasarım programı bileniniz var mı?

Yada bu merette grafik tablet destekli Win XP emulasyonu yapmayı becerebilen var mı?
Teşekkürler

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2014, 12:07:48 ÖS »

Windows 8 tabletler daha mantıklı ama pc performansı olmaz

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2014, 12:16:00 ÖS »

bu konulardan çok anlamam ancak neden normal pc de çizip androide almayı düşünmüyorsun alıştığın program neyse yap resmini sonra android tabana naklet çok zor bi şey değildir sanırım yada başka sebeblerin var herhalde
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2014, 12:53:56 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2014, 12:46:00 ÖS »

İş yerinde program kurmam mümkün değil, yolculuklarda falanda bir şeyler yapmak istiyorum, laptop taşımakta oldukça zor oluyor. Mecburen tablette bir şeyler yapmam gerekiyor Ayrıca Dünyanın parasını verdiğim cihazda bu tür şeyleri yapamamak da canımı sıkıyor açıkçası.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2014, 12:47:09 ÖS »

Grafik tasarım yapacağım diyorsan Windows tabletlerden birini tercih edeceksin demektir. Fiyatları da laptop ayarında olacaktır... Android'de hızlı yazı yazabileceğiniz kelime işlemci bile yok..

Microsoft Surface Pro ya da Dell Venue gibi birşey..

SurfacePro'da Zbrush

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2014, 13:01:48 ÖS »

Tableti 2 yıl önce yaklaşık 1400 civarına aldım (Galaxy Tab 10.1 N8005).
Amacım grafik tasarım değildi ama elimin altında donanım olarak bu iş için gayet yeterli olduğunu düşündüğüm mobil bir cihaz var ve yazılım konusunda bu kadarda kısıtlı olabileceğini düşünememiştim maalesef
Cihazla ilgili ilk pişmanlığım ofis programlarında hazırladığım dökümanların PC'de açıldığında sapıtması aslında
Keşke 300-400'e 10" ekranlı bir netbook alsaydım

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2014, 13:11:30 ÖS »

Tablerler Microsoft Surface çıkana kadar üretkenlik için düşünülen cihazlar değillerdi. Yeni yeni üretkenlik alanına geçmeye başladılar. Internette rahatça gezmek, veriye ulaşmak için kullanabilirsin..

Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2014, 13:16:33 ÖS »

Sony Vaio SVT11218 tablet (i5 işlemci, win8, dokunmatik manyetik kalemi, kablosuz klavyesi de var) işini görecektir, kuzen aynısından aldı, üzerinde autocad ve bilumum grafik programlarında çalışıyor. Bir incele derim.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Winkle
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2014, 14:01:10 ÖS »

Android'de draw-paint gibi işler için kullanılabilecek tek işe yarar program Autodesk SketchBook Pro. Android üzerinde Vector tabanlı işlevsel bir program yok. En güzeli bu tip işler için wacom panel kullanan 2. el bir notebook almak.

hilhan.deviantart.com
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2014, 14:25:06 ÖS »

Kendini boşuna harap ediyorsun. Android'in ne grafik tasarımı ne de diğer alanlarda üretkenlik adına hiçbir zaman İddiası olmadı. Bu tip bir kullanım düşünülerek tasarlanmış bir cihaz değil. Gelecekte de bu şekilde kullanılması düşünülmüyor. Senin aradığın Windows 8 tablet ancak ancak RT olanlar değil Intel işlemcili olanlar. Bu cihazlar aslında tablet formunda birer PC. Ancak fiyatları da oldukça tuzlu. Daha ucuz alternatifin ise ultrabook'lar. Ama kesinlikle netbook değil. Evdeki netbook'un gözümde çöpten öte bir anlamı yok. Yedek bilgisayar olarak duruyor sadece. 

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2014, 14:49:39 ÖS »

En güzel çözüm, Sony Vaio Pro gibi bir cihaz almak. Sony karşıtı olan benim bile 11 inç'lik bir Vaio Pro (karbon fiber, FullHD IPS dokunmatik ekran, 870 gr, 10 saat pil ömrü) alasım var kampanya falan yakalarsam.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2014, 15:13:01 ÖS »

Anladım Angry Birds'e devam o zaman 

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2014, 15:28:45 ÖS »

Surface hem pahalı hemde görüntü olarak beni cezbetmiyordu. Yılbaşı falandı sanırım TeknoSa'yı geziyordum bi baktım kampanya yapmışlar 64GB'lık Windows 8 beyaz renk tablet 1400 TL. Sordum bu akşama kadar sürecek dedi görevli. Yanımda mebla hazır değil. Gittim aldım meblayı TeknoSa'ya gidişim kapanış saatine 5 dakika kala (lanet İstanbul trafiği görev başında). Aldım tableti ve oldukça memnunum. Şuan son update'leri yapılı bir şekilde duruyor. Windows 8.1 exe dosyaları kuruluyor zaten almadan önce açık tablette exe kurmasını talep ettim yoksa almazdım bilirsiniz ki Surface'in RT modelinde Windows Store'da olana mahkumsunuz Pro modelinde exe kuruluyor onunda fiyatı 3000 TL civarıydı anasının gözü yani. Samsung'da Full HD filminden tut PhotoShop CS4'üne kadar kullandım sorun yaşamadım. Oyun olarak ise emulator takılıyorum normal PC oyunu kurmadım kasar diye(ki) kasacaktır %80. Bu tarz tabletlerin en uyuz olduğum kısmı ise kapalı konumda pil bitmesi aklım almıyor kullanmıyorsun ama pil bitiyor. PSP'de de böyleydi demek ki bazı ürünlerde böyle oluyor. Düşündürücü.

Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2014, 21:13:19 ÖS »

Android pişmanlıktır.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: