Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımYayınlanmamış Bir Yazı - Metal Warrior 4!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yayınlanmamış Bir Yazı - Metal Warrior 4!  (Okunma Sayısı 8656 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 03, 2006, 12:43:46 ÖS »

C64 Türkiye dergisinin 4. sayısı (Şubat'04) için bir oyun köşesi hazılıyorduk (daha doğrusu ben hazırlıyordum). Ve o ay tanıtacağımız ilk oyun olarak yeni çıkan Metal Warrior 4'ü seçmiştim. Oyunu oynamaya (ve yazmaya) başladım. Ancak yazı geç kaldı ve dergiye yetişmedi. 5. sayıya koymayı düşünüyordum ama 4. sayının sonunda dergiden ayrıldım ve yazı da öylece kaldı. İşte C64 Türkiye'nin yayınlanmayan yazısı ve oyundan çaldığım resimler - ilk defa commodore.gen.tr'de

METAL WARRIOR 4
AGENTS OF METAL

Oyunseverler joystick başına! Bu belki klişeleşmiş bir ifade olabilir ama çoğu insanın sandığı gibi C64 ölmedi ve bununla beraber C64’te hâlâ güzel oyunlar çıkmaya devam ediyor. Biz de C64 Türkiye olarak bu sayıdan itibaren oyun açıklamalarına da yer vermeyi uygun bulduk. Sizlere tanıtacağımız ilk oyun, Covert Bitops’un 2 yıldır hazırlanma aşamasında olan ve büyük merakla beklenen oyunu, Metal Warrior 4! MW4, eylül ayı içerisinde çıktı ve çıkar çıkmaz da büyük yankı uyandırdı. Bu yankı elbette boşuna değil. MW4 kendisinden beklenildiği üzere çok kaliteli bir oyun.
   Bir action/adventure diyebileceğimiz MW4, iki yüzlü bir disket istiyor. Eğer emülatör kullanarak oynayacaksanız (ki sanıyorum büyük bir çoğunluk bu yolla oynayacaktır) öncelikle bilmeyenler için oyunu emülatörde çalıştırmak hakkında bir-iki şey söylemek yerinde olur. Zip dosyasını emülatörünüzün bulunduğu dizine açtıktan sonra “mw4_1.d64” dosyasını çalıştırarak oyunu başlatın. Emülatör kullanmayı bilmiyorsanız bunu .exe dosyasının üzerine sürükleyip bırakarak da yapabilirsiniz. Oyun çalıştığında “Load Game”e boşluk tuşuyla basarak oyuna başlayın. Burada oyun sizden “disk 2”yi isteyecektir. Bunun için Alt+8’den emülatörünüzün kurulu olduğu dizine gelin ve “mw4_2.d64” adlı ikinci dosyayı seçin. F1 ve yes diyerek oyuna başlayın.
   Oyuna başladığınızda kahramanlarımızı konuşurken göreceksiniz. Lord Obskrus’un kendilerini çağırdıklarını bilmelerine karşın niye çağırdığından habersizler. Siz oyunda Ian’ı yöneteceksiniz. Sağa ilerleyin. Karşınıza çakacak kapıdan Shift+W ile girin. Burada karşınıza çıkan uçan nesneleri arkadaşımız öldürecektir. Bu yüzden bize yürümekten başka yapacak bir iş düşmüyor. Merdivenden ve sonra da kapıdan çıkın. Tekrar yürüdükten sonra kapıdan girip Lord Obskrus ve S.... ile görüşün. Size gitaristleri olmadığını söyleyecekler. Biraz çene çaldıktan sonra tam da Tormentor çalacakken (kahretsin ki) sigortalar atar ve elektrikler kesilir ve biz de gönüllü olarak ne olduğuna bakmaya gideriz. Odanın sağından devam edip çıkalım. Ama sigorta kutusuna gelince bir IAC (Identified Alien Craft) tarafından saldırıya uğruyoruz.. Dışarı çıkan arkadaşlarımız da çareyi sıvışmakta buluyorlar...
   ...Gözlerimizi açtığımızda kendimizi Agents of Metal karargahının kliniğinde buluyoruz. Burada yanımızda iki tane ajan var: Blackhand (sarışın olan) ve Sarge (gri saçlı olan). Onlarla konuştuğumuzda bize bölgede sadece bizim bulunduğumuzu, başkalarının ise sadece parçalarının bulunduğunu söylüyorlar. Ayağa kalkınca kontrol odasına (control room) gidip onlarla görüşmeliyiz. Ama önce odayı inceleyelim... Klinik kapısının sağında duran beyaz alette sağlık durumumuzu yenileyebiliyoruz. Burada VIT (vitality, canlılık), STR (strength, güç) ve ARMOR (armor system class) seçenekleri bulunmakta. Şimdi klinikten çıkalım. Sağ tarafa yürüyelim. Üzerinde “command” yazan kapıdan içeri girip en sağda kontrol odasına varalım. Burada Blackhand ve Sarge bizi bekliyor. Onlarla konuşalım. Muhabbet koyulaştıkça (Sceptre’den (düşman uzaylılar) ele geçirilen bilgilerin de sayesinde) aslında tehlikeli biri olduğumuzu öğreniyoruz! O kadar ki, bu dünyada bize rahat olmadığı söyleniyor ve ajanlık teklif ediliyor. Ayrıca Blowfish adındaki bir başka ajanla da irtibat  kurmamız gerektiği söyleniyor. Sarge bize eşyalarımızı vermek için cephaneliğe (armory) gidiyor. Konuşma bitince biz de cephaneliğe gidip Sarge’dan ajan paltosunu (agent gear) alacağız. Bu palto, manyetik zırh sistemine sahip bir palto! Gücü bitene kadar bizi kurşunlardan koruyor. Paltoyu aldıktan sonra odadaki dolapları açıp içindeki eşyaları alalım (Dartgun, tranquilizer darts, magnum pistol ve magnum kurşunları). Bu arada şunu söylemekte yarar var: Aldığımız her eşya üzerimizde ağırlık yapıyor. Oyunda 20 kg’ye kadar ağırlık sınırı var. Şimdi tekrar kontrol odasına dönüp Blackhand’le konuşalım. Ona Blowfish’i nasıl bulabileceğimizi soralım. Bize Blowfish’e haber verileceğini ve üniversitede buluşacağımızı söylüyor.
   Şimdi karargahtan dışarı çıkma zamanı... Boşluk tuşuna basarak inventory’e bakalım ve agent gear’ı alalım. Shift+X ile paltoyu giyelim (bunu yapmak için biraz uğraşabilirsiniz). Paltoyu giydikten sonra artık karargah kapısından özgürce giriş/çıkış yapabilecek hale geliyoruz. Kontrol odasından sol tarafa doğru koridorun sonuna kadar yürüyelim. Burada bir düğme ve bir de kamera var. Düğmeye basınca üzerimizdeki palto sayesinde tanınıyoruz ve kapı açılıyor (Benim yaptığım gibi kapıyı açmak için kameranın üzerine bir şarjör kurşun sıkmayın sakın). Asansörün yanındaki düğmeye basarak da asansöre binelim. Burada yukarı çıkmak için sol tarafta dururken Shift+W’ye, aşağı inmek içinse sağ tarafta dururken Shift+W’ye basmalıyız.

« Son Düzenleme: Kasım 03, 2006, 12:45:31 ÖS Gönderen: daima genç » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2006, 12:46:46 ÖS »

Harikasın...çok teşekkürler..

silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2006, 09:10:03 ÖÖ »

ewt çok hoş.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2006, 21:16:51 ÖS »

hahah yeni okudum yaziyi. Super olmus. Istanbuldayken Hydrogen'le SIK SIK kendi aramizda Commodore dergisi diliyle konusurduk. Hatta bu muhabbet daha onceleri Hydrogen ve Turbo arasinda da olurmus.Ornek:
N: Bu ayki tuyomuz Ankara'dan Mehmet arkadasimizdan. Oyunda kahramanimizin karni acikinca odanin sonundaki kapidan bahceye cikin
H: Orada gordugunuz yasli adama para verince o size bor harita verecek.
N: Haritayi kullanarak kantine gidin. Karsiniza bir kopek cikacak
H: kopege kemik atin...vs

velhasil bu yaziyi okurken de en bastaki "oyunseverler joystick basina " ifadesi bende hemen o havayi yaratti. Icten tebrikler. Artik kimse gercekten bi oyunu oynayip da boyle review yazmiyor.

Ah o her oyun aciklamasini okurken yasanan "uuuufff yeni bi oyun cikmis cok heyecanli" ruh hali yok mu. Yeni nesil cok sey kaciriyor uzuluyorum.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2006, 21:35:16 ÖS »

Hahaha evet iyi farketmişsin! Ben de hastasıydım o "Commodore dergisi dilinin". Oyun dergisi yazarlığına komik bir boyut katıyordu. Tabii bunun yanında bir de "sayın okuyucular, bu ayki oyunumuz..." tarzı PC Oyun dilini ve giriş paragrafı mavrayla dolu Gameshow dilini de unutmamak lazım
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2006, 23:17:48 ÖS »

Yazın süper olmuş. Zevkle eski günleri yad ederek okudum ben de.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: