Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet5 senedir çözemediğim internet kopma sorunu :)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 5 senedir çözemediğim internet kopma sorunu :)  (Okunma Sayısı 21207 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
datca
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Eylül 17, 2023, 12:40:37 ÖS »

Bendeki durum:
Modemin güç adaptörünü aynı odada başka bir prize taktığımda kopmalar bitti. Ancak beklediğim hızda bağlanma olmuyor hala. Hattım 16 MB, bağlantı 11 MB oluyor.
Eskiden modemi; bilgisayar, monitör,  2 tane yazıcıyla birlikte aynı çoklu prize takıyordum.
Şimdi prizleri ayırdım. Modem ve monitör odadaki bir prizde, bilgisayar kasası, 2 yazıcı ve bir harici disk başka bir prizde takılı
Eski 10 yıllık TP-Link W8960N modemimimin yerine W8961N modem aldım. Dört gün boyunca setup'la uğraştım, neredeyse artık IP software uzmanı haline gelecek oldum. Çünkü bağlantım yaklaşık her 4-6 saatte bir kopuyor ve modem restart ediyordu.
Sizin adaptörü evdeki farklı bir prize takma olayını görünce, ben de eski modemimin adaptörünün üçlü prizimin ilk prizinde takılı olduğunu, ama yeni modemin adaptörünü aynı üçlünün üçüncüsüne taktığımı farkettim. Adaptör fişini üçlünün üçüncü prizinden çıkarıp birincisine, yani eski modemmin takılı olduğu yere taktım.
Sonuç: Şu anda 24 saat oldu, daha hala hiç bir restart veya kopma yaşamadım.
Sadece data hatlarında değil, elektrik şebekesinde de oksitlenme veya başka  nedenlerle oluşabilecek zayıf bir temasın da bir modenin çalışmasını destabilize edebilmesi ilginç.
Yolbulduran arkadaşıma bu uyarısı için çok teşekkürler.
Arkadaşlarımın, daha zahmetli analizlere girmeden önce data hattı ile birlikte elektrik şebeke hattının da sağlıklı iletim sağlayıp sağlamadığını mutlaka test etmelerini öneriyorum.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Eylül 17, 2023, 17:45:56 ÖS »

Ben benzer bir olay yaşamıştım başka bir foruma yazmıştım. Çozum buldugum video kaldırılmış. Yazdıgım yazıyı aynen yapıştırıyorum.

SSD Wifi Çakışması
Mesaj gönderen feuer » 27 Oca 2021, 17:58

Arkadaşlar Hometech Alfa400C kod adlı Vatan bilgisayarın 2018 yılındaki kampanyasından çok kelepir bir fiyata aldığım dizüstü bilgisayarımın 32gb harddsiki artık yetersiz geldiği için dün yine vatan bilgiayarda kampanyalı olarak 298tl ye satılan Samsung 860 EVO 250GB lık SSD aldım.
Bugün bilgisayarın arkasındaki boş göze monte ettim. BIOS tan SSD olarak ayarladım. Bilgisayarı açtım Wifi bağlantı sorunu yaşamaya başladım.

Aslında daha önceden de bu model bilgisayarda aynı sorun yaşayanlar olmuş bir arkadaş sorunu çok basit bir işlem ile halletmiş ki ben bilgisayar ile gelen sabit diski sökmeyi düşünmeye başlamıştım. Ancak youtube ta da anlattığı şekilde bir ayar değişikliği ile sorunu çözdüm.

EnableAdaptivity denilen ayar Auto olarak ayarlı onu disable ile kapatıp tamam dediğimde. Sorun çözüldü direk wifi a bağlandı.

Bu olay Hometech kullanıcılarının sıkça başına gelen bir durummuş, sizde karşılaşırsanız çözümü denersiniz. Driverlara yapılan updatelerin çakışması neticesinde oluyormuş bu durum, driver updateleri geri alan çözümlerde var ancak ben bunu denedim ve sorunu çözdüm.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Eylül 18, 2023, 20:05:24 ÖS »

.
https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer

Sürücülerin kökünü kazımak için olması gerektiği gibi olan bir program
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2023, 20:09:13 ÖS Gönderen: HkRecai » Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: