Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPS 1'in içindeki gizli hazine ( Audiophile Tutkunları için )
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS 1'in içindeki gizli hazine ( Audiophile Tutkunları için )  (Okunma Sayısı 22297 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 08, 2016, 13:15:31 ÖS »

birde optik sürücüsüz oyun oynatma olsaydı sd kart üzerinden süper olurdu.

evet ya biride su olya el atsa sevabina

Şubatta geliyor.
http://ps-io.com/

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 08, 2016, 13:22:09 ÖS »

Çok eskiden SCPH-1000 serisinin ses kalitesiyle alakalı çok güzel bir makale bulmuştum. Test ediyordu...Aradım taradım bulamadım. Ama youtube'da çeşitli modifikasyonlarla ilgili bilgiler var...Aşağıdaki videoda insanların Playstation'la yaptıkları müzik sistemlerinden örnekler var...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2016, 14:23:53 ÖS »

birde optik sürücüsüz oyun oynatma olsaydı sd kart üzerinden süper olurdu.

evet ya biride su olya el atsa sevabina

Şubatta geliyor.
http://ps-io.com/

Hemen kapmak lazım bundan yoksa out of stock durumları olur.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2016, 14:56:14 ÖS »

Aslında ben bu ses konusunda bu PS1 konusunda araştırma ve testler yapmadan önce çok bilgili degildim yaptıgım bu araştırma ve kendi halimde yaptıgım testler sonucunda yeni çok şey ögrendim...

Tabiki bu forumda ses konusunda ve müzik kulagı konusunda başta @LW3D ve diger üyeler arasında uzman kişiler oldugunu anlayabiliyorum....

Benim edindigim bilgiler ise ben bir müzik dinlerken yada Hİ Fİ testi yaparken özellikle bass lara tiz lere ve ses kalitesine bakardım aslında yanılmışım..

Dikkat etmem gereken konu aslında müzigin ve enstrümanların sesiymiş eger bir Hİ Fİ sistemde enstrümanların seslerini birbirinden ayırabiliyorsak işte bu Hİ Fİ sistemi canavardır..

SCPH 1000 Testini uzman arkadaşımla yaparken bu konuya çok dikkat ettim ama PLAYSTATION 1 dekı AKM DAC çipi beni hiç yanıltmadı müzikteki tüm sesleri ayırt edebildim.......

örnek bir resim...(internetten)

* 10007908693_8639b68817_b.jpg (406.15 KB, 1024x684 - Görüntüleme: 1642 kez.)

* maxresdefault.jpg (91 KB, 1920x1080 - Görüntüleme: 1674 kez.)
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2016, 17:31:37 ÖS Gönderen: Samurai » Logged
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 08, 2016, 17:46:50 ÖS »

SCPH-1000 fiyatı diğerlerinden yüksek gibi
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2016, 17:53:42 ÖS Gönderen: zanpinoz » Logged
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2016, 20:09:45 ÖS »

Bir kaç gun önce sahibinden de 1000 serisi bir tane vardi fiyatını tam hatırlamıyorum ama uygundu ertesi gün satıldı
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Ocak 08, 2016, 20:44:32 ÖS »

@Zanpinoz

Kondisyona bagli olarak 40 ile 70 dolar arasi hocam

Ancak Turkiyede SCPH 1000 modelinin hic satildigini gormedim ama 1002 bulursunuz
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2016, 21:26:35 ÖS »

Yine merak edenler icin şöyle bilgilerde veriyim.......

Sony PS1‘i  A-B-C revizyon olarak uretmis

Yani 3 adet revizyon var

Revizyon A  = SCPH 1000

Revizyon B =  SCPH 3000-SCPH 3500-SCPH 1001-SCPH 1002

Revizyon C = Diger tum modeller

Yine merak edenler icin

SCPH 1000  SCPH 3000  SCPH  3500  SCPH  1001  SCPH 1002  SCPH 5000  SCPH 5501  SCPH 5502

Yukarida yazdigim modeller AKM DAC cipinin kalitesine gore farkli versiyonlarini kullaniyor yani hepsinin ses ve goruntu kalitesi guzeldir

Diger tum modellerde ise ses kalitesi cok zayiftir ancak hicbir kronik problemleri yoktur en iyi Lensler kullanilmistir ve cok da isinmazlar hepsi kale gibidir

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 08, 2016, 23:59:49 ÖS »

bundan 1 ay önce Ses olayını öğrendikten sonra 9002 VE 1002 DE TOMB raider 1 oynadım bariz bir şekilde ses farkı çıkıyor, bu zamana göre mp3 ile cd ses kalitesi farkı gibi

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2016, 00:11:51 ÖÖ »

Pek retro olarak görülmese de PS1 kral konsoldur. Fat kasaları ayrı seviyorum daha bir kaliteli hissi veriyor bana.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2016, 00:18:29 ÖÖ »

PLAY STATION cihazın Klon ve kopya oyunlar olmaza durumu aynı satürn gibi olurdu kral gene

Pek retro olarak görülmese de PS1 kral konsoldur. Fat kasaları ayrı seviyorum daha bir kaliteli hissi veriyor bana.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 09, 2016, 00:47:33 ÖÖ »

PLAY STATION cihazın Klon ve kopya oyunlar olmaza durumu aynı satürn gibi olurdu kral gene

Aynen öyle hocam, Sega'nın bu orjinalji tutumu ve oyun geliştiricilerini zor durumda bırakan, programlanabilmeyi zorlaştıran donanımsal mimarisi ne yazık ki kendi sonunu hazırladı.

Sony şu an yıllar önce Sega'nın yaptığı hatayı tekrarlamaya çalışıyor ama Playstation öyle sevilmiş olmalı ki Sony çöp konsol da çıkarsa satış yapar düşüncesindeyim.
Rakipleri de (Microsoft, nintendo) aynı kafada olduğu için Sony'in eşeği sağlam kazığa bağlı diyebiliriz. Kahkaha

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ocak 09, 2016, 01:18:27 ÖÖ »

@Segaa   @Izmirmaster

Ikinizede katiliyorum hocam gercekten PS1 cok onemli ve degerli bir konsol bende cok severim.....

SCPH 1000  konusuna donersem aslinda benim kafamdaki fikir AC POWER bolumunu disariya tasiyabilmek cunki bu modellerde Lensi konsolun AC Power bolumune yakin yapmislar buda anormal derecede isinma yapiyor konsolda ben konsolu ters cevirerek onlem aliyorum ama yinede isi dvam ediyor.....

Aslinda elektronik konusunda yetenegiim olsa SCPH 1000 i guzel modlama ve modifiyeyle piyasadaki en pahali HI FI sistemlere bile kafa tutdururum....Ama yapmaya calisicam....
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2016, 01:34:04 ÖÖ »

@Segaa   @Izmirmaster

Ikinizede katiliyorum hocam gercekten PS1 cok onemli ve degerli bir konsol bende cok severim.....

SCPH 1000  konusuna donersem aslinda benim kafamdaki fikir AC POWER bolumunu disariya tasiyabilmek cunki bu modellerde Lensi konsolun AC Power bolumune yakin yapmislar buda anormal derecede isinma yapiyor konsolda ben konsolu ters cevirerek onlem aliyorum ama yinede isi dvam ediyor.....

Aslinda elektronik konusunda yetenegiim olsa SCPH 1000 i guzel modlama ve modifiyeyle piyasadaki en pahali HI FI sistemlere bile kafa tutdururum....Ama yapmaya calisicam....
aha beklediğim mesaj geldi sonunda bu işi yapabilecek biri varsa forumda bende el atıcam yol göstericek bir örnek bekliyorum
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2016, 10:37:02 ÖÖ »

@Brkemreoglu

Elektronik bilgim ve yeteneğim olsa hemen güzel bir modlama yapicam aslında cunki bu kaliteli sesi dahada büyük canavara donusturebiliriz.....

Ama yine biraz daha araştırma yaparak bilmiyorum yapabilirmiyim ama internetteki diğer örneklere bakarak birşeyler yapmaya calısıcam ama bilmiyorum bakalım....

Şimdi önümde uzun bir yolculuk var döndüğümde hemen araştırıcam....

Herkese kendine iyi bakması dileğimle görüşmek üzere.....
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: