|
innsofheaven
|
 |
« : Mayıs 27, 2015, 17:49:34 ÖS » |
|
Lehim yapmayı öğrenmek için önerilerinizi bekliyorum  Ufak ufak merak salmaya başladım bu tarz işlere.Lehimde pratik yapmak için malzeme ve pratik önerilerinizi bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
Nintendo Wii Black Softmod Free Region Nintendo Snes Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne) Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV) Nintendo Gameboy Advance AGB-001 Gameboy Color Yellow Micro Genius iQ-501
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2015, 17:50:59 ÖS » |
|
Lehim yapmayı öğrenmek için önerilerinizi bekliyorum  Ufak ufak merak salmaya başladım bu tarz işlere.Lehimde pratik yapmak için malzeme ve pratik önerilerinizi bekliyorum. lehim yapmak için bol pratik ve en az orta kaliteli bir havya yeterli olur. birde çıkan dumanı soluma mümkün mertebe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2015, 18:02:15 ÖS » |
|
Lehim yapmak doğru ekipman ve el alışkanlığı için çok kolay bir şey. Pratik olmayınca ise çok zor gelmesi normal. Delikli pertinaks, bir kaç direnç ve led alarak basit led devreleri ile deneme yapabilirsin. Eski başlıklardan bazı örnekler verelim. + ADP Yazısı Amiga'da Lehim Yapmak+ Farklı lehim yöntemleri başlığı + EEVBlog ve Lehim Yapma Teknikleri başlığı. (Bu başlıkta İngilizce Videolar var.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
innsofheaven
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2015, 18:10:29 ÖS » |
|
Lehim yapmak doğru ekipman ve el alışkanlığı için çok kolay bir şey. Pratik olmayınca ise çok zor gelmesi normal. Delikli pertinaks, bir kaç direnç ve led alarak basit led devreleri ile deneme yapabilirsin. Eski başlıklardan bazı örnekler verelim. + ADP Yazısı Amiga'da Lehim Yapmak+ Farklı lehim yöntemleri başlığı + EEVBlog ve Lehim Yapma Teknikleri başlığı. (Bu başlıkta İngilizce Videolar var.) O tarz basit projeler için malzeme nereden alabilirim acaba.Basit lamba açma kapama devresi bile yapabilsem mutluluktan uçarım 
|
|
|
|
|
|
Nintendo Wii Black Softmod Free Region Nintendo Snes Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne) Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV) Nintendo Gameboy Advance AGB-001 Gameboy Color Yellow Micro Genius iQ-501
|
|
|
|
eemiroglu84
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2015, 19:17:07 ÖS » |
|
Bence lehimden önce basit devre şemalarını incele mesela basit ses amlifikatörü gibi bir devre seç ve çizimdeki işaretlerin ne anlama geldiğini, transistör bacaklarının anlamı, kondansatör kutuplarının belirlenmesi, direnç okuma gibi teoride çalışmaya başlayıp ondan sonra elektronikçiden gerekli malzemeleri almakla başlayabilirsin ben bu şekilde girmiştim bu işe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brkemreoglu
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2015, 19:26:55 ÖS » |
|
Lehim yapmak doğru ekipman ve el alışkanlığı için çok kolay bir şey. Pratik olmayınca ise çok zor gelmesi normal. Delikli pertinaks, bir kaç direnç ve led alarak basit led devreleri ile deneme yapabilirsin. Eski başlıklardan bazı örnekler verelim. + ADP Yazısı Amiga'da Lehim Yapmak+ Farklı lehim yöntemleri başlığı + EEVBlog ve Lehim Yapma Teknikleri başlığı. (Bu başlıkta İngilizce Videolar var.) O tarz basit projeler için malzeme nereden alabilirim acaba.Basit lamba açma kapama devresi bile yapabilsem mutluluktan uçarım  izmirde isen çankaya da onur hanında emre elektronik var uygun fiyatlı hazır kit halinde hobi devreleri var. internet siteleride var ordan da sipariş verebilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
innsofheaven
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2015, 22:52:19 ÖS » |
|
Bence lehimden önce basit devre şemalarını incele mesela basit ses amlifikatörü gibi bir devre seç ve çizimdeki işaretlerin ne anlama geldiğini, transistör bacaklarının anlamı, kondansatör kutuplarının belirlenmesi, direnç okuma gibi teoride çalışmaya başlayıp ondan sonra elektronikçiden gerekli malzemeleri almakla başlayabilirsin ben bu şekilde girmiştim bu işe.
Çok mantıklı bir seçenek teşekkürler.Her cevabı not ediyorum kenara.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2015, 23:39:49 ÖS » |
|
Lehim yapmak dışında elektronik öğrenmek istiyorsan. Zamanında Atari arcade operatörlerin elektronik konusunda bilgilenmesi için bunu yazmış. http://pdf.textfiles.com/technical/atari_thebook.pdfBen bunu bastırıp bi tatilde oturdum, roman okur gibi okudum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
innsofheaven
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2015, 09:08:45 ÖÖ » |
|
Kaynak harika.Ama azcık ingilizce lazım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Simon (Özay Turay)
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2015, 10:06:32 ÖÖ » |
|
@YavuzG: Abi resmen hazine bu. Teşekkürler. 
|
|
|
|
|
|
https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.comRetro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200 Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2015, 10:31:42 ÖÖ » |
|
Tatilde roman gibi okudum diyince, yıllar önceye gittim... O zamanlar Amiga'da Imagine 2.0'la 3D öğrenmeye çalışıyorum. Steven Worley'in Understanding Imagine 2.0 kitabının fotokopikisini çıkartmış ve Imagine 2.0 ile ilgili FAQ'lar, textler ne bulabildiysem basıp, Bodrum (tatilde) okumuştum. sisli, puslu, çok eski bir tarihe götürdün beni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2015, 11:09:29 ÖÖ » |
|
youtubeda "how to solder" araması güzel sonuçlar veriyordu diye kalmış aklımda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2015, 11:12:59 ÖÖ » |
|
Yavuz uzun zamandır doğru soruyu bekliyormuş anlaşılan. Okulda bu tip kitaplar için kullandığımız bir deyim vardı. Şimdi yanlış alışır diye kullanmıyorum. Baş ucu kitabı diyeyim anlayan anlasın.
1974 yılında yazılan TTL coockbok'da breadboard'un faydalarından bahsediyor (sayfa 24). Düşünün o tarihte daha PIC piyasada yok. Bizde ise daha geçen gün denk geldiğim bir mühendislik öğrencisi (bilgisayar veya elektronik bilmiyorum) Arduino'nun breadboard ve modül kullandığı için pratik olduğundan bahsediyordu. PIC'le çalışırken lehim yapmak gerekiyormuş. Arduino kullanan öğrencilerin köreleceğinden, piyasada iş yapamayacağından bahsediyordu. Breadboard ve hazır modülleri Arduino'ya özel bir şey sandığı yetmiyor gibi elektronik mühendisinin'de elinde havya montaj yaptığını hayal ediyor. Arduino ile başlanan bir projenin daha sona başka bir platforma taşınabileceğini hiç düşünemiyor. Yarın ben mezun oldum diye karşımıza çıkacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|