Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c64te disket kopya engelleme  (Okunma Sayısı 25416 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 04, 2007, 21:25:03 ÖS »

arkadaşlar c64te disketteki oyunların ve programların kopyalanamaması için
ne yapmalıyız bilen varmı acaba? Kahkaha

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2007, 23:02:44 ÖS »

iyide neden

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2007, 17:01:05 ÖS »

şimdi açıklayayım elimde oynamadıgım disket oyunlarım var bunları gttgdyor üzerinden satmayı plamlıyorum 20 kadar disk oyununu sattım ama alıcı ne hikmetse oyunları çalıştıkları halde(kontrol edip göndermiştim)bozuk diyerek hile rapor ederek geri yolluyor.büyük ihtimalle(günahı boynuna)kopyalayıp geri yolluyor bende bu kötü niyetli insanlardan paramı ve zamanımı çalan insanlardan korunmak amacı ile böyle bir fikir ürettim bilmem yanlışmıyım.mesela bu oyunlarımı sene 95te kapanan bir bilgisayarcıdan almıştım bazı oyun disketlerinin aynısından 2 tane var bende bunları ayırıp satıyorum aynı oyundan 2 tane napacagım.talepte oluyor satıyorum napim zamanında o bilgisayarcının elinde kalan oyunlara dünyanın parasını vermiştim geçenlerdede istanbulda erdem bilgisayarın elinde kalan c64 disk oyunlarını aldım 190 papel 2 taksit yaptı.napayım hastalıkmı saflıkmı bir türlü çözemedim.olay bundan ibaret kısacası.programların sonunda ,p oluyordu kartuşla kopya yapılacagı zaman kopya olmaz yazıyordu programın yanında işte o program nedir veya hangi komut bu işi görür.gittigidiyordaki çakallarla beni karıştırmayın ben onlardan dilim kesinlikle.kimseye kazık atmaya çalışmıyorum.istedigim fiyatlar zaten makuldur çakal olsaydım şayet erdemdeki 2 karış tozlu disketlere 190 ytl vermezdim...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2007, 17:48:34 ÖS »

Kusura bakma ama yaptığın iş bana hiç akıllıca gelmedi.. Birincisi Gittigidiyor'dan sandığın kadar oyun satabileceğini sanmıyorum. Satsan bile bunu gören başkalarıda satacaktır. Ama bir avantajla, oyunlara hiç para vermeden. Çünkü 190 YTL bana sorarsan C64 oyunları için verilecek çok yüksek bir meblağ. Burada insanlar birbirlerine disket oyun hediye ederken, kimse bunlara bakmaz diye düşünüyorum. Tüm bu planlarınızı, fikirlerinizi keşke önceden birilerine danışsaydınız.

Umarım yanılıyordumdur. Ama projenizin başarılı olacağını sanmıyorum. Kopyalanmasınıda engelleyemezsiniz. En azından benim bildiğim bir yol yok.

Dipnot: XM1541 kablosu kullanarak PC'den 1541'e kolaylıkla oyun atılabilir. Yani diskete oyun yazmak için C64'e bile ihtiyaç yok.

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2007, 20:52:14 ÖS »

peşpeşe 4 kaset oyun sattım gittigidiyorda önemli olan dogru zamanda ihtiyaç sahibini yakalamak ben paradan ziyade hobi amaçlı yapıyorum bu işi ama kimseninde 10 ytl kazanmak için 2.30 dakikasını bu sıcakta harcayacagını düşünmüyorum .bence ürün satarken kargo bilgilerini girip oyunlarıda 3 gün sonra kargoya vermek böylece sisitem ürünü otomatik onaylar kötü niyetli alıcılarda engellenmiş olur.

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2007, 20:58:14 ÖS »

bu işi erdem para için yaptıgından dogrusu ticarethane oldugundan yüksek bir meblag karşılıgında satmak ister tabii bu arz talep meselesi
ben zamanında 1541li commodore 64 ü arkadaşımdan oyunlarıyla beraber bana hediye etmişti.kullanıcıya göre degişir birileri için önemli olmayan birşey digerleri için önemli olabilir.pc fiyatlarınıda göz önüne alırsak birde teknik bilgi falan herkes çogunluk netten indirip bilgisayarına atamaz.benim yegane amacım pcsi olmayan hala commodore64lr ugraşan sayılı kitleye hitap etmek yoksa 10 lira kazansam ne olur kazanmasam ne olur ne umdurur ne buldurur.mesela benim 64leri boluya bizim köye götürsem datasetleriyle ve 100 er oyunuyla beraber tanesini 100 uylye satabilecegimden adım gibi eminim.ama vaktim yok buna.

POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2007, 22:31:51 ÖS »

o dısketetlerı ben aldım.. ve aynen sana gerı gonderdım..  haksız yere verdıgın yorumu ve haksız yere kırlettıgın kımlıgımı sana aynen gerı vermek ıcın.. ayrıca gıttı gıdıyordakı konuyu buraya tasımanada pek anlam vereemdım.. ıyı ce baksan benımde bu foruma uye oldugumu gorusun..

ben sana 8 ytl ye busuru dısket sattım ve acıklamamdada belırttım durumalrını bılmıyorum oan gore fıyat verın..  sen ne yazdın.. 3 5 kurus ıcın durumunu bılmedıgın dısketlerı satma.. dıye akıl verdın   daha sonra aynı seyı kendın yaptın.... ve sna sordum bana bu sekılde akıl verdın. se3n nıye durumunu bılmedıgın dısketlerı satıyosun..

bana yazdıgın cevap aynen kopyalıyorum.. 

'bende paraya çevirecegim napalım ticaret sen işine bak bana karişma'

bı tek sen mı akıllısın.. ben sana acıkalmamdan farklı bı urun gondermedım..

benı elıstrıp aynı seyı kendın yaptıgın ıcın bende sana.. bus sekılde cevap vermeyı uygun gordum..

dısketlerınde yarın elıne ulasır...

ayrıca bu konuyu burada tasındıgı ıcın tum sıteye uye olan arkadaslardan ozur dılerım..

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2007, 22:32:56 ÖS »

benım bu foruma uye oldugum bıle bıle buraya  ısım vermeden ıthamda bulunulmus.. satasma oldugu ıcın cevap yazmak durumunda kaldım..

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2007, 10:45:42 ÖÖ »

Açıkçası bu olayda konu edilen kişilerin kim olduğu konusunda kimsenin bir fikri olduğunu sanmıyorum. Kendi aranızdaki bir sorun. Özelden halletmeniz en doğru olandır.

RTUK, bence bu kadar hesaplayacak düşünecek bir rant, ticari işlem yok ortada. Kafanı bu tür konulara fazla takma derim.

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2007, 11:03:34 ÖÖ »

Rtyk hic gerek yk bole bi isleme keza zamaninda denediler bolebiseyi ve cracker gruplar cikti
Disketi kopyalayip geri cerivek kimse olacagini sanmiyorum internet sebil C64 oyunu dolu , bir kabloluk isi var verdigi kargo parasina deymez...
Ayrica bence sen bi daha Erdem'den alisveris yapma...
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 07, 2007, 16:49:41 ÖS »

gönderdigin disketlerin yarıs çaılşsaydı ben onada razıydım sevgili polat27 arkadaşım ama hiçbiri çalışmadı zaten ben program olacagını tahmin etmiyordum formatlarım kullanırım diye düşündüm ama 35 disketin 35ide bozuk olurmu evet yazdıklarım dogru aynen dediklerini yazdım sana
ama art niyetin belli aldıgın eksi yorumu bana geri vermek için benden oyunları aldın bu şüphe götürmez bir gerçek zaten bunu kendinde itibar etmişsin belki gittigidiyoru kandırabilirsin beni asla.yoksa oyun falan ihhtiyacın oldugundan falan degil zaten bendede kabahat var sana satışı iptal etmeliydim böyle misilleme yaparak hem vaktimi hem emegiminden çaldın.yani oyunların bozuk oldugu sadece gittigidiyoru kandırmak ürüne ödedigin parayı geri almak en belirgin sebebte - yorumunu aynen iade etmek...
ben isim vermedim ama arkadaş yanıt yazdıgı için bana cevap hakkı dogdu.
diger arkadaşlardan özür dilerim.

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 07, 2007, 16:51:31 ÖS »

yazım hatası oldu itiraf etmişsin olacaktı.

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 07, 2007, 16:56:16 ÖS »

olay şöyle gelişti ben disket oyunlarının nasıl kopyalanmasını engellenebilecegini sordum bir arkadaşta niye soruyorsun diye sorunca bende durumu açıkladım.ben kimsenin ismini vermedim demekki yaran varki gocundun.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2007, 17:10:52 ÖS »

Gerek yok bunlara. Anlamsızlığını görmüyormusunuz?

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2007, 17:13:28 ÖS »

ben isim vermedim arkadaş niye polimige girdi anlamadım neyse rahatlayacaksa istedigi kadar - yorum yazsın beni tanıyan iyi tanır.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: