Benimde merak ettiğim bu peroksit'i nereden buluyoruz ? Bende eski SNES üzerinde denemek istiyorum.
Hocam ben de SNES için kullandım. Bilgi için söylüyorum katkideposu.com 'dan aldım. Öncelikle %50 'lik alıp %40 'a kadar seyrelttim. Buna rağmen işlem 2 gün sürdü. Daha az derişimi tavsiye etmem, sonuç almak çok uzun sürer. Eczanelerde satılanlar (oksijenli su) %5~%10 arası oluyor, hem pahalı, hem de derişimleri yetersiz.
Eldiven kullanmak (hatta mümkünse gözlük) şart. Güneşi tam alan bir yerde olması işlemi hızlandırıyor. Arada bir parçaların, kabın içindeki pozisyonlarını değiştirmek gerekiyor.
Bertaraf metodunu bir kimyacı arkadaşıma sordum. Tuvalete azar azar döküp sifon çekmemi tavsiye etti. Yani bitkiye, toprağa dökmemek gerekiyor.
Bir de tedbir amaçlı atılacak (ben alüminyum piknik tabaklarından kullanmıştım) bir kap kullanın. Cihazın tüm yüzeylerinin çözelti içine batabilmesi için (bunu internetten gördüm) üzerine cam bardak koymuştum.
Kablolarda kullanmadım ama zarar vereceğini düşünmüyorum. Yine de bilen birine danışmakta fayda var tabii.