Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mor Commodore 64  (Okunma Sayısı 16498 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 29, 2016, 12:59:40 ÖS »

Daha önce Amiga'mı kırmızıya boyamıştım, sonra da barone'un C64'üne turuncu makyaj yapmıştık. Tabi bu iki deneme bu tip cihazları boyarken nerelerde yanlış yapılabileceğine dair iyi bir tecrübe oldu - mesela kapalı alanda fosforlu boyalardan uzak durmak gerektiği gibi anladık

Sprey boya ile boyamanın beni tatmin etmeyen bazı yanları vardı. Tabi bu muhtemelen bu tür işlerde çok amatör olmamızdan da kaynaklanıyordur ama mesela birkaç kat sprey boya sonucu ince detayların (Amiga'nın kabartma Power ve Drive yazıları gibi) ve bazı cihazların pürüzlü yapısının kaybolması, boya olası bir temas sonucu bozulursa geniş bir yüzeyi tekrar boyamak zorunda kalmak falan biraz can sıkıcı olabiliyordu.

Uzun zamandır aklımda ekmek kasalarımdan birini mor renge boyamak vardı, ama yukarıdaki sebeplerden dolayı buna bir türlü cesaret edemiyordum. Ben ekmek kasaların o kendinden olan pürüzlü yüzeyini çok seviyorum ve bunu da koruyacak şekilde ne yapabilirim diye düşünürken aklıma su bazlı boya kullanmak geldi.

Gerekli malzemeleri aldıktan sonra önce klasik biçimde logo ve etiketler gibi boyanmaması gereken yerleri maskeledim ve aldım elime fırçayı İlk kat boyayı attıktan sonra ufak bir sorunla karşılaştım, mazgallar. Sprey boya bu tür girintilerin içine rahatça nüfuz etse de sürülen bir boya kullanırken bu o kadar da kolay olmuyor. Bu sorunu aşmak için ikinci kat boyayı hafif sulandırarak kullandım, böylece girintiler de boyadan nasibini almış oldu. Üç kat boyanın ardından sprey mat vernikle işlemi tamamladım. Resimler aşağıda, sonuçtan oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim:

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 29, 2016, 13:02:22 ÖS »

Usta işi ayarında görünüyor.
Tebrikler.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 29, 2016, 13:05:53 ÖS »

Ekmek kasaya bu renk güzel uyum sağlamış
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 29, 2016, 13:11:33 ÖS »

Çok güzel. Elinize sağlık

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 29, 2016, 13:12:40 ÖS »

Eline sağlık. Baya baya bir temiz işçilik var.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 29, 2016, 13:20:03 ÖS »

Bence çok güzel olmuş...Mat cila sayesinde kalıcılığı diğeri kadar olur herhalde? Eline sağlık..

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 29, 2016, 13:32:38 ÖS »

Gerçekten harika olmuş. Son bir kaç gündür boyanan Commodore'ları görünce, iyice gaza geldim. Bende boyayacam en sonunda Kahkaha

Bu arada aşağıdaki linkteki A500'e hasta oldum. Harika olmuş. O siyah klavyeyi CDTV'den almış adam.

http://www.amibay.com/showthread.php?14101-Black-Amiga-500-project!

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 29, 2016, 13:53:05 ÖS »

Güzel olmuş. Astar ve zımpara (katlar arası) kullanmadın galiba. Boyamadaki şu tabuyu yıkmışsın; astar-zımpara-boya-zımpara-boya-zımpara-son kat/vernik
almanco
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 29, 2016, 13:54:05 ÖS »

şahane olmuş....fırça izi yok...boya markalarını vs belirtirseniz çok iyi olur...
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 29, 2016, 13:56:21 ÖS »

Su bazlı boya kullanımı fikri çok iyi sonuç vermiş. Renk seçimi de çok güzel. Zaten şu koyu renkli tuşların hastasıyım. Böyle renkli makinaları gördükçe içim gidiyor ama boyamaya kıyamamıyorum.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Şubat 29, 2016, 14:09:14 ÖS »

Harika olmuş renk uyumu çok güzel elinize sağlık
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 29, 2016, 14:18:20 ÖS »

Hepinize teşekkürler arkadaşlar Ekmek kasalara koyu renkler çok yakışıyor, bir daha boyayacak olursam bu sefer de koyu yeşil denemek istiyorum.

@LW3D Sanırım vernik sayesinde kalıcılıkla ilgili bir sorun yaşamayacağım. Denemek için ıslak havluyla baştan aşağı sildim, parıl parıl parladı ve renkte de herhangi bir sızıntı olmadı. Tabi uzun vadede daha net göreceğiz.

@witchdoctor Aynen öyle, ne astar, ne zımpara kullanmadım bu sefer. Cadence'in su bazlı boyası yüzeye çok iyi tutunuyor ve kapatma özelliği de çok iyi. Yine de katlar arasında çok acele etmedim, toplamda 3 güne yayarak yaptım boyama işlemini

@almanco Kullandığım boya Cadence'in Premium serisi. Bauhaus'tan sanırım 5 liraya aldım ve bir tüp bitmedi bile. Yani spreye kıyasla maliyet olarak da hesaplı oluyor.

@wizofwor Ben de eskiden öyleydim ama sonra dedim ki "bunlar benim asla satmayı düşünmeyeceğim makinalar, kendim kullanacağım, benim gözümün önünde duracak. E o zaman istediğim gibi kesip biçebilir, istediğim gibi boyayabilirim". Bir de boyadıktan sonra görsel yanı iyice öne çıktığı için eşim de hastası oldu, öyle de bir avantajı var
almanco
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 29, 2016, 14:29:57 ÖS »

son bir soru ....uyumlu olması açısından bir de mat verniğin markasını ve kaç kat attığınızı söylerseniz çok sevinirim...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 29, 2016, 14:46:44 ÖS »

Kullandığın fırça ve verniği de paylaşırsan tam bir tutorial olacak.
Vixtrola17
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 29, 2016, 14:50:33 ÖS »

Görsel olarak güzel olmuş ellerine sağlık.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: