Wolfiem, öğlen arasında Selanik Pasajı'na gidip istediğin soketleri sordum. Amacım bulabilirsem biri sana biri da bana (kenarda dursun) olmak üzere ikişer tane almaktı. Sadece ilk katta bulunan Ö. adlı dükkanda varmış. Bu vesileyle dükkanın sahibini neden sevmediği de tekrar hatırlamış oldum. Uçuk bir fiyat verdiği için (tanesi 10TL) sadece birer tane alabildim. Resimde görüldüğü gibi soketlerin kalitesi bayağı iyi. Fiyat bu yüzden diye düşünebilirsin ama alttaki edge konnektöre de 12 TL verdim

İstersen bu ikisini sana verebilirim. İstemezsen bende kalabilir. Eğer Aliexpress'den alacaksan da orada çok daha uygun fiyatlı 30'lu paketler var. İçinden 5'er tanesine talip olurum.
İnce düşüncen için çok teşekkürler wizofwor

Hakkaten kazıkçıymış senin gittiğin dükkan.
Tesadüf o ki, ben de bugün başka bir iş için Kadıköy'e gittim

Vaktim kalınca Yazıcıoğlu'na da uğradım. 5. Katta In-tel diye bir elektronik firması buldum. Meğerse bu firma
http://direnc.net sitesinin sahibiymiş. Yolda para bulmuş gibi sevindim valla

DIN soket yoktu ama direnç, kondansatör, bakır levha vs. bir sürü şey aldım.
Giriş katında da başka bir dükkanda DIN soketi buldum ancak sadece 8'li vardı ve tanesine 5 TL dedi. Tavırlarını çok beğenmediğim için nasılsa acelesi yok, Aliexpress'ten alırım diye düşünerek teşekkür edip çıktım. Bilgisayar başına geçince de Aliexpress'ten 10'luk paketler halinde 5PIN, 6PIN ve 8PIN soketler sipariş ettim. Mesajını daha önce görseydim keşke o zaman 30'lu sipariş ederdim...
Kargolar geldiğinde her birinden ikişer tane sana hediyem olsun
Örneğin C64 Video portu 8 pin ancak bunların ikisi boşta. 8 pin olmasının sebebi oraya yanlışlıkla adaptörü takılmasına engel olmak. Geçen sene aldığım 8 pin jack yerine oturmayınca, fazlalık pinleri dremelle keserek iptal etmiştim. Havya ile ısıtarak pin iptal edenler de var. Bunu 6 pinli DIN alıp 5'liye çevirebilirsin diye söylüyorum.
5 Pin bulamasaydın ben de öyle yapmayı düşünüyordum