Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetIphone 5'im den vazgeçip hangi android telefonu almalı ?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Iphone 5'im den vazgeçip hangi android telefonu almalı ?  (Okunma Sayısı 16677 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 29, 2015, 20:29:42 ÖS »

merhabalar,

iphone 5'imi değiştirmeyi düşünüyorum sizin yakın zamanda aklınızı çelen menüsünü kurcaladığınız ilginizi çeken bir telefon var ise fikirlerinizi bekliyorum...

benim gözüme xperia z3 hoş gelezledi...
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2015, 21:20:00 ÖS »

LG G2 32 GB
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2015, 21:23:34 ÖS »

Samsung Galaxy S6? Piyasanın en iddialısı o, ama sizin de ne istediğinize bağlı. Z3+ da alabilirsiniz, G4 de eğer son model olsun istiyorsanız. iOS'a devam etmek isterseniz de iPhone 6 Plus vs...

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2015, 21:40:04 ÖS »

Samsung Galaxy S6? Piyasanın en iddialısı o, ama sizin de ne istediğinize bağlı. Z3+ da alabilirsiniz, G4 de eğer son model olsun istiyorsanız. iOS'a devam etmek isterseniz de iPhone 6 Plus vs...

lg g4 çok şık fakat fiyat konusunda cozutabilir çıkacağı vakit...
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2015, 21:42:21 ÖS »

lg g4 çok şık fakat fiyat konusunda cozutabilir çıkacağı vakit...

samsung a hiç girmek istemiyorum açıkcası...

eşime iphone 6 aldık gayet memnun fakat ben biraz baydım ios sistemden...

zamanında lg prada kullanmıştım gayet memnundum ta ki ahize sensörü bozulana kadar... sonrasında iphone 5 e geçtim..

z3 plus ı gördüm başarılı fakat dış görünüm z3 den farksız benim için z3 te yeterli olacaktır diye düşünüyorum

şimdilik halen z3 kararım
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2015, 22:22:51 ÖS »

Lg g3

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
ilhanüney
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2015, 22:25:46 ÖS »

Htc de iddalı diyebilrim.

...................SEGA.................
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2015, 19:20:26 ÖS »

LG G2 32 GB

Ben uzun zamandır kullanıyorum. LP 5.02 update'i aldı, kurdum. Ekranı 1920x1080 pixel full-HD. Bir arızası çıkana kadar kullanmayı planlıyorum, beni kendinden soğutan hiç bir özelliği olmadı.

Şu anda LG Türkiye garantisi altında 1250 TL'ye (mesela Vatan Bilgisayar'dan) alınabiliyor. Aşağıda belirttiğim özellikleri kabullendiğiniz durumda, şu sebepten alınmaz denecek bir özellik bulunacağını sanmıyorum.
1- Parmak izi okuyucusu yok
2- Kablosuz şarj olmuyor
3- LG Türkiye garantili modellerde radyosu yok

Android telefonlarla ilgili anlamadığım ve LG G2 sahibi olduğum için hiç umursamadığım  konular:
1- Samsung A5'in LG G2'den telefondan pahalı satılması
2- LG G3 modelinin ekranında G2'den fazla piksel olması, ve muhtemelen bu sebepten dolayı pilinin daha çabuk bitmesi
3- General Mobile 4G modeli (belki birkaç model daha olabilir ama çeşitli sebeplerle benim takibimde değiller: Piranha, ZenFone vb.) dışında, telefon firmalarının, 2 GB hafızalı bir telefon için 1000 TL'den fazla para istemesi.
4- LG G3 Beat'in piyasaya 1 GB RAM ve 8 GB depolama ile sürülmesi. Hiç üretmese daha iyiydi. LG G1'in fiyatını ucuzlatıp LP ROM yükleyip yeniden piyasaya sürse çok daha iyi olurdu.
5- LG firmasının, LG G3 satışlarına engel olmamak için Türkiye'ye LG G Pro 2'yi getirmemesi. Kendi kullanımım için sorun değil, ama büyük ekranlı telefon tavsiyesi isteyen arkadaşlarıma bu sebepten öneremiyorum. Halbuki büyük telefon almak isteyenler için Galaxy Note 3'e çok büyük bir rakip olacaktı.
6- İthalatçı garantili LG telefonlar daha ucuza satıldıkları halde içlerinde radyo donanımı ve yazılımı var. Sorun bandrol sorunu ise nasıl daha ucuza satılıyorlar anlamadım. Yani devlet bu telefonlar için bandrol parası almıyor mu? Sonuçta bu telefonlarda fiş / fatura ile satılıyor, el altından alınmıyor ki. Örnek LG G3 beat D722 avrupa ve D723 Türkiye modelleri.  LG Türkiye garantili telefonlarda son zamanlarda radyo olmuyor.

Tekrar vurgulamak istiyorum, 1000 TL ile 2000 TL arasında para verebilecek, Android telefon almak isteyen her kişiye önerim, LG G2 32 GB (16 değil) almamak için ne sebep olabilir diyerek biraz araştırmaları.

Şu anda sorun, 1000 TL altında telefon seçmek.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2015, 19:33:30 ÖS Gönderen: yolbulduran » Logged
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2015, 20:12:46 ÖS »

Sony Xperia Z1 kullanıyorum. Pc yi çoğu zaman açmıyorum Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2015, 23:46:10 ÖS »

LG G2 32 GB

Ben uzun zamandır kullanıyorum. LP 5.02 update'i aldı, kurdum. Ekranı 1920x1080 pixel full-HD. Bir arızası çıkana kadar kullanmayı planlıyorum, beni kendinden soğutan hiç bir özelliği olmadı.

Şu anda LG Türkiye garantisi altında 1250 TL'ye (mesela Vatan Bilgisayar'dan) alınabiliyor. Aşağıda belirttiğim özellikleri kabullendiğiniz durumda, şu sebepten alınmaz denecek bir özellik bulunacağını sanmıyorum.
1- Parmak izi okuyucusu yok
2- Kablosuz şarj olmuyor
3- LG Türkiye garantili modellerde radyosu yok

Android telefonlarla ilgili anlamadığım ve LG G2 sahibi olduğum için hiç umursamadığım  konular:
1- Samsung A5'in LG G2'den telefondan pahalı satılması
2- LG G3 modelinin ekranında G2'den fazla piksel olması, ve muhtemelen bu sebepten dolayı pilinin daha çabuk bitmesi
3- General Mobile 4G modeli (belki birkaç model daha olabilir ama çeşitli sebeplerle benim takibimde değiller: Piranha, ZenFone vb.) dışında, telefon firmalarının, 2 GB hafızalı bir telefon için 1000 TL'den fazla para istemesi.
4- LG G3 Beat'in piyasaya 1 GB RAM ve 8 GB depolama ile sürülmesi. Hiç üretmese daha iyiydi. LG G1'in fiyatını ucuzlatıp LP ROM yükleyip yeniden piyasaya sürse çok daha iyi olurdu.
5- LG firmasının, LG G3 satışlarına engel olmamak için Türkiye'ye LG G Pro 2'yi getirmemesi. Kendi kullanımım için sorun değil, ama büyük ekranlı telefon tavsiyesi isteyen arkadaşlarıma bu sebepten öneremiyorum. Halbuki büyük telefon almak isteyenler için Galaxy Note 3'e çok büyük bir rakip olacaktı.
6- İthalatçı garantili LG telefonlar daha ucuza satıldıkları halde içlerinde radyo donanımı ve yazılımı var. Sorun bandrol sorunu ise nasıl daha ucuza satılıyorlar anlamadım. Yani devlet bu telefonlar için bandrol parası almıyor mu? Sonuçta bu telefonlarda fiş / fatura ile satılıyor, el altından alınmıyor ki. Örnek LG G3 beat D722 avrupa ve D723 Türkiye modelleri.  LG Türkiye garantili telefonlarda son zamanlarda radyo olmuyor.

Tekrar vurgulamak istiyorum, 1000 TL ile 2000 TL arasında para verebilecek, Android telefon almak isteyen her kişiye önerim, LG G2 32 GB (16 değil) almamak için ne sebep olabilir diyerek biraz araştırmaları.

Şu anda sorun, 1000 TL altında telefon seçmek.

çok güzel derlemişsin teşekkür ederim keşke telefonun tipi daha kendine özgü bir tasarıma sahip olsaydı dışarıdan bakınca samsung a lg logosu konmuş gibi duruyor...

lg prada kullanmıştım ve çok memnunum açıkcası şarj ömrü ve ahize sensörü bozulana dek...

fakat yeni g4 harika olmuş deri arka kısım ilgi çekici..
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2015, 02:04:19 ÖÖ »

iPhone 5'i değiştiriyorsanız iPhone 6 Plus dışında bir telefon sizi kesmeyecektir... Boşuna para ve zamanınızı harcamayın ve iPhone 6 Plus alın derim

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2015, 02:25:53 ÖÖ »

android düşünürseniz nexus modelini,windows isterseniz bekleyin windows 10 lu cihazlar gelecek.Güncelleme gelmeyen telefon dan uzak durun
samsung s5,samsung s6 gibi

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2015, 10:16:10 ÖÖ »

çok güzel derlemişsin teşekkür ederim keşke telefonun tipi daha kendine özgü bir tasarıma sahip olsaydı dışarıdan bakınca samsung a lg logosu konmuş gibi duruyor...

Tık-tık la açılan (knock on) / kapanan ilk telefon (güç tuşunu hiç kullanmıyorum, kapatırken bile)
Ses arttırma*azaltma tuşları ve güç tuşu arkada olan ilk telefon
Fiziksel home tuşu yok (Samsung S4 / S5 /S6'da bile var), home tuşunun yanındaki fiziksel menü tuşları bile sanal (ekrana dahil).

http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/mobile-phone/3463235/galaxy-s4-vs-lg-g2-review/
Alıntı
Samsung Galaxy S4 vs LG G2: Design and build

The Samsung Galaxy S4 and LG G2 look like very similar smartphones. They have very closely matched dimensions and both use a plastic rear facia. Despite having a larger display, the LG G2 is only a couple of millimetres bigger than the S4 thanks to some incredibly small bezels.

LG G2 Rear Key

Although you might not distinguish them at a glance, there is one key design difference. While the Galaxy S4 has its classic home buttons, touch sensitive buttons and others on the sides, LG has gone for an unorthodox approach. It's buttons are on the back of the device below the camera - LG calls it the Rear Key.

Rakibi S4 olmamakla birlikte bir siteden yukarıdaki alıntıyı yaptım

Aşağıda ise S5'le karşılaştırma var:
http://www.stuff.tv/features/samsung-galaxy-s5-vs-lg-g2
Alıntı
Despite being the older device, the G2 is still impressive enough to come out on top.

Its slim bezels and impressive design mean that it crams in a slightly larger screen into an even smaller body that the Galaxy S5. Its camera remains at the top of the Android pack and its still got plenty of power to match the latest superphones, despite being release late last year.

Unless you're particularly excited about the S5's fingerprint sensor, heart rate sensor and 4K video recording, we'd opt for the G2.
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2015, 10:25:27 ÖÖ Gönderen: yolbulduran » Logged
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2015, 23:24:50 ÖS »

işim gereği hem iphone5, hem 6 hem de android işletim sistemli telefon kullanmak durumundayım, android olarak elimde lg g3 mevcut.

telefonlar ile ilgili kullanım izlenimlerimi yazayım, belki yardımcı olur..

iphone5'ler zaten miyadı kapattı 6'lar gelince (evet pazarlama taktiği belki ama her işletim sistemi güncellemesi iphone5'leri biraz daha yavaşlatıyor)

iphone6'larda:

- bg services falan filan kapalı değilse 3G çok acayip pil yiyor. Kısa sürede piller daha hızlı bitmeye başlıyor.
- kendi maps uygulaması ve gps'i gün geçtikçe daha doğru çalışır ve daha başarılı olma yolunda gidiyor.
- Push mail kullanıyorsanız default mail uygulaması hayli başarılı.
- Touchscreen'i söylememe bile gerek yok sanıyorum, ultra-smooth.
- Evinizde mac'iniz var ise hands-off uygulaması başka bir artı (gerçi işletim sisteminin sunduğu birşey ama, daha bunun kadar akıcısına denk gelmedim)
- parmak izi uygulaması, appstore'dan alışverişler sorunsuz (gerçi bir hata mıdır değil midir bilemedim ama, sağ ve sol başparmağımın izleri eğer aynı ise sol parmağa tanımladığım kilidi sağ parmağım ile açabiliyorum, eğer aynı değil ise büyük bug )
- apple watch hiç ama hiç fena gözükmüyor, galaxy'nin saatinden belirli oranlarda daha iyi (fotoğraf çekme kısmında) dolayısıyla "kitt gidiyoruz" tripleri yakın
- built-in safari'yi sevemedim gitti, dolayısıyla yorum yapamıyorum, chrome kullandığım için
- do not disturb sanıyorum ki her iki platformda da aynı.
- calendar, notes, voice recorder iCloud ile daha başarılı
- iCloud Drive çok eksiği olan bir uygulama, telefonun back-up'ını orda tutmaması da saçma ve aldığınızda o back-up'ların içini halen editleyemiyor olmak can sıkıyor. Ayrıca OTHER diye bir klasör var ve şimdiye kadar 0byte'a indiremedim, bu çok büyük bir eksik bence.

lg g3 için izlenimlerim:

- dosya yönetimi hdd gibi kullanabiliyor olmak süper, büyük bir artı.

- google play'deki aplikasyon güncellemesi, iOS'a nazaran biraz daha fazla, bu bi problem teşkil eder mi bilemedim.

- fotoğraf çekim kısmı maalesef iOS'dan daha kötü gibi, artık objektiften midir, programdan mı yoksa işletim sisteminden mi bilemedim. ama şöyle bir durum mevcut, iPhone'da mesela 1084s monitörümdeki bir görüntüyü iphone daha kötü çekiyor (scanline'lar gözüküyor ekranda) fakat lg'de böyle bir durum yok, tarama hızı konusunda başarılı..

- sms kısmında numara bloklama olayı çok can sıkıcı, 2 tuş ile çözülmüyor, ios'daki gibi.

- aynı mail hesabını 2 telefona da kurdum (exchange) desktop'tan mail atınca her zaman ilk önce ios'a geliyor (her iki telefon da turkcell hatlı ve wireless'a bağlı değil ve default mail client'ları kullanıyorum)

- whatsapp'ın desktop versiyonu olması büyük artı. ios'da bu eksik maalesef.

- google maps tabii ki hayli başarılı ama g3'ün gps'i ile ilgili sıkıntı var kanımca, çünkü anlık olarak senin konumunu gösteremiyor.

- app cache kısmında g3'de de problemim mevcut, tüm arka plan servislerini ıvırı zıvırı kapamama rağmen, halen app cache'imde 42MB kullanıldığı gözüküyor ve bunu silememek beni delirtiyor.

- işletim sistemi güncellemeleri zırt diye sanıyorum ki her android telefona gelmiyor, çıktığı an güncellemek isteyeceğim için bence bu bir eksi...

- knock knock kısmı malesef anlık algılamıyor, bazen iki kere üstüste denemem gerekiyor, sensitivity sorunu olabilir

- telefon defterinden contact edit yaparken bloklama seçeneği yok default. bu biraz sıkıcı. 3rd party program kullanmanız gerekiyor gördüğüm kadarı ile

- touchscreen'e gelince. s4 de kullandım, s5 de, g2 ve g3'de kullandım. hiçbiri apple'ın yumuşaklığına maalesef yaklaşamıyor bile. Bir arkadaşımızda Xperia vardı, o fena değildi ekran konusunda.

tabii ki bunlar benim kişisel fikirlerim. bazılarınızda durum farklı cereyan ediyor olabilir...

prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2015, 00:23:04 ÖÖ »

@CaiSSoN
1084s monitörünüzdeki görüntüyü çektiğinizde oluşan scanline'ların görünme sebebi iphone'un fotoğrafı çekerken diyaframın kaç milisaniye açık kaldığı ile ilgilidir. İphone'da diyafram daha kısa süre açık kalıyordur, lg'de daha uzun. Bu yüzden iphone'da ki fotoğrafta ekran yenilenmeleri daha bariz gözüküyordur. Kısacası kamera programı ile ilgili.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: