Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bıkkınlık hissi  (Okunma Sayısı 21574 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #75 : Haziran 22, 2025, 19:39:05 ÖS »

Ben Hades'e katılıyorum. Beni de en çok boğan zaman bulamamak ve sorumluluklarım. Yoksa heyecan ve eğlencem var aslında. Çocukken sorumluluklarımız azdı beklentiler düşüktü. Seksenlerin ışıltılı dünyası vardı karşımızda. Etkilendik tabi.

Ama ben hala heyecanlanıyorum. Boş zamanım olsa Çizgi Film bile yapardım diyorum Kahkaha

Tabi yaşın getirdiği bir sakinlik var. Ama sorumluluk ve zaman bulamama bence körleştirici etki yapıyor.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Haziran 23, 2025, 14:21:57 ÖS »

Çocukluğumda Ecstatica'yı ilk oynadığım zamanki heyecanı yaşatabilecek bir oyun varsa zaman bulurum ben hiç sorun değil Kahkaha
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2025, 14:40:59 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Haziran 23, 2025, 18:02:05 ÖS »

Bu konu başlığı da BIKKINLIK verdi artık Kahkaha
Çoğumuzun elinde yeterince cihaz ve imkan var. Canınız istedikçe ve fırsat buldukça, cihazları açın oynayın, ne bileyim en azından tozlarını alın, dergileri tekrardan okuyun, güzel vakit geçirin. Forumun eski başlıklarına bakın. Zaman ayıramamak bıkmak değildir. Telefonunuzun zil sesi olarak C64 müziklerini kullanmak bile sizi mutlu edecektir.
O yüzden bıktım mı yoksa bıkmadım mı? diyerek kendinize soru sormayı bırakın yahu!
Bıkmak ya ya bıkmamak işte bütün mesele bu! Bir insana insan mı denir? Bütün işi, yalnızca yemek ve uyumak olursa dünyada?

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Haziran 24, 2025, 01:29:15 ÖÖ »

Son mesajlarda geçen konuyu ben de kendi açımdan ele almak istiyorum. Hades’in söyledikleri benim için de geçerli. Eski 8 bitlik sistemlerle başlayan maceraları yeniden yaşamak istiyorum. Örneğin, sayfalarca makine diliyle 16’lık kodları MDE’ye yazmak… Kendimi bu kadar sabrımın kalıp kalmadığını görmek için sınamak istiyorum.

Bıkkınlık hissi ise bende şöyle sıralanabilir:

- Yaptığım donanım ya da yazılım için harcadığım zaman gerçekten buna değer mi sorusu,

- C64’ü bile WiFi ile internete bağlamışsak,

- Forum sayesinde bir zamanlar dergilerde hayranlıkla baktığımız 1581 sürücüsünün replikasına sahip olmuşsak,

- GEOS’u bile kurmuşsak,

- Eskiden haftasonları uzun listelerden özenle seçip kaset ya da disklere çektirdiğimiz oyunların neredeyse tamamına şimdi bir arşiv olarak sahipsek — bu, zamanında herkesin hayali olmasa da mutlaka bir kez aklından geçmiştir.

Aklıma gelen ilk başlıklar bunlar.

Bu eski cihazların, yeni teknolojilerle uyumlu hale getirilmesini sağlayan donanım ve yazılımlar aslında bilgi birikiminin bilimsel birer kanıtı gibi adeta bunu haykırıyor. Kendimden örnek verecek olursam: Programlama yaparken, C64 Assembly’de öğrendiğim bellek kullanımına gösterilen özen hâlâ benim için çok değerli. Bu yüzden günümüzde bu prensibi önemsemeyen programlama dilleri bana cazip gelmiyor. Eski alışkanlıklarımızı özlüyoruz adeta.

Bu nedenle IoT ya da gömülü sistem programlama yaparken kendimi daha mutlu hissediyorum. C ve C++’tan vazgeçemememin sebebi de bu. Hatta Rust ile programlama yaparken bile, C64 ya da Amiga döneminde kod yazarkenki gibi düşünmem gerektiği için Rust’ı tercih eder oldum.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: