@Oğuzan: bizdeki F16'lar disketten güncellenirken diğer ülkelerin F16'ları başka türlü güncelleniyor öyle mi? Anlatsana biraz
F16'lara gotek takılamıyor mu?
Gotek üzerinde mikrokontrolcü var, yani Gotek kendi çapında özel amaçla üretilmiş bir bilgisayar. Eğer Gotek üzerine uygun bir firmware yüklenirse belki F-16 ana bilgisayarı hack'lenebilir.
O kadarını da askeriye bir zahmet yapsın artık, millet flashfloppy vb kendi firmware'ini yazıyor amatör ruhla bile.
@Oğuzhan: Konuyu biliyorsun, eski teknolojinin tercih edilmesi. Konuya örnek de F16'lardaki teknoloji tercihleri. Ki bu aletler blok blok güncelleniyor. Malum, üzerlerinde çok çılgın radar, uçak tespit, saldırı tespit, çarpışma önleyici vb bizim günlük standartlarımızın çok üzerinde eski bile olsa hala çok pahalı yüksek teknolojili sistemler var.
Ve esas konuya örnek olarak verdiğim bu süper pahalı teknoloji yüklü alet bile hala ucuz bilgisayarlardan çıkma görünen floppy gibi eski bir teknoloji tercih edebiliyor. Benim yazdığımdaki ana fikir bu. Nelerden bahsettiğim iyice belli olsun diye bol sıfatlı şekilde yazdım.
Ardından sen de bizdeki F16'lar diyerek lafa başlıyorsun. Konu senin yorumunla birden eski teknoloji ve biz oluveriyor.
Neden öfkelendiğim bilmem anlaşıldı mı? İnsanın evine arabasına birşey olsa yapanın yanına bırakmayız. Ama konu herkesin içinde yaşadığı ülke olunca bir gevreklik bir rahatlık... sonra aa niye sinirlendin birbirimizi kırmayalım güzellik çiçek böcek cici falan
Benim açımdan daha da birşey yazmaya gerek yok
Ben de anlamadım mesajlardan nasıl böyle bir anlam çıkarttığını doğrusu. Bir floppy'den vatanı kimin daha çok sevip kimin sevmediği gibi anlamları.