Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetIphone 5'im den vazgeçip hangi android telefonu almalı ?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Iphone 5'im den vazgeçip hangi android telefonu almalı ?  (Okunma Sayısı 16658 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2015, 01:09:36 ÖÖ »

iphone5'ler zaten miyadı kapattı 6'lar gelince (evet pazarlama taktiği belki ama her işletim sistemi güncellemesi iphone5'leri biraz daha yavaşlatıyor)

Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler ancak yukarıdaki cümlene bir itirazım olacak. 3 yılı aşkın süredir iphone5 kullanıyordum. iOS 8'i ilk çıktığından performans düşüşü yaşamamak için kurmadım. Ancak herkesin memnun olduğunu görünce 8'e geçtim. Kullanırken'de ne cihazın hızında ne de batarya kullanımında bir düşüş yaşamadım. Şubat ayında uygun bir cihaz denk geldiği için 5s'e geçtim. İki telefon arasında parmak izi sensörü haricinde bir fark görmedim. Belki yeni çıkan oyunlarda bazı farklar vardır. Çok oyun delisi olmadığım için fark etmemiş olabilirim. 3 yıllık telefonumu da hatrı sayılır bir fiyata sattım. Alan arkadaş da gayet memnun bir şekilde kullanıyor. Eşimde de iphone6 var. Bendeki cihazla karşılaştırdığımda ekranı haricinde bir fark göremiyorum.

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2015, 02:03:17 ÖÖ »

bugün lg g4'ü inceleme şansım oldu (çıktığından bile haberim yoktu düne kadar Kahkaha )

birkaç tane de inceleme videosu izledim az önce ve bükey tasarım arka deri kapağın değiştirilebilirliği antutu testindende en yüksek puanı alması şuan kendisine yönelmeme sebep oldu

bu haftaiçi muhtemelen g4 e çökezleneceğim
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 01, 2015, 02:38:49 ÖÖ »

Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler ancak yukarıdaki cümlene bir itirazım olacak. 3 yılı aşkın süredir iphone5 kullanıyordum. iOS 8'i ilk çıktığından performans düşüşü yaşamamak için kurmadım. Ancak herkesin memnun olduğunu görünce 8'e geçtim. Kullanırken'de ne cihazın hızında ne de batarya kullanımında bir düşüş yaşamadım. Şubat ayında uygun bir cihaz denk geldiği için 5s'e geçtim. İki telefon arasında parmak izi sensörü haricinde bir fark görmedim. Belki yeni çıkan oyunlarda bazı farklar vardır. Çok oyun delisi olmadığım için fark etmemiş olabilirim. 3 yıllık telefonumu da hatrı sayılır bir fiyata sattım. Alan arkadaş da gayet memnun bir şekilde kullanıyor. Eşimde de iphone6 var. Bendeki cihazla karşılaştırdığımda ekranı haricinde bir fark göremiyorum.

oyun değil de, şöyle açıklamaya çalışayım; iphone 5'te en son sürüm iOS ile fb, twitter, instagram gibi programları aynı anda açtığında bende saçma bir telefonun saçma şekilde ısınması ve ilgili programların feed'ini yenilerken yavaşlama (datayı alıyor 3G'den ama ekrana parse ederken çok geç ekrana görüntüyü veriyor) meydana geliyordu.

onun dışında işlemci dışında farkları hemen hemen yok gibi...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Haziran 01, 2015, 08:52:14 ÖÖ »

oyun değil de, şöyle açıklamaya çalışayım; iphone 5'te en son sürüm iOS ile fb, twitter, instagram gibi programları aynı anda açtığında bende saçma bir telefonun saçma şekilde ısınması ve ilgili programların feed'ini yenilerken yavaşlama (datayı alıyor 3G'den ama ekrana parse ederken çok geç ekrana görüntüyü veriyor) meydana geliyordu.

Sende 'arka planda uygulama yenile' özelliği açık o halde. Ben bu özelliği hiç kullanmadım. Bir optimizasyon sıkıntısı olabilir. Apple yazılımlarını eski nesil cihazlar için optimize etmekle neredeyse hiç uğraşmıyor. iOS8 ve Yosemite bu konuda eskiye nazaran yine iyi durumdalar.

Bu iPhone muhabbetini fazla uzatmadan ana konuya dönsek iyi olacak. Nerede kalmıştık? Etrafımdaki iPhone çetesinin bazı üyeleri gaza gelip Xperia'ya geçmişlerdi. Hiç biri memnun kalmadı. Birer ikişer iPhone'a geri dönmeye başladılar. Genel şikayet telefonun bir süre sonra 'şişmesi'. Düzeltmek için tekrar yazılım atmak gerekiyormuş.

Her ne kadar Samsung için Android'in en kötü örneği denilse de ben bir Samsung sahibinden böyle bir şey duymadım. Belki kullanıcı profilinin farkından veya benim çevremdeki kullanıcılardan kaynaklanıyordur. Toplasan üç saat Android deneyimi olmayan biri için bu kadar karşılaştırabiliyorum.

Ps: Bahsettiğim Xperia'lar güncel modeller değil. Hani şu su geçirmez diye tanıtım yapılan dönemin modelleri.

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Haziran 01, 2015, 09:09:02 ÖÖ »

Sende 'arka planda uygulama yenile' özelliği açık o halde. Ben bu özelliği hiç kullanmadım. Bir optimizasyon sıkıntısı olabilir. Apple yazılımlarını eski nesil cihazlar için optimize etmekle neredeyse hiç uğraşmıyor. iOS8 ve Yosemite bu konuda eskiye nazaran yine iyi durumdalar.

Bu iPhone muhabbetini fazla uzatmadan ana konuya dönsek iyi olacak. Nerede kalmıştık? Etrafımdaki iPhone çetesinin bazı üyeleri gaza gelip Xperia'ya geçmişlerdi. Hiç biri memnun kalmadı. Birer ikişer iPhone'a geri dönmeye başladılar. Genel şikayet telefonun bir süre sonra 'şişmesi'. Düzeltmek için tekrar yazılım atmak gerekiyormuş.

Her ne kadar Samsung için Android'in en kötü örneği denilse de ben bir Samsung sahibinden böyle bir şey duymadım. Belki kullanıcı profilinin farkından veya benim çevremdeki kullanıcılardan kaynaklanıyordur. Toplasan üç saat Android deneyimi olmayan biri için bu kadar karşılaştırabiliyorum.

Ps: Bahsettiğim Xperia'lar güncel modeller değil. Hani şu su geçirmez diye tanıtım yapılan dönemin modelleri.

ne yazıkki xperia z3 kullanan samimi arkadaşımda ps4 bağlar tv de oynarım diye almıştı onda da 2 gün önce ekran sararma olayı oldu...

lg g4 e bir bakmanızı tavsiye ederim en azından youtube dan incelemesine
ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 01, 2015, 14:23:20 ÖS »

öyle bir hataya düşme kullan mis gibi bence

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Haziran 01, 2015, 14:25:15 ÖS »

ancak illa android diyorsan kesinlikle nexus al 1299 tl ye nexus 5 ler satılıyor

yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Haziran 01, 2015, 15:58:44 ÖS »

ancak illa android diyorsan kesinlikle nexus al 1299 tl ye nexus 5 ler satılıyor
1250 TL'ye aynı fabrikadan çıkmış, 32 GB depolama, 3000 mA pili, 13 MP kamerası ile fark yaratan LG G2'yi neden almasın?
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2015, 16:08:57 ÖS Gönderen: yolbulduran » Logged
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Haziran 01, 2015, 16:00:32 ÖS »

bugün lg g4'ü inceleme şansım oldu (çıktığından bile haberim yoktu düne kadar Kahkaha )
bu haftaiçi muhtemelen g4 e çökezleneceğim

Tipi yeni olsun diye LG G4'e yöneldiğinizi düşünüyorum. LG firması 1920x1080 çözünürlükteki G2'den sonra ürettiği G3'de pil sorunları yaşadı, G4'de de yaşayacaktır.
ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Haziran 01, 2015, 16:29:41 ÖS »

nexus safkan androıd o yuzden

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Haziran 01, 2015, 16:37:11 ÖS »

askıya alıyorum telefon alma işini denildiği gibi g4 ünde batarya problemi varmış bu akıl karışıklığında yanlış bir karara girmeme kararrı aldım : )
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Haziran 01, 2015, 18:05:00 ÖS »

nexus safkan androıd o yuzden
LG'nin arayüzü genellikle beğenilir. Quick Remote gibi her türlü cihazı tanıyan IR kumanda yazılımı gibi extraları vardır.
Samsung arayüzünün takılma, yavaşlama gibi problemlere yol açtığını duydum, ama LG'de bu şikayeti hiç duymadım / yaşamadım.

Eşim ve ben Samsung Omnia II (i8000) kullanmıştık, teknik servisi yüzünden bir daha Samsung telefon almamaya kararlıyız. Android'li Samsung telefon hiç kullanmadım.
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Haziran 01, 2015, 18:23:50 ÖS »

iphonedan nasıl vazgeçilir böyle stabil sistemden android son durumu nasıl oldu bilmiyorum ama iosun tadı bir başka

Nintendo Wii Black Softmod
Free Region Nintendo Snes
Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne)
Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV)
Nintendo Gameboy Advance AGB-001
Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
Stewie
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Haziran 01, 2015, 19:49:03 ÖS »

Kaç para bütçe ayırdığına bağlı birçok seçenek var çinli markalardan tutta global markalara bence çok yoğun kullanmıyorsan 1000 tllik telefon işini görür,bemim şahsen gmd elite im var güncellemeler geç gelme sorunu haricinde f/p ürünü (geçen sene öyleydi şuan bilemiyorum) lg g2 de öneririm elite göre avantajı güncelleme ,arayüz,extra yazılımlar dezavantajı ram kapasitesi düşük elite göre,meizu mx4 de alabilirsin 1000 tlye iyi bir çinli tel öneririm onuda,bunuda yazayım eğer ıphone gibi şık görünümlü elite bir tel istiyorsan htc one serisine bakmanı öneririm
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: