Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit Pazarlarındaki Fiyatlar
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit Pazarlarındaki Fiyatlar  (Okunma Sayısı 41458 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Aralık 17, 2014, 22:59:16 ÖS »

Son mesajlar bölümünü komple kaldırıp link üzerinden erişebilen bir sayfaya gömmek sitede herkes açısından eşitlik sağlar. İsteyen sonra istediği bölüme daha fazla ilgi gösterebilir, takip edebilir. Alt konularda hangilerine yeni mesaj yazılmış vesaire takip edilebilir olması lazım tabii. Smf'nin imkan ve kabiliyetleri açısından fikrim yok.

Dezavantajı
- Forumda çok hareket olmadığı için insanlarda forum çok durgun hissiyatı yaratabilir.
- Konulara gitmek için bir tık daha gerekir.

Avantajları :
- Dediğim gibi demokratik olur, ilgilenmediğin konuyu sürekli gözünün önünde görmezsin.
- Konulara gitmek için bir tık daha gerekir. (Kimine dezavantaj, kimine avantaj)
- Alt forumlar bir kimlik sahibi olur. Şu an konu açarken dikkat ediyor daha çok insanlar. Onun haricinde son mesajlar'dan konuların başlıklarına bakıp ilgileniyorlarsa sitede vakit geçiriyorlar. İlgilenmiyorlarsa çıkıyorlar. Kendimden örnek verirsem, açıp okurken yahut cevap yazarken hangi alt foruma yazdığıma özel durumlar harici hiç bakma gereği duymuyorum.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Aralık 17, 2014, 23:01:24 ÖS »

Adam üç beş parça cihaz buluyor bunları satıp para kazanıyor diye kimsenin gözü kalmasın.

Sorun o değil zaten. Yoksa her halde hepimiz en çok ikinci el bölümünü takip ediyoruz.

Sorun bunları koleksiyonundan çıkma parçalar gibi satanlar. İki gün sonra bu çöpten çıkan cihazlara normal ikinci el parası ödeyenlerin yaşadığı/yaşayacağı mağduriyetler.

Kendimden iki örnek vereyim, game gear toplayan biri olarak örneklerim de bu cihazlar üzerinden olacak. Bilen bilir, bu cihazların neredeyse tamamında kondansatörler değişmiştir. Kondansatörler kalitesiz ve oksitlenmeye çok açıktır.

Ben de 50 liraya ikinci el bir game gear aldım bir taksiciden. Vaktiyle çocukları için getirtmiş Almanya'dan. Ancak şu an bile orjinal kondansatörleri üzerinde ve sorunsuz çalışmakta. O kadar iyi korunmuş.

Ancak -adını vermeyeceğim- bir arkadaş, içinin açılıp açılmadığını bilmediğini söyledi ve işin içinde olan biri olduğu halde ben de inandım. En kötü ihtimal kondansatörlerini değiştirmem gerekir yada yedek parça olur diye düşündüm. Ama cihaz geldiğinde tüm yolların yandığını gördüm. Kondansatörlerin tamamı sökülmüş ve yenileri de takılmamış bile. Yollar yandığı için kondansatörlerin lehimlenmesi de zor oldu. Ancak başka sorunlar da vardı devrede, neticede çalışmadı (sırf bu cihazdan 20TL cihaz+20TL kargo zararım oldu, geri göndersem 20TL iade etse o zamanda kargolar bana kalacak)...

Geçenlerde yine 2 psp umd film aldım, disk koruma kutusu kırık. Ne yapacağım ki bu halde filmi ? Ya bir tane daha alıp (ingilizceleri 5 tl den satılıyor, kargo ile 15-20TL) kabını değiştireceğim, yada atacağım gidecek. Geri yollasam külliyen zarar.

Bizim kastettiğimiz bu arkadaşlar. Bit pazarından aldın tamam, ama temizle bari. Tamir etmeye çalıştın bu da tamam, ama kardeşim yaz adam gibi açıklamanı. Biz de ona göre fiyatına karar verelim.

Bir de çok temiz kavramı kafasında oturmamış, kılcal çizik ile oyuğu ayırt edemeyen arkadaşlar var. Siyah bir vidada iz olup olmadığını anlayamayanlara diyecek lafım çok ama söylemiyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2014, 23:03:16 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Aralık 17, 2014, 23:54:26 ÖS »

gergozen, o konuda tamamen haklısın. Bu tür cihazları bit pazarlarından toplayıp satan arkadaşların bunlara önem göstermesi gerekiyor. Ne olursa olsun dürüst olmak lazım. Sen nasıl 5 liraya aldığın cihaza burda 100 lira fiyat biçiyorsan sattığın ürününde kusurlarını eksiklerini bilmen gerekir. Üç kuruş kazanacam diye kimsenin hakkını yememek lazım.

Bir yanlış anlaşılma olmuş pardon.

« Son Düzenleme: Aralık 18, 2014, 00:59:18 ÖÖ Gönderen: segaa » Logged

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #63 : Aralık 18, 2014, 09:30:45 ÖÖ »

Fiyat yüksek veya düşük sıkıntı değilde ben esas satılıklarıma gelen mesajlara ifrit oluyorum. Bu mesajlar sahibinden de gelse anlarım ama malesef bizim sitemizden geliyor. Örnek;

- Zaten bozukmuş, şöyleymiş böyleymiş. İşine gelirse ... lira vereyim.

- 20 tl. yazmışsınız ama en son kaç olur?

- Telefon numaram bu .... satmak isterseniz beni arayın.

vs.. vs..
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Aralık 18, 2014, 10:43:51 ÖÖ »

Şahsen bit pazarına gittiğimi yazmıştım. Ama ne yazık ki bende de bu tarz durumlar oluşuyor. Misal olarak forumda sattığım yedek parçalık gameboy vardı. Satan ... eleman sadece ses sorunu var dedi. Bana gelince bir baktımcihaz kirli, ses evet gerçekten yok, ekran çok az görüntü veriyor. Önce bir güzel temizledim. İç dış her yer. Ki genel huyumdur. Belki dedim tamir ederim. Ama işten çok anladığım yok. Sattım gittiç

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Aralık 18, 2014, 11:16:41 ÖÖ »

Mesele malın bitten veya başka yerden alındığı değil zaten, önemli olan dürüstlük
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2014, 11:20:41 ÖÖ Gönderen: commander64 » Logged

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #66 : Aralık 18, 2014, 11:24:05 ÖÖ »

Kimsenin henüz farkında olmadığı nadir objeleri bitten almanın dayanılmaz hafifliği

rom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Aralık 18, 2014, 13:05:18 ÖS »

Bit Pazarlarındaki fiyatlara dair size güncel örnekleri vereyim;

- PS2 joypad 15 TL, kondüsyon orta (Küçükpazar - İST.)
- PS2 joypad 5 TL, çöpten çıktığı belli - hurda (Küçükpazar - İST)
- AV Scart çoklayıcı 2 girişi var, 15 TL (Tarihi Salı Pazarı- İST.)

Fiyatlar 08.00 - 11.00 aralığında yapılan gezinmelerde alınmıştır.

Bunların dışında işe yarar bir şey bulmak imkansız. Bulsanız zaten araba yükü para isterler. Çıkma kablo, giriş veya ilave aparat temini dışında bence bitpazarından bir şey almak zor. İkinci el ilan siteleri ve ebay'den araştırarak almak; Temiz kondüsyonlu ve hijyenik anlamda daha doğru, aksi halde bitpazarındaki adam üzerinde toksik kalıntı olan makineye 80 TL fiyat çekiyor.

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Aralık 18, 2014, 14:54:45 ÖS »

Bir arkadaş yazmiş kesinlikle dogru her bitpazari muhabbeti açildiginda ayni şeyi söylücem bana darilmayin ticaret yapiyosaniz yapin ama sizde 50 tane olan ürüne artik bulaşmayin bunun yiyemiyecegin kadar ekmek almaktan hiçbir farki yok
Birakinda insanlarda alsin onlarla paylaşin bunlar elektronik bozulucaklar birakin baskalarinada yarasin
Doyun insanlarla yarişa girmeyin saçma sapan hirslara kapilmayin aldiginizi gömmeyin  bu retro piyasasinda içinize çekilirsenz tek basiniza kalirsiniz her şeyde oldugu gibi retrodada çevre çok önemlidir
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2014, 14:59:39 ÖS Gönderen: Fasa » Logged
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Aralık 18, 2014, 15:08:05 ÖS »

Bir arkadaş yazmiş kesinlikle dogru her bitpazari muhabbeti açildiginda ayni şeyi söylücem bana darilmayin ticaret yapiyosaniz yapin ama sizde 50 tane olan ürüne artik bulaşmayin bunun yiyemiyecegin kadar ekmek almaktan hiçbir farki yok
Birakinda insanlarda alsin onlarla paylaşin bunlar elektronik bozulucaklar birakin baskalarinada yarasin
Doyun insanlarla yarişa girmeyin saçma sapan hirslara kapilmayin aldiginizi gömmeyin&nbsp; bu retro piyasasinda içinize çekilirsenz tek basiniza kalirsiniz her şeyde oldugu gibi retrodada çevre çok önemlidir

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Aralık 18, 2014, 16:00:07 ÖS »

Atrık Pazar Günleri Bitpazarından Birşey Almanız için Cumartesi Sabahtan Bitpazarına Kanca Atmanız Gerekli!Pazar Günü Yetmez :)Tabi Nasibinizde varsa benim gibi ayda 1 pazar sabahı 07:00de gidip güzel şeyler bulma imkanınız mevcut. Tanımayanlar kızabilir ama mustafa abi en azından ne aldıgını saklamıyor.Bunlar direk satıcıların ona ayırdıgı hazır ürünler.Bunun olması için güven ve sevgi ortamının oluşturulması gerek buda uzun zaman isteyen çok zor birşey bit pazarında ve bu ürünleri +5 +10 ekleyip evini şenlendiren ''herkes'' ile paylaşıyor.En azından aldıgını saklamıyor
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2014, 16:02:25 ÖS Gönderen: Retroman » Logged

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Aralık 18, 2014, 16:13:42 ÖS »

Ben mustafa abiden bahsetmedim zaten genel konustum bu ara buyuk bir hirs oldugu kesin gecenin 2 sinde yapmayin yani bukdrini kendinize yazik Kahkaha
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Aralık 18, 2014, 16:20:33 ÖS »

Ben mustafa abiden bahsetmedim zaten genel konustum bu ara buyuk bir hirs oldugu kesin gecenin 2 sinde yapmayin yani bukdrini kendinize yazik Kahkaha

ben sana yada özellikle başka birine demedim fasa mesajları okurken ilk sayfalarda alıntı gördüm ondan diyeyim dedim.
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2014, 16:27:09 ÖS Gönderen: Retroman » Logged

shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Aralık 18, 2014, 17:59:28 ÖS »

fasa kardeşim hayatımda akşam 12 den gidip öğle 12 ye kadar hiç gitmedim. yalnız 3 yada 5 kere saat 4 te gittim oda bitte arkadaşlarla okey oynamaya 2 kere süleymanla yada fatihle karşılaştım.
yalanım yok. ama ben 30-35 yıldır gidiyom. benim hobim sabah nasıl buca da hasanağa spor yapmış gibi bitte sağlıklı yaşam yürüşü yapıyom zate..son zamanlarda yaşlılıktan velespitle gider oldum. velespitlede bazen gezerim.

cumartesi günü bitte ne gidecekse hurdacılardan topluyorum. gerektiğinde 5 kuruş vermeden alıyor haftaya ödüyorum. mesala bu hafta bitte gitsem dahi parasız alacaklarım hazırdır. Süleyman seba rahmetli gibi itibarım var kredim var bilen bilir trilyomner olduğumu fazla abartmadan yazayım.

ben uşaktayım saat 4 olmuş ağbim arar emanetleri bıraktım .. der
bende o kişiden alırım eve arabayla götürürüm. bize yakın..

neyse ..
bi gün saat 15,45 de bite gittim intelevision 5 kartuşu 25 aldım mal hazır yani. o gün saat 4 te 6 çuval mal aldım. odenli...1 saat içinde
bilgisayarından tut elektroniğine kartuş kitap v.v.s.s.s.

şimdi konuya döneyim bazıları der bulduğunuzu söylemeyin yazmayın ...

ben dobra dobra yazarım arkadaş hırsızlıkta yapmıyorum başkasının hakkınıda çiğnemiyorum.

allah herkesin kısmetini verir ne yiyeceğini ne yapacağını ne alacağını takdir allahındır.

beni seven yada sevmiyen olur. bu hafta sega kasetlerini kim aldı...
Xbox ta 70 tl 32 indim adam vermedi 40 diretti benim param var
paslı açılmış ve su yemişti. bende parça çok Xbox çok ne gerek var dedim almadım.

ben gitmesemde haftaya alıyorum zate...

örnek verecek olursak cafer ağbi Texas tı99 u 3 hafta getirdi götürdü
ben biliyom. kimse yüzüne bakmadı.30 tl almadım 20 indi yene almadım.
bende vardı çünkü ve bıraktım.
demekki allahın bi bildiği var aşa ona karşılmaz.

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Aralık 18, 2014, 19:08:59 ÖS »

Kim aldi mustafa abi sega kasetlerini ? Ben 2 aydir gitmiyorm benden bahsetmiyorsndur  sanada bsy demiyorm ztn ama ben savurganliğa karşiyim bende 2 tane olan sey barinmaz bende dobrayimdir beni tanirsin senide severim ama bazen seninde gereksiz aldigin seyler oluyor herkez gibi ben genel bir eleştirme yaptm kimse alinmasn ama bu gerçek ihtyaci kadar alsinki herkese bsyler kalsn benm düsünce tarzm
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2014, 19:19:07 ÖS Gönderen: Fasa » Logged
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: