Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPSX oyunlarınızı nereden indiriyorsunuz nasıl yazdırıyorsunuz?
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PSX oyunlarınızı nereden indiriyorsunuz nasıl yazdırıyorsunuz?  (Okunma Sayısı 21881 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2014, 16:30:13 ÖS »

aynen öyle oluyor

merhaba sorun lenste önceden bende denemediğim yok kalmamıştı lens+chip ilişkisi çok önemli prico cd ile neroda yazdırdım sorunsuz çalışıyor. 10 cihazdan 3-4 cihaz açıyor

Aynı şekilde cdyi tanımama ve özellikle ses cdsi olarak görme şeklinde mi oluyor?
Yani dediğim gibi başkasının yazdırmış olduğu çizik cdyi her seferinde okuyor sorun çıkarmıyor. Lensin sadece benim yazdırdığım cdlerde sorun çıkarması sizce de garip değil mi?

Neyse akşama farklı denemeler yapacağım. Sonucu buraya yazarım.
Teşekkürler...

O zaman dediğiniz gibidir hocam. Olmadı köşede atıl durumda yatan psxin lensini naklederim artık. Söylediğim gibi sonuçları buraya yazacağım ki başkası da benim gibi çıldırmasın.

Herkese yeniden çok teşekkürler. Ne güzel şakır şakır cevaplar geliyor bu forumda

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2014, 16:31:46 ÖS »

kalın malzemeleli eski 650 mb cd r ile çoğu cihazda sorun çıkmıyor
veya altı siyah kopya cdler ilede sonuç çok iyi

« Son Düzenleme: Aralık 09, 2014, 16:35:32 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2014, 16:35:33 ÖS »

kalın malzemeleli eski 650 mb cd r ile çoğu cihazda sorun çıkmıyor
veya altı siyah kopya cdler ilede sonuç çok iyi

etkili yazılmlar
clone cd ve alcol

Yazdım bir köşeye...

Edit: Bir yandan da ne ara 100 mesaj yazmışım diyorum ve kutlamak için kendime bir çay koyuyorum
« Son Düzenleme: Aralık 09, 2014, 16:39:42 ÖS Gönderen: FatihHazretleri » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2014, 16:43:30 ÖS »

genede telif haklarına dikkat edin; abandonware oyunlar kopyalama konusunda sorun çıkarmaz

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2014, 16:44:43 ÖS »

ps: başka psx'te deneme şansın varsa öyle yap bence. ya da başkasının sorunsuz yazdırdığı bir medyayı kendi psx'inde dene.

İlk mesajımda belirttiğim gibi, başkasının yazdırdığı çizikler içindeki cdyi sorunsuz okuyor. Sorunun lensde olduğunu sanmıyorum.

Benzer sorunu çok eskiden ben de yaşamıştım. Kafasına göre cd'leri çalıştırıyor ya da çalıştırmıyordu. Ve denilen belli cd'leri seçme olayı kesinlikle vardı. Belki ince ayarla halledebileceğin bir durum da olabilir, ben yeni lens almıştım. Gerçi yan sanayi lens kasasına sığmadı bir şeyler oldu, sonrasında mundar oldu psx.

Şurada ayarla ilgili bilgi var : http://dogbreath.de/PS1/LaserAlignment/Laser.html

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 09, 2014, 16:59:42 ÖS »

Selamlar,
Benim ps1 oyunlarını yazdırmak için kesin sonuç aldığım yazılım Alcohol 120%.Çünkü menüsünde ps1 ve ps2 oyunları için özel yazdırma  profili var.Ps1 cd'si yazdırma profilini seçiyorsunuz sonrasında tek ayarlayacağınız donanımınızın izin verdiği en düşük yazdırma hızını seçmek ve yaz demek.
Şu ana kadar yazdırıp oynayamadığım ps1 oyunu olmadı.Boş CD markası olarak verbatim kullanmaktayım.Yazıcımın markası Lite On fakat öncesinde LG marka yazıcı kullandım sanırım sizinkinin aynısı olabilir.Yinede problem yaşamamıştım.
Birde Alcohol 120% yazılımıyla deneyin derim.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 09, 2014, 17:15:29 ÖS »

Şurada ayarla ilgili bilgi var : http://dogbreath.de/PS1/LaserAlignment/Laser.html

Bunu en son çare olarak denerim artık hocam.
Selamlar,
Benim ps1 oyunlarını yazdırmak için kesin sonuç aldığım yazılım Alcohol 120%.Çünkü menüsünde ps1 ve ps2 oyunları için özel yazdırma&nbsp; profili var.Ps1 cd'si yazdırma profilini seçiyorsunuz sonrasında tek ayarlayacağınız donanımınızın izin verdiği en düşük yazdırma hızını seçmek ve yaz demek.
Şu ana kadar yazdırıp oynayamadığım ps1 oyunu olmadı.Boş CD markası olarak verbatim kullanmaktayım.Yazıcımın markası Lite On fakat öncesinde LG marka yazıcı kullandım sanırım sizinkinin aynısı olabilir.Yinede problem yaşamamıştım.
Birde Alcohol 120% yazılımıyla deneyin derim.

Denedim hocam sonuç maalesef aynı. İki seçenek kaldı zaten. Ya lens (büyük ihtimal, kuvvetle muhtemel) ya da writer.

Teşekkürler.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Aralık 09, 2014, 17:22:39 ÖS »

Potans'ın ilk konumunu işaretlemeyi unutmayın, saat yönününde çok çok az çevirin fazla olursa lens tamamen bozulabiliyor.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 09, 2014, 17:29:04 ÖS »

Potans'ın ilk konumunu işaretlemeyi unutmayın, saat yönününde çok çok az çevirin fazla olursa lens tamamen bozulabiliyor.

Dikkat ederim 

SiDtune
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 09, 2014, 17:46:05 ÖS »

Denedim, CD için 1) Verbatim 2) Sony. Gerisini kullanma zaten PS1'de.
EmuMaster
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 09, 2014, 21:44:44 ÖS »

İmajın sonunda: .ecm uzantısı varmı? Mesela tekken3.bin.ecm

Böyle bir imajla karşılaşır ve sondaki ecm'yi silip sadece tekken3.bin olarak cue veya ccd'den yazdırırsan ps1 okumaz.

Unecm diye bir program var tekken3.bin.ecm dosyasını bu program sayesinde gerçek bin veya isoya çeviriyor dos komutuyla.

Ben oyunları emuparadise.me sitesinden indirdim ecm uzantılı olanları bu şekilde yazdırdım uzantısı normal bin veya iso olanlar ise normal yazdırdım.

Kullandığım program imgburn. Sana tavsiyem oyunları emuparadise'dan indir ve img burn ile yaz yine çalışmaz ise bir terslik var galiba.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Aralık 10, 2014, 10:07:14 ÖÖ »

İmajın sonunda: .ecm uzantısı varmı? Mesela tekken3.bin.ecm

Böyle bir imajla karşılaşır ve sondaki ecm'yi silip sadece tekken3.bin olarak cue veya ccd'den yazdırırsan ps1 okumaz.

Unecm diye bir program var tekken3.bin.ecm dosyasını bu program sayesinde gerçek bin veya isoya çeviriyor dos komutuyla.

Ben oyunları emuparadise.me sitesinden indirdim ecm uzantılı olanları bu şekilde yazdırdım uzantısı normal bin veya iso olanlar ise normal yazdırdım.

Kullandığım program imgburn. Sana tavsiyem oyunları emuparadise'dan indir ve img burn ile yaz yine çalışmaz ise bir terslik var galiba.

Coolrom.com şu ana kadar bulduklarımın en iyisi bana göre. Bin ve cue oluyor orada.

Evet arkadaşlar bu konuda bir dizi test gerçekleştirdim.

Denediğim imaj dosyası Heart of darkness 1.cd cue. Coolromdan indirildi. Yazıdırmalar Alcohol %120 ile playstation profilinde yapıldı.

1- LG DVDRW ile 4x'de 20 ye yakın cd yazdırdım (Verbatim,diamond,memorex,phillips,maxell). Bu kısmı biliyorsunuz. PSX de hiçbir tepki yok direkt "Please insert playstation disc) "FAIL" 

2- LITEON DVDRW ile (ixtreme burner yüklü, fark eder mi bilmiyorum) en düşük desteklediği 16x ile yazdırdım(Verbatim). PSX de hiçbir tepki yok direkt "Please insert playstation disc) - Sonuç "FAIL" 

3- Tozlu raflardan LG CDRW'mi çıkarıyorum ve PCye bağlıyorum. Yine cue'den yazdırıyorum. Minimum 8x destekliyor o hızda yazdırıyorum.(Memorex). Sonuç "SUCCESS!"
PSX cdyi zorlanarak da olsa okuyor ve oyun açılıyor. 5 dk boyunca cayır cuyur yüklenmesini bekledikten sonra oyunu bir el oyunuyorum. İlk uçurumdan üç dört kere düşüyorum falan. Videolar malum takılıyor. Lens zayıf belli. Ama çalışıyor. 

4- LG DVDRW ile aklıma takılan bir deneme daha yapıyorum. Yine 4x'de bu sefer imaj dosyasını "iso" formatına dönüştürdükten sonra yazdırıyorum.(Maxell) PSX 'de bir okuma çabası gözlemliyorum. Okumaya çalışıyor sonra işlemi bırakıyor. Ekrana hiçbir yazı gelmiyor. Menude kalıyor. Evde kaliteli cd-r kalmadığı için testin bu aşaması yarım kalıyor. Ama bu yöntem işe yarayacak gibi geldi bana. Bu testin sonucunu güncelleyeceğim.

İşte böyle dostlar. Akıl sır erdiremediğim sonuçlar silsilesi. Neden sadece CDRW sonuç verdi bilemedim. Ama 4. test de işe yarayacak gibi görünüyor. 

Yardımlarınız ve önerileriniz için hepinize yeniden çok teşekkürler...

reprep
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 10, 2014, 10:14:32 ÖÖ »

imgburn, verbatim ve mümkün olan en düşük yazdırma hızı bana en iyi sonuçları veren kombinasyon.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 10, 2014, 12:29:44 ÖS »

PSX oyunları için Sony marka CD kullanıyorum, bulabilirsen Sony al derim. Şimdiye kadar kullandıklarımın arasında en iyisi. Dreamcast için de kullanıyorum ama DC nin özel bir programı var onunla kullanıyorum İmgBurn ve diğer programlarlala yazdırdığımda okumuyor.

EmuMaster
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 10, 2014, 12:41:42 ÖS »

Programın ismini paylaşabilirmisiniz?
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: