Compaq LTE 5280
Bilenler bilir, bu cihaz zamanının en iyilerinden. Üzerindeki F1 araç bakım yazılımını modern bir PC'ye uygun hale getirmek pahalı olduğu için halen McLaren tarafından kullanılıyor. (Pitstop'da görenler olmuş, rivayet ediliyor

)
Geçen ay Ebay'den açık artırma usülü satın aldım. Satıcıya açık artırma öncesinde €100 önerdim ama açık artırma istediğini söyledi. Velhasıl €30 olan fiyata azami €100 koydum ve €51 aldım. €50 da DHL ile kargoya ödedim.
Bugün bilgisayar ve dock geldi. Dock zarar görmüş (Fotoğrafta görülen kırık). Dock aracılığı ile güç verdim. Sorunsuz açıldı. Ama HDD sorunlu olduğu için boot etmedi. Son fotoğraftaki HDD'den hediye/takas etmek isteyen olursa görüşelim

Dock'taki kırık biraz canımı sıktı ama asıl canımı sıkan ekrandaki kusur. Fotoğraf ekledim. (Sondan birinci ve ikinci fotoğraflar)
Bu makine izmirmaster'dan aldığım DOS makineler ile birlikte DOS koleksiyonumu kapatmak için en ideal makineydi. Ama ekran kusuru beni düşüncelere sevk ediyor. Her zaman olduğu gibi sorularım var

1. Bu ekran tamir edilebilir mi? Sizce sorun kablosunda mı görünüyor yoksa ekran almalı mı?
2. Satıcı ile iletişime geçip "iyi paketlememişsin, kargoda zarar görmüş ama asıl bu ekranın hali ne" diyeceğim. Sizce Ebay üzerinden bildirim açayım mı?
3. Bilgisayar üzerinde CD sürücü var, disket sürücü yok. Buna uygun disket sürücü bulmak güç ama imkansız değildir, siz ne önerirsiniz?
4. Bunu sadece temizlemek istiyorum, retr0bright uygulamayı düşünmüyorum. retr0bright istemememin nedeni cihazı yıpratmamak ve bir süre sonra tekrar sararacağını biliyor olmak, siz ne dersiniz?
5. Bilgisayar ve Dock üzerinde bir çok yuva var. Özellikle Dock üzerindeki iki büyük iki küçük yuvalar ile ne yapabilirim henüz araştırmadım, bilginiz varsa faydalanmak isterim.
Syg...