Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Basit Jeton Mekanizması Yapımı  (Okunma Sayısı 37216 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 17, 2014, 10:18:42 ÖÖ »

wizofwor, bir ilk çalışma için gayet başarılı olmuş, eline sağlık. Yavuz'un da dediği gibi anahtarın kısa süre kapalı kalmasından ötürü endişelenmene gerek yok.

CNC lazım esasında böyle işler için, dremel'le manuel kesim falan tabi iyi güzel (o kesim aparatı da güzelmiş bu arada yavuz) ama nereye kadar Kahkaha.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 17, 2014, 12:12:31 ÖS »

@tolga aslında DIY CNC veya Laser bir kesim tezgahına doğru gidiyoruz gibi, ama seneye diyelim

bu arada o aparatla çok plexy kesimi yaptım ama şunu da belirtmeyi unuttum. o sadece düz kesimler için kullanılabilir.

özellikle yuvarlak köşeleri alabilmek için şu aparata da ihtiyaç var:

Freze aparatı:

http://www.dremeleurope.com/tr/tr/ocs/product/6090/225/kanal-a%C3%A7ma-i%C3%A7in-multi-ba%C4%9Flant%C4%B1-aksesuarlar%C4%B1/kanal-freze-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1;jsessionid=284DEE4A22DB9D87705C1D9FC0C2965B.sl021-vm_1

Ve spiral kesme ucu...

http://www.dremeleurope.com/tr/tr/ocs/product/6053/367/spiral-kesme-u%C3%A7lar%C4%B1/spiral-kesme-u%C3%A7lar%C4%B1-%C3%A7ok-ama%C3%A7l%C4%B1;jsessionid=284DEE4A22DB9D87705C1D9FC0C2965B.sl021-vm_1

Eğer eliniz yeterince hassassa freze aparatı olmadan da sadece spiral uç ile kesmek mümkün ama plexy garip bir malzeme, çok sert gibi gözükse de ters bir açıdan yanlış bir güç uyguladığınızda direk çatlar

Ya da bu dediklerimin (mini dairesel testere aparatı da dahil olmak üzere) hepsini yapabilen bir başka dremel türü var...

Dremel TRIO

Bununla her türlü kesim yapılıyor. Tüm kabinlerimi, SEGA ST-V konsolu v.s. Dremel TRIO ile yaptım.

Ancak fiyatı biraz pahalı ve uçları diğer dremel uçları ile tamamen uyumsuz...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mart 17, 2014, 12:26:49 ÖS »

İşin sonuna doğru, elim iyice alıştıktan sonra düz yerleri elle de peynir gibi kesmeye başladım zaten. Yuvarlak köşeler için dremelim ve zımpara ucum olsaydı çok işime yarardı diye düşündüm. Freze aparatı da özellikle ilgimi çekti zaten. Bana başka işler için de lazım olacak bir aparat. Dremel trio dediğin dekupaj tarzı ayrı bir makine değil mi?

Şu linkteki kesme ucu yuvarlak detaylar için kullanılabilir mi acaba?
http://www.hepsiburada.com/liste/dremel-alcipan-ve-ahsap-kesme-kiti/productDetails.aspx?productId=hrbsc2615056532&categoryId=13003115&SKU=HRBSC2615056532

« Son Düzenleme: Mart 17, 2014, 12:33:41 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 17, 2014, 12:27:23 ÖS »

Yavuz bu Dremel'in ürün çeşitliliği müthiş gerçekten... Biraz da üretim kalitesi iyi olsa keşke.

DIY CNC ya da Laser olayına girersen de muhakkak irtibatta kalalım Kahkaha. Biliyorsun ben de önceden MF70'i convert etmiştim. Yer sıkıntım olmasa bu işlere çok daha önceden girişirdim ama maalesef yer olayı büyük sorun.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 17, 2014, 12:55:54 ÖS »

İşin sonuna doğru, elim iyice alıştıktan sonra düz yerleri elle de peynir gibi kesmeye başladım zaten. Yuvarlak köşeler için dremelim ve zımpara ucum olsaydı çok işime yarardı diye düşündüm. Freze aparatı da özellikle ilgimi çekti zaten. Bana başka işler için de lazım olacak bir aparat. Dremel trio dediğin dekupaj tarzı ayrı bir makine değil mi?

Şu linkteki kesme ucu yuvarlak detaylar için kullanılabilir mi acaba?
http://www.hepsiburada.com/liste/dremel-alcipan-ve-ahsap-kesme-kiti/productDetails.aspx?productId=hrbsc2615056532&categoryId=13003115&SKU=HRBSC2615056532

Evet o parçayı da kullanabilirsin ancak 50 TL daha vererek freze aparatı da almak daha mantıklı gibi...

Bu arada Dremel alacaksan hespiburada'dan değil e-hirdavat.com'u dene. Çok daha ucuz olduğunu göreceksin...

Örn.

http://www.e-hirdavat.com/Dremel-Kanal-Freze-Baglantisi-335-26150335JA,PR-18789.html

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 17, 2014, 12:57:40 ÖS »

dremel trio ise apayrı bir dremel çeşidi... adından da anlaşılacağı üzere 3 özelliğe sahip:

kesme, freze, zımparalama...

o yüzden pahalı. Ama TAŞ gibi alettir...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mart 18, 2014, 08:47:28 ÖÖ »

jetonsuz arcade kabin olmaz Kahkaha
@wizofwor çok güzel tasarım.Jeton'un gireceği kısmı,jetonun kanal izlerine göre nasıl ayarlayacaksın?
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Mart 18, 2014, 08:56:05 ÖÖ »

O kısmın aslında metal olması lazım. Hatırlarsanız eski makinelerde tornada jeton şekline göre kesilerek hazırlanmış sac bir levha olurdu. Ben bu parçayı da pleksiden imal etmeyi düşünüyorum. Tabi bunun için Yavuz'un bahsettiği freze aparatı lazım.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mart 18, 2014, 08:58:01 ÖÖ »

Çok ince bir işçilik gerektiriyor.Jeton satan yerde olur diye düşünmüştüm.
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mart 18, 2014, 10:44:49 ÖÖ »

Bu benim yaptığım kanal eski sistem. Yenilerde coin selector denen cihazlar kullanılıyor. İçerisine bir numune yerleştiriyorsun. Her türlü parayı kabul ediyor. Numuneye uymayanı geri iade ediyor. Bu coin selector sayesinde jeton girişindeki şekilli parçaya gerek kalmadı. Jeton satan yerlerde de bulunmuyor malesef.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-antika-toplu-satis-jeton-kanali-para-okuyucu-155190417/detay

Ben jeton girişini göz önünde bir yer monte etmek istiyorum. Kaba durur diye coin selector kullanmak istemedim. Aynı zamanda montaj açısıyla ilgili de sıkıntıları olan bir mekanizma.
« Son Düzenleme: Mart 18, 2014, 10:47:19 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 18, 2014, 11:42:06 ÖÖ »

Çok ince bir işçilik gerektiriyor.Jeton satan yerde olur diye düşünmüştüm.

katılıyorum.

belki, bir jetonu alıp kor gibi ısıtıp sonra plexy'yi bu jetonla delmeye çalışmak geldi Kahkaha sonra detaylar ince zımpara ile düzeltilebilir belki...

yani ne biliyim atıyorum işte, denenebilir belki...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Şubat 28, 2018, 00:37:48 ÖÖ »

Hazır hem hort yapayım hem de bu hazır jeton mekanizmaları ile ilgili sorumu sorayım

Benim jeton mekanizması da üç durum arasında gidip geliyor,
aynı para ile yaptığım denemelerde

- bazen jetonu kabul ediyor
- bazen jetonu reddediyor
- bazen de yutuyor

Bahsettiğiniz açı olayı herhalde kabul / red kısmı ile alakalı daha çok. Yutma meselesi ile karşılaşan oldu mu peki? Bu durumda sorun elektriksel olabilir mi?

Jeton benim için elzem, jetonla kontrol edeceğiz evdeki afacan'ı çünkü

Bir soru daha, para yerine jeton kullanmak da mümkün olur mu acep? Para kullanmak çok da mantıklı değil çünkü.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Şubat 28, 2018, 01:03:40 ÖÖ »

Yutmaktan kastın nedir? Jeton geçiyor, içerideki kasaya giriyor ama kredi yazmıyormu?

Kullandığın jeton mekanizması ne? Çok çeşitleri var.

Yutmak dediğin yukarıda bahsettiğim senaryo ise jeton mekanizmasının pulse ayarı var. Onu en uzun pulse'a ayarlarsan o sorun çözülür.

Reject etme konusu ise fiziksel olarak kanalın içinde yuvarlanmasının tamamlanmayıp iade holüne gelmesi. koyduğun örnek para iyi bir örnek olmayabilir. ya da o örnek mekanizmasını iyi sıkmamışsındır, onu kontrol et. ya da mıknatıs kontrolünden geçememiştir.

bu dediklerim standart, modern, ucuz, örnek parayla ve 12V ile çalışan open collector pulse çıkışı olan jeton kanalları için geçerli.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Şubat 28, 2018, 01:28:50 ÖÖ »

Yutmaktan kastın nedir? Jeton geçiyor, içerideki kasaya giriyor ama kredi yazmıyormu?

Aynen,

Alıntı
Kullandığın jeton mekanizması ne? Çok çeşitleri var.

Marka namına GD yazıyor, tam aynı olmasa da şu aşağıdaki ürüne benziyor.

https://tr.aliexpress.com/item/60-adet-ctn-GD-sikke-al-c-CPU-sikke-se-ici-Plastik-Elektronik-Mekanizmas-Arcade-Oyun/32842991717.html

Alıntı
Yutmak dediğin yukarıda bahsettiğim senaryo ise jeton mekanizmasının pulse ayarı var. Onu en uzun pulse'a ayarlarsan o sorun çözülür.

Süpersin valla Bunu kabin açıkken denedim, ne olduğunu da anlamadım. Ayarı değiştirince komple reddediyordu. Slow'a getirince hakikaten her denemede yükledi krediyi

Denemeleri yaparken Captain commando'yu kullanıyorum, az önce denedim. Her jeton atınca "kımando" diyor avrat. Döndüm bilgisayar başına geçtim yazıyorum kabinden bir "kımando" sesi daha geldi. Hadi bakalım parazit marazit mi aldı derken, dur len belki de o kadar jeton attı oynasana hadi çağrısıdır bu son söylediği diye sistemi restart edip bu sefer kredi sayısını not ettim. Ses bu sefer gelmedi.

Al sana yeni problem. Gerçi bunu çocuğa bir şekilde eğlenceli de olacak şekilde açıklarım 

Alıntı
Reject etme konusu ise fiziksel olarak kanalın içinde yuvarlanmasının tamamlanmayıp iade holüne gelmesi. koyduğun örnek para iyi bir örnek olmayabilir. ya da o örnek mekanizmasını iyi sıkmamışsındır, onu kontrol et. ya da mıknatıs kontrolünden geçememiştir.

bu dediklerim standart, modern, ucuz, örnek parayla ve 12V ile çalışan open collector pulse çıkışı olan jeton kanalları için geçerli.

Benim acceptor o tanıma giriyor, son durumda yüksek oranda reddetmediği sürece bu çok ta büyük bir problem değil benim için. Son yaptığım denemelerde hatta çok az reject çıktı.

Dipnot : Avrat "Kımando" diye bir daha seslendi, kredi sayısını kontrol ettim artış yok bu sefer   İkinci test kesmeyince jeton sayısını bir arttırıp 8 den büyük iken mi yapıyor acaba demiştim. Hakikaten öyleymiş. Gece gece kıllandırdı beni kitapsız Capcom

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
olcay avşar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Şubat 28, 2018, 08:40:51 ÖÖ »

Hortlatılması iyi olmuş, basit bir jeton sistemi yapayım mı diye düşünüyordum. Güzel fikirler edindim, zaten kontrol panelini kaplamak için cnc'de pleksi kesimi yapacaktım. Aradan jeton mekanizması için de kesimi çıkarır yapmaya çalışırım.

Bu arada kesime gitmeden önce kendi kabin başlığımdan da duyuracaktım ama buradan da yazayım;

CNC'de pleksi kestirmek isteyen olursa ben nasılsa bir plaka alıp kesime götüreceğim, aradan isteyen olursa sizin parçaları da çıkarabilirim.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: