Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mor Commodore 64  (Okunma Sayısı 16496 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 29, 2016, 14:57:50 ÖS »

@almanco Mat vernik olarak ben hep Polisan'ın Hi-Pro Sprey Vernik'ini kullanıyorum. Yarım saat arayla iki kat vernik yeterli oluyor, çok hızlı kuruyan güzel bir marka.

@witchdoctor Fırça olarak özel bir fırça kullanmadım, elimde Revell'in maket fırçalarından vardı bir tane çok ince uçlu, ince detaylarda ondan faydalandım (üst ve alt kasanın birleşme kısımları gibi). Daha kalın yerler için yine Bauhaus'tan aldığım yumuşak uçlu hobi fırçalarından kullandım. Fırçanın kılları sert olunca çok fazla iz yapıyor. Hatta bir ara eşimin makyaj fırçalarına bile salça olmayı düşündüm Büyük kısımların boyasını ve en son rötuşları ise su bazlı boyalar için kullanılan rulo ile yaptım.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 29, 2016, 15:04:12 ÖS »

Tesadüfün bu kadarı... Ben de geçtiğimiz hafta elimdeki kasası çok da iyi durumda olmayan bir ekmek kasayı mora boyamıştım. Özellikle mat sprey aradım ama bauhausda bulamadığım için hafif metalik bir sprey aldım. Boyandıktan sonra acayip parlak bir metalik oldu. Kahkaha Ben de bna mat vernik atıp matlaştırmayı planlıyordum, öylece kenarda duruyordu, şimdi topiki görünce çok şaşırdım...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 29, 2016, 15:08:46 ÖS »

Havalar ısınınca boyama projeleri ardı ardına geliyor. Muhteşem olmuş ellerinize sağlık.

Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 29, 2016, 15:12:43 ÖS »

@delimawi Artık mor kasa kardeşiyiz Kahkaha Seninki de çok güzel olmuş, keşke sprey boyayı ben de bu kadar iyi kullanabilseydim. 
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 29, 2016, 15:36:30 ÖS »

yalnız bu Mor seçimi bir araştırma konusu olur gibime geliyor

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 29, 2016, 15:47:44 ÖS »

ben çok yapıyorum bu custom işleri konsollarıma

bu uygulamanız da çok başarılı olmuş Kahkaha
Warhelmet
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 29, 2016, 17:56:31 ÖS »

Süper olmuş

1973 Üsküdar doğumlu. Amstrad, ZX Spectrum, C-64, Amiga kullanmış sonra PC'ye geçmiş şanslı kesimden.
http://www.gamer-market.com
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 29, 2016, 20:49:06 ÖS »

ben çok yapıyorum bu custom işleri konsollarıma

bu uygulamanız da çok başarılı olmuş Kahkaha

senin gizli hazineleride görelim Kahkaha

güzel olmuş ikiside.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 29, 2016, 20:58:18 ÖS »

@delimawi Artık mor kasa kardeşiyiz Kahkaha Seninki de çok güzel olmuş, keşke sprey boyayı ben de bu kadar iyi kullanabilseydim. 

Sağol eksik olma. Seninkinin tonu daha güzel olmuş. Ben bu kadar parlak istemiyordum, çok jan janlı oldu...

Sprey boyamadan ben de hiç anlamam, 4-5 kere kullanmışımdır en fazla. Ama yıllar önce model araba işleri ile uğraşırken hobi olarak, şeffaf araba keplerini sprey ile boyardık. O zamanlardan hatırladığım ince katlar halinde boyayı atıp, her kat arasında da kurumasını beklemek gerektiği. İnsan kendine hakim olamadan boyayıveriyor bir yada iki seferde ve boya akıyor. Ben bunu 5 kat olarak 30 ar dk ara ile attım. Ama kendime hakim olmak için kendimi zor tuttum, çekirdek çitlemek gibi, "biraz daha sprey sık" diyor içindeki şeytan...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 29, 2016, 23:27:10 ÖS »

İkisi de süper olmuş, ellerinize emeğinize sağlık. Benim Mavi Commodore 64'ün abileri de makyaj yapmaya karar vermiş.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2016, 16:06:30 ÖS »

Hem Decypher, hem de delimawi üstatlar, çok güzel iş çıkartmışsınız, ellerinize sağlık.

Gerekli malzemeleri aldıktan sonra önce klasik biçimde logo ve etiketler gibi boyanmaması gereken yerleri maskeledim ve aldım elime fırçayı

Decypher hocam, logo ve etiketleri maskelemeyi ne şekilde yaptığınızdan da bahsedebilir misiniz? Bildiğimiz "maskeleme bandı" ile mi?

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2016, 17:18:05 ÖS »

Ever AmonR, standart maskeleme bandı kullandım ve logoların etrafından X-Acto maket bıçağıyla geçerek bandı logo ile sınırladım. Alt kısımdaki etikette ise deneme amaçlı bildiğimiz şeffaf koli bandı kullandım. Bir daha boyayacak olsam ilk kat şeffaf bant çektikten sonra maskeleme bandı kullanırım ama, boya su bazlı olduğundan hafif de olsa içeri sızabiliyor çünkü Neyse ki asetona batırılmış kulak çubuğu ile bunları temizlemek çok kolay.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2016, 17:44:34 ÖS »

Ben üç etiketi de söktüm. Sonra tekrar taktım. Ama arka taraftaki etiket, sökülünce deforme olacak şekilde yapılmış. Yırtılmıyor ama kare kare soyuluyor. Güvenlik etiketi gibi. Bence arkadakini sökmeyin.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: