Evet, aslında birçok fark var ama yazılım olarak neredeyse tamamen uyumlu.
Temel olarak yeni PCB olanlar daha iyi diyebilirim.
Yeniler için, görüntü daha temiz, ses daha temiz, arıza olasılığı bir nebze daha az, enerji tüketimi daha düşük diyebiliriz.
Hassas kulaklar eski SID'lerin sesini daha çok tercih edebiliyor. Aslında SID'in bir kısmı analog olduğundan üretimden üretime bile farklı SID'lerin sesleri değişebiliyor. Ayrıca Eski SID'lerde var olan bir hata kullanılarak üretilen digitize sesler yeni SID'li bir cihazda az duyuluyor yada duyulamıyor bile. (Örnek: Welcome to Myth) Bunun donanımsal ve yazılımsal çözümleri üretildi sonrasında...
Eğer kullanmak amaçlı alacaksanız yeni tercih edin derim, yok eğer hatıra yada retro amaçlı alacaksanız ve az kullanacaksanız eski tercih edebilirsiniz.
NOT: Bende son durumda 4 eski 2 yeni kasa mevcut. Eski kasalardan ikisinde vakti gelince onarılmayı bekleyen ufak arızalar var. 1 tanesi arşivlik ayrılmış durumda. 1 tanesini de geliştirdiğim projeleri eski kasalarda test etmek için aktif kullanıyorum.
Yeni kasalardan biri arşivlik ayrılmış halde. Diğerini ise gündelik kullanıyorum.
Şimdilerde bir adet temiz yeni PCB arayışındayım. Bulursam eski kasalardan birine takacağım. Bu sayede eski kasa görünümlü ama ses ve görüntüsü temiz güncel bir toplama 64 yapacağım. Bir ilan açmıştım ama cevap alamadım. Hala arıyorum, temiz çalışan yeni PCB olan varsa talibim.