Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga 500 | 1 Mb Onboard RAM Hack
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 500 | 1 Mb Onboard RAM Hack  (Okunma Sayısı 24322 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 26, 2007, 23:30:21 ÖS »

Evet arkadaşlar, resimleriyle bir döküman hazırladım. Bilginize...

http://webcebi.com/Amiga/

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2007, 23:36:12 ÖS »

Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler..

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2007, 01:03:20 ÖÖ »

ADP için güzel bir doküman.

@Yönetici
Forumun smileyleri yetersiz. Mesela arkadaşı alkışlamak istedim, duruma uygun bir smiley bulamadım. Birkaç smiley eklesek artık foruma. Sırıtıp gözümüzü döndürmekten başımız döndü artık. Yönetim uyuma, foruma sahip çık. Kahkaha
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2007, 11:32:01 ÖÖ »

Çok güzel bir çalışma. Teşekkürler ghores. Zaman bulduğumda sizinde izninizle Amiga Dökümantasyon Projesine koymayı düşünüyorum..

kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2007, 22:41:16 ÖS »

2 yol plus 500 alınır kickrom çıkartılır yerine v.1.2 yada v.1.3 takılır artı hız kesmez bi ram takılır amiga perfonmansı 1,5 mb olur.ayrıca grafiklerde süper olur bu ara farkı görürsünüz.renk cünbüşü...işin şakası tabii ama gerçek..not 10 dakkanızı almaz..
saygılarımla..

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2007, 10:19:30 ÖÖ »

Çok güzel bir çalışma. Teşekkürler ghores. Zaman bulduğumda sizinde izninizle Amiga Dökümantasyon Projesine koymayı düşünüyorum..

Tabi arkadaşım koyabilirsin, yeter ki kaynak belirterek ekle
Amigacılara faydası olursa ne mutlu

Ayrıca kaplan135:
2 yol plus 500 alınır kickrom çıkartılır yerine v.1.2 yada v.1.3 takılır artı hız kesmez bi ram takılır amiga perfonmansı 1,5 mb olur.ayrıca grafiklerde süper olur bu ara farkı görürsünüz.renk cünbüşü...işin şakası tabii ama gerçek..not 10 dakkanızı almaz..
saygılarımla..

Arkadaşım, insanlarda 2. bir amiga olarak 500plus varsa neden 500plusa bişeler söküp taksın zaten gerektiği yerde onu kullanır

Kolay gelsin...

Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2007, 13:36:19 ÖS »

ok haklısın ghores...saygıyla...

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2007, 19:26:55 ÖS »

gayet iyi anlatılmış konu ama daha sonra takılabilinmesi muhtemel ram kartların durumu anlatılmamış onuda eklerseniz konu tam detayı ile işlenmiş olacaktır

evet yaa bu suratlar çok az arkadaşı tebrik etmek için duruma uyan bir adet bile yok 

ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2007, 11:09:44 ÖÖ »

Rev 6A larda Agnus 8372A dır. Bu Agnusun RAM adresleme kapasitesi 1MB ile sınırlıdır. Dolayısıyla Ram genişleme kartını taktığında yine RAM hatası alırsın. Olurda bir yerden 8375ini bulursan o zamn 2MB ye kadar adresleme yapabilirsin. Bu durumda da JP7A yı kesmezsen genişleme yuvasından da faydalabilirsin. Tabi bu kısmı teorik olarak cevapldım, 1e1 çalışan öreneğini deneme şansım olmadı...

Kolay gelsin...

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2007, 17:36:34 ÖS »

hayır onu sormadım sonra takılacak fast ramlerin durumu

bunuda ben söyleyeyim sonradan expansion dan takacağınız ram kartları hiç bir şekilde görmeyecektir arkadaş sorunum yok dedi ama 1 mb chip ram bir çok oyunda sorun çıkartacaktır amigalar sadece rom olarak değil ram olarakta birbirleri ile uyumsuzdur arkadaşın belirttiği gibi agnustan kaynaklanabilir değiştirerek sorun halledilir derseniz yanıldığınızı veri yolu akışınında farklı olduğunu göreceksiniz ama burada bir garipliğe daha dikkat çekmek isterim bu devreyi yapsanızda hiç bir zaman 1 mb chip raminiz olmaz WB den baktığınızda amiganın bunu 512 chip 512 fast olarak gördüğünü fark edeceksiniz en güzeli ram kart alıp öyle devam edin (yani agnus değişimi falan hikaye kalacaktır)tabi farklı görüşlerde çıkacaktır ama sadece alman üretimi 500+ board lu a500 ler var onlarda sadece agnus değişimi ile ve ram ilavesi ile sorun çıkmadan 1 mb a500 kullanabilirsiniz herhangi bir müdahaleye jumperlerlede oynamaya gerek yoktur bu makinaları nasıl tanırım derseniz onların ledi (sonradan müdahale edilmemiş ise)yeşil yanar ama en iyisi açıp bakmak board zaten a500+ olarak kaydedilmiştir bunu görürsünüz

ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2007, 17:55:46 ÖS »

Ben 501 genişleme kartı kullanan biriydim. bu zaten senin ram kart dediğin olay. Ve sorunum yok arkadaşım yalan mı atacağım 501i mi kullanmıyorum... Zaten 1Mb yapılabilecek makinalar üzerinde hem plus hem normal amiga sarı etiketi mevcuttur...

Ben bunu niye yazdığını anlamadım farklı birşey dememişsizn zaten...

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2007, 18:14:07 ÖS »

çalışmana diyeceğim bir şey yok eleştirmiyorumda zaten döküman dökümandır herkesin elinde geniş imkanlar yok uygulamak isteyenler olabilir kesin çalışır amiganıza zarar gelmez ama jumperlerle oynarken biraz ileri gidip switch li yapılması tavsiye edilmeli ileride ram kart bulunursa (her ram kart 501 değil adam buldu 2 mb yada 4 mb)bu durumda onu kullanamayacağını makinayı eski konumuna getirmesi gerektiğinide bilmeli değilmi

ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2007, 18:19:36 ÖS »

Evet 7A yada switch yapılabilir o konuda haklısın o durumda eski haline döndürme ve 501 kullanma şansı bile olabilir ama o 2-4-8 Mb gibi upgradeler zaten bildiğimiz 501 mantığında değiller yönetimini başka elemanlar ele alıyor ve FAT AGNUS onunla ilgilenmiyor...

Bu sayede de 1Mb bariyeri aşılabiliyor... Ama benim, zamanında oynayamadığım oyunları ancak şimdilerde bu yöntemle oynuyorum. 512 Kblik ek kartımla Lale Savaşçıları, SWOS ve bikaç adını hatırlamadığım oyunları oynayamıyordum. Sadece oyun değil Workbenchte bile sorun çıkabiliyordu. Bu yöntemle SoftKick bile yapabiliyorum...
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2007, 18:27:54 ÖS Gönderen: ghores » Logged

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2007, 18:26:47 ÖS »

hı hı sanırım 5719 (du sanırım yanılıyor olabilirim)altına bir plaket konuluyor yoksa 4 mb yi amiga göremiyor tabi birde a590 yada benzerleri ile yapılan genişlemelerde buna zaten gerek yok ama sorunda çıkartacağını sanmam onların kendi romları var

ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2007, 18:28:56 ÖS »

Evet mybee arkadaşım, hem fikir olduğumuza sevindim

Kolay gelsin...

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: