Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: BOYKOT MESELESİ  (Okunma Sayısı 11303 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 02, 2014, 20:16:01 ÖS »

Sürekli konu açılır belli bir süre bazı kişiler tarafından boykotlar olur sonra biz balık hafızalı olduğumuz için unutur gideriz.

elin yahudisinin malını alırsın sonrada elinde bilmem israile kaç para aktarmış
(amerikalı olupta israile para aktarmayan global firma varmı o ayrı) kolası çikilotası dondurması Evinde saysan 10 çeşit 1. Derece yahudi ürünü temizlik malzemesi
SONRA RABBİNDEN İSRAİLE TAŞ YAĞDIRMASINI BEKLE

İçme kardeşim kolayı zararlı zaten başka şeyler için niye için elin yabancısını zengin ediyorsun birde üstüne sağlığından oluyorsun

memlekette çikilotamı yok elin yahudi menşeili çikilotasını yiyorsun
bu çocuk senin benim çoçuğumda olabilirdi allah esirgesin

biz seksenleri görmüş nesiliz yerli malı haftaları gördük niye
memleketin malı alınsın memleket kalkınsın diye
hadi zamanında türk malı kötü yabancı malı iyi muhabbeti vardı
şimdi sınırları zorlayan türk firmaları var
ne oldu ben hatırlıyorum bunları ürünleri kamyon kamyon bedava dağıtırlardı
önce milleti alıştır sonra fiyatı yükselt

her boykotu müslümanın başına birşey geldiğinde hatırlıyoruz
sonra aynı tas hamam

bu yahudi firmalarıda çakal kaç markete girdiysem
(işim nedeniyle dolaşıyorum)
15 tl lik temizlik malzemesini indirmişler 5 tl ye maksat boykottan etkilenmemek

yahudi firmaların gördüğüm kendine rakip olan firma güçlenmeye başladımı
hemen ilk iş önünü kesmek için çabalamaları 25 tl ürünü hemen 13 tlye çekerler
yeterki rakip yerli firma fazla palazlanmasın

birde işin reklam ayağı var bizim kendince akıllı millet
reklamın hastası kalıyor
yok şöyle temizliyormuş yok 100 kişiden 90 bunu alıyormuş
ışıl ışıl yapıyormuş pazar lideriymiş
sor birine şu marka iyi der kullandınmı yok kullanmadım
e çok reklamı çıkıyor demekki iyi

birde bazı aklı evellerin lafı var
ADAMLAR TÜRKİYEDE ÜRETİYOR ülkeye para kazandırıyor
kardeşim adam elemanı zaten asgari ücretle çalıştırıyor
maliyetini çıkardıktan sonra para yurt hop dışına
bu sadece yahudi menşeilerde değil tüm global dediğimiz firmalarda

nasılmı?
10 tl maliyetli bir ürün için söylüyorum
ürünün standar üretimi gerçekleştirilir
ürün türkiyede üretim maliyeti 3 tldir

ama bunun bir tamamlayıcı mütemim cüzü vardır
8 parça hammade tamamlanır 2-3 madde eksik kalır
bu eksik malzemeyi de yurt dışından ana firmadan ithal eder
2 tl maliyetli ürün geldimi sana 8 tl giti kazancın çoğunlu
ana firma merkezine

Avrupa ülkelerinin çoğu bunu engellediği için bazı global
firmalar bunlardan uzak durur

aynen tarafımdan yaşanmıştır
adama dersin bu çikilotanın %80 hisse sahibi yahudi
yeme yerli malı çikilota var
-ya onu alıyımda param dincilere mi gitsin!
+e dinci olmayanıda var(?)
-onun tadı iyi değil

nasıl bir saplantı bu

bugün bizim kuzen muhabbeti
- abi o kolayı içme yahudilere destek veriyormuş(içinde yahudi hissesi olmayan firma varmı yok tabiki)
- bu saatten sonra ağız tadımı değiştiremem

* nasıl bir mantık bu?

yerli malı kullan paran yurt içinde kalsın; elin yahudisini zengin edipte
israile destek verdirme!

MÜSLÜMANSAN

bu korkak sadece gücleri masum bebeklere gücü yeten YÜCE KİTABIMIZDA BİZİ YARATAN TARAFINDAN LANETLENMİŞ yahudilere dolaylı veya dolaysız destek olma

en azından azda olsa müslümana böyle destek ol

rabbim gazzeli kardeşlerimizi en kısa zamanda feraha erdirsin

Tavsiyem müslüman kardeşlerimedir diğerleri üzerine alınmasın
yazı bir yerden alıntı değildir.

« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2014, 20:24:45 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2014, 20:37:52 ÖS »

Allah sabır versin

ice
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2014, 21:20:38 ÖS »

tam olarak katılmıyorum sadece domates biber tohumu bazında 15-16 milyon dolarlık ithalat hacmine sahibiz kavun tohumuda alıyoruz sanırım iş sadece bununla bitmiyor bankaları ve limanları var adamların türkiyede askeri anlaşmalar doğrultusunda tank ve uçak modernizasyonu yaptırıyoruz kürt petrolü bizim üzerimizden geçip gidiyor israile .. israil ürünlerini protesto fikri sadece tarafımız belli olsun tadında kalıyor .. ha tamam oda bir şeydir ama yetmez .. bak şili venezüela ve küba israil elçilerini kovaladı kendi elçilerini geri çekti .. bu kadar islam ülkesi ne yapıyor ışid e para akıtıyor ki daha çok müslüman öldürsün

bu mezalimin bitirilmesi açısından tüm islam ülkeleri bir an  önce kendine gelmelidir
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2014, 21:23:29 ÖS Gönderen: ice » Logged
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2014, 21:48:07 ÖS »

Yorumsuz: http://www.mrtcll.com/tevrattaki-yahudilik.html

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2014, 22:45:21 ÖS »

Şöyle resim koymayın ya içim bi tuhaf oldu.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2014, 23:03:20 ÖS »

sahşım adına aklımın hafızamın yettiği kadar almamaya gayret gösteriyorum ancak kolay değil mesela dondurma alıyım dedim dün her tarafta meşhur marka diğer markalar yok bulamadım aradım taradım sonunda buldum başka marka onu aldım evde eşime çocuklarıma mümkün mertebe söylüyorum almayın dikkat edin diye bu yahudi ürünlerini işaretleyip kafamızda bunları kulanmayıp alternatifi yerli mallarını kulanmak hem kendi ülkemiz adına hem bu yahudilerin elinde zulme uğrayanların adına çok çok iyi olucaktır.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2014, 23:49:34 ÖS »

Hayır konunun dinle kitapla da ilgisi yok, yahudi prof. çıktı artık bu hitler sömürüsünü bırakalım dedi. Ortada savaş da yok ki, savaş suçu diyelim. İnsanlık suçu bu. 

Geçenlerde bir hoca da "Keleş versem eline gidecekmisin? Yok. O zaman elinden geleni yapacaksın. Sana ne başkasından, bir şişe kola ile bir pim alıyorsun o atılan bombaya dedi".. Haklı...

Bu insanlık suçu ve bir şişe kola da alsanız bu suça ortak oluyorsunuz. Ama bizim milletimiz hala "bir benim boykotumla olmaz" diyor. Bir sen boykot edeceksin, bir de ben, böylece boykot eden sayısı artacak. En azından elimizden gelen bu ise bunu yapacağız. Gerekirse tek başımıza yapacağız.
yoshi
Üye

tathagatha

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2014, 03:53:41 ÖÖ »

şahsen ben de olayın "müslümanlığın korunmasına" bağlanmasından hoşlanmıyorum. insanlık suçu mu? suçu. bitti gitti. dinden daha özel birşey vardır. "insanlık". önce insan olursun, sonra dinini seçersin. tam tersi olmaz. müslüman olanın daha bir özel olma durumu yoktur. bir ateist de bu olan bitenden hoşlanmayabilir ve boykota destek de bulunabilir. yoksa ışid de müslüman ona bakarsan ve müslümanlıkları adına yapıyorlar tüm o rezillikleri. yarın bir gün atıyorum yahudiler ışid'çileri katlettikleri zaman "müslümanlar diye" onlara da mı üzülüp, destek olacak aynı mantıkta olanlar.

bunun dışında boykotun boyutlarında artık bilgi kirliliği ve kavram kargaşası hakim. "coca-cola'nın yahudi malı olmadığına" dair de bilgiler geçiyor önümüzden. ya da facebook mesela. onun ne kadarı yahudi? ve yahudiyse facebook kullanarak boykot paylaşımı yapmanın ne kadarı doğru olmaktadır, bunlar da hep tartışılır.

insanların sadece yahudiler için değil, ülkemizdeki şirketlerin bile haddinden gelebilmesi için karmaşık düşünmemesi, onun yerine basit kuralları olan "tüketmeyeceğim" anlayışına girmesi gerekmektedir. minimal yaşayacaksın, kredi kartı kullanmayacaksın, tv izlemeyeceksin, gazeteleri satın almayacaksın, takas yapacaksın, kendi besinini yetiştireceksin, ekmeğini kendin yapacaksın, x bir ürün satın almadan önce 2 kere düşünüp "buna gerçekten ama GERÇEKTEN ihtiyacım var mı? yoksa aldıktan kısa süre sonra ego tatminimi yaşayıp bir kenara atacak mıyım" diyeceksin, vs vs vs. kısacası belli bir anlayış oturmadıktan sonra bir cacık olmaz bu ülkedeki boykotlardan. parasıyla kola alıp, onu "içmiyorum, yere döküyorum" diyen adamlardan, "kolayı fanta içerek boykot ediyorum" diyen adamlardan farkı olmaz.

feysbuk'ta Tüketmeyeceğim! isimli bir grubum var mesela. 9 bin küsur üyesi var. gezi olayları zamanında kurulmuştu geçen sene. anlayış oturmadıktan sonra, ne kadar iş görüyor tartışılır orasının bile.
ice
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2014, 09:19:50 ÖÖ »

kimi dini der kimi insani ama şu bir gerçek ki bölge olarak gelişememişliğin ve geri kalmışlığın faturası ağır bilançosu kabarık oluyor ..daha fazla kar hırsıyla uluslararası amcalar libyada ırakta ve suriyede petrol kuyularının anahtarlarını radikal gurupların eline teslim etmekte ve binlerce insanın ölmesinde sakınca görmemekteler bu arada israilin armagedon hırsıyla yaptığı aşırılıklarada hoş bakmak zorunda kalmaktalar .. iş vatandaş tepkisini aşmakta bölge ülkeleri olan mısır katar türkiye ürdün gibi ülkeler tepki koyup israili bölgede yalnız bırakma çabasına girmektense trenin vagonu olmayı tercih etmelerini anlamak mümkün değil ... işte size ortadoğou işte size bop ... bop denildiği zaman bunun hediye çekilişi olmadığını bilmiyormuyduk sanki
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2014, 09:21:43 ÖÖ Gönderen: ice » Logged
daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2014, 11:47:10 ÖÖ »

Hayatını kaybeden masumlara ALLAH rahmet eylesin.

Öncelikle tüm yazılanları okudum.Yerli malı tüketimini sonuna kadar destekliyorum.
Boykot meselesine gelince evet almayalım,tüketmeyelim diyoruz ama sadece bir avuç insan konuya duyarlı davranıyor.Neden mi? Duyarsızlaştırıldık!!!
Sadece bu konuya değil herşeye karşı duyarsızlaştırıldık.İçimizdeki insan sevgisinin yerini para sevgisi aldı.Neme lazımcı bir nesil yetiştirildi.Yunus Emre'nin sözü artık çoğumuz için bir anlam taşımıyor malesef. "Yaratılanı Severim Yaratandan ötürü"

Konu ile belki alakasız olabilir ama benim de olaya farklı bir bakış açım var.Neden hep savaşlar,kıyımlar çoğunlukla Arap coğrafyasında oluyor?Acaba Yüce Rab'bimin bir takdiri mi? 1.Dünya savaşı zamanında Osmanlı'ya yaptıkları ihanetin bedeli mi?Bir Osmanlı subayının kanlı üniformasını getirene,Hicaz demiryollarının bir rayını söküp getirene karşılığında ödenen İngiliz altınlarının bedeli mi? Yoksa şerefsiz Arap emiri Şerif Hüseyin'in yaptıklarının bedeli mi?
Şerefsiz Şerif Hüseyin Kıbrıs'ta ölürken ezan sesini duyar ve bu sözleri söyler:
 "Ahhh, ben ne yaptım, ahhh, ben ne yaptım? Yaptığımın cezasını çekiyorum.Niye Osmanlı'ya ihanet ettik?" Kimbilir Şerefsiz Şerif Hüseyin ve yandaşlarının yaptıklarının cezası henüz bitmemiştir.Sanırım,Şerefsiz Şerif Hüseyin'in bu cümlesi biraz olsun düşüncelerimi destekler nitelikte.

Beni yanlış anlamayın,biraz duygusuz bir yazı oldu.Nitekim böyle düşünmeme sebep olan,bugün hayatını kaybeden masumların atalarının Osmanlı'ya ihanetleridir.

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2014, 11:58:48 ÖÖ »

@daruga_13 sadece o mu ? Filistin, İran, Irak, Suriye kamplarında yetiştirilen pkk militanları kaç askerimizin kanını döktü bilemeyiz bile. Hiç bri zaman yanımızda olmadıkları aşikar.

Ancak şöyle bir hikaye var;
"Derviş suya düşen akrebi kurtarmak ister...
Elini uzatınca akrep sokar;
Derviş tekrar dener, akrep yine sokar..
Bunu görenler dayanamaz dervişe:
"İyilik yapmak istediğin halde sana zarar verene daha ne diye yardım edersin." der.
... ... Dervişin cevabı mânidardır:

"Akrebin fıtratında sokmak var,
benim fıtratımda ise yaratılanı sevmek, merhamet etmek;
o fıtratının gereğini yapıyor diye...
Ben niye fıtratımı değiştireyim ?"

Türk milletinin fıtratı farklı. O nedenle olaya ırk, din, mezhep vs. meselesi değil de insanlık meselesi olarak yaklaşıyoruz sanırım.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2014, 16:48:44 ÖS »

yoshi
biz müslüman olduğumuz için öyle olduğumu sanırıyorum müslüman müslümanın kardeşidir zor durumda destek vermek gerekir

müslümanı zora sokan sıkıntıları ve sebeb verenleri dolaylı veya dolaysız engellemek lazım

islamiyet neyi emrediyor emirlerine uyuyormusun.
islamiyet insan olmayı emrediyor uyuyorsan sıkıntı yok
insan dinli olur dinsiz olur o başka

işidin veya başka bir gurubun veya bizdeki müslüman etiketlilerinin
yaptıklarını tüm müslümanlara mal etmemek gerekir. yaptıklarına baktığımızda işidi nasıl müslüman görmüyorsak. Esedin kadınlara tecavüz edebilirsiniz fetvasını veren ismine esedin müftüsü denen varlığıda o derece müslüman görmüyoruz

boykotlarda arıza olabilir. İşin sen neresindesin neyi boykot ediyorsun al yurdun malını memleket kazansın
çapulcular tüketmiyelim mantığı ile maksat ekonomi zora girsin hükümet
gistin başka bir mantığı yok

önemli olan hangi taraftayız, İşin ucundan tutalım gerisi gelir

« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2014, 17:54:49 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2014, 20:51:30 ÖS »

İslam alemi, "dondurma yemeyelim" kafasıyla gittiği sürece kafaya bomba yemeye devam eder. İşyerinizde iş arkadaşınızın tepesine binmek için türlü hesaplar yapıyorsunuz. Forumda bir üsttekine laf sokabilmek için beyin gücünüzü sonuna kadar kullanıyorsunuz.  Yani kendinizle ilgili meselelerde harcadığınız çaba, politik sahada "Başka ne yapabiliriz ki?" ile sınırlı kalıyor. Maksat işin kolayına kaçmak, gün geçirmek.

Bugün Batı dünyası ve Siyonistler, rasyonel düşünceye, üretime ve bilime dayalı bir sistem kurmuşlar. Şayet bu sistemi bozmak istiyorsanız, aynı yolla daha fazlasını ortaya koymanız gerekir.

Bugün dondurmacılar ve kolacılar Türkiye pazarını tamamen kaybetse, başka bir ülkede pazar oluşturup bunu telafi eder. Gerçekten neyin kafasını yaşıyoruz, ben de anlamıyorum.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2014, 21:18:08 ÖS »

@Murat Çileli bu dondurma kola meselesi değil elbette ki. Ancak o bombaların maliyeti var ve ben bir bomba parçasının parasını ödemek istemiyorum. Olay tamamen bununla ilgili.

Bilim konusunda katılıyorum. Ancak bu şartlarda bilim geliştirtmezler bizlere. Örneğin aselsan vaktiyle döneminin en güzel telefonlarından yaptı, ama lisans alana kadar modası geçti. Nokia vs. bu sorunları yaşamıyordu.

Bilimde gelişelim tabi ki. Mesela birilerinin amca oğulları gelmesin bir yerlere, hak edenler gelsin. Ne güzel olur. Ama bu boykot konusundan bağımsız uzun vadeli ve ayrı bir süreç.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 03, 2014, 22:25:29 ÖS »

http://m.radikal.com.tr/yazarlar/vural_cakir/yanlis_boykot_israile_yarar-1204393

AmigaAmigaAmiga
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: