Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: retro-bright yardım....  (Okunma Sayısı 8521 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
almanco
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 03, 2016, 11:04:17 ÖÖ »

selamlar...peroksit+güneş ışığı ile c64g kasayı eski haline getirmeyi düşünüyorum...plastik yüzeylere uygulamada sorun yok anladığım kadarıyla...peki bu uygulamayı adaptör kablosu veya ara kablolarda da yapabilirmiyiz ? lastik kısımlara zarar verir mi?
şimdiden teşekkürler....
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2016, 12:41:50 ÖS »

Kablo üzerinde kullanan henüz rastlamadım ama, beyaz ayakkabıların sararmış tabanlarına uygulayan pek çok insan gördüm. Bir zararı olsaydı oldukça yumuşak bir malzeme olan converse gibi ayakkabıların plastiklerine de zarar verirdi diye düşünüyorum.
almanco
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2016, 13:42:00 ÖS »

haklısın...ben belki deneyen vardır diye bir sorayım dedim...deneme yanılma yöntemine başvuracağız 
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2016, 14:24:32 ÖS »

Benimde merak ettiğim bu peroksit'i nereden buluyoruz ? Bende eski SNES üzerinde denemek istiyorum.

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2016, 14:43:49 ÖS »

Kuaförlerden satın alabilirsiniz hazır krem formunda.

%12 Volume 40 olanından almanız gerekiyor. (Oksidan da diyor kimileri)

Fakat dikkat etmekte fayda var felaket zararlı bir şey bu, kullanırken gözlük eldiven maske ne kadar evham yapsanız yeridir
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2016, 18:09:31 ÖS »

Sıvı olarak satın aldığınızda cihazı komple içinde yüzdürmek gerekiyor bu çok kullanışlı değil, ya da nişasta ve diğer bazı malzemelerle kıvamını arttırıp krem formuna sokuyorlar kullanabilmek için, benim önerdiğim hali de hazır krem hali.

Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2016, 20:01:46 ÖS »

Bu videodaki elemanın bulduğu baya güzelmiş hakkaten, acaba Türkiyede benzeri bir kozmetik ürün var mıdır bir araştırayım.

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2016, 20:19:28 ÖS »

Yukarıda bahsettiğim ürün türkiyede var araştırmalık birşey yok, ben online olarak epey arandıktan sonra çıkan en makul sonuç buydu. Zor yöntemi için adam koralik'in videosunu izleyebilirsiniz.

Çok afili olmayan bir kuaföre girip %12 40 Volume Oksidan/Peroksit istediğinizde 10/20 liraya büyük bir şişe çıkarıp verecektir size.
« Son Düzenleme: Mart 03, 2016, 20:23:56 ÖS Gönderen: varol » Logged
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2016, 09:03:47 ÖÖ »

Sıvı olanı internette veya sanayide kimyasal malzemeler satan mağazalardan da alabilirsiniz, fiyatı çok daha uygun olur eğer fazla miktarda gereksiniminiz varsa. Geçen hafta 1 litre %50'lik hidrojen peroksiti 10 TL'ye aldım. Tabi bunu kullanmadan önce seyreltmek gerekiyor, %50 oldukça derişik. Ambalajından çıkarırken sadece şişenin dışına sızan bir iki damlası parmaklarıma bulaştı  ve birkaç saat temas olan kısımlar beyaz gezmek durumunda kaldım. Bu yüzden mutlaka sıvı geçirmeyen bir eldiven giyilmeli.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
Bumin
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2016, 09:46:31 ÖÖ »

Benimde merak ettiğim bu peroksit'i nereden buluyoruz ? Bende eski SNES üzerinde denemek istiyorum.

Hocam ben de SNES için kullandım. Bilgi için söylüyorum katkideposu.com 'dan aldım. Öncelikle %50 'lik alıp %40 'a kadar seyrelttim. Buna rağmen işlem 2 gün sürdü. Daha az derişimi tavsiye etmem, sonuç almak çok uzun sürer. Eczanelerde satılanlar (oksijenli su) %5~%10 arası oluyor, hem pahalı, hem de derişimleri yetersiz.

Eldiven kullanmak (hatta mümkünse gözlük) şart. Güneşi tam alan bir yerde olması işlemi hızlandırıyor. Arada bir parçaların, kabın içindeki pozisyonlarını değiştirmek gerekiyor.

Bertaraf metodunu bir kimyacı arkadaşıma sordum. Tuvalete azar azar döküp sifon çekmemi tavsiye etti. Yani bitkiye, toprağa dökmemek gerekiyor.

Bir de tedbir amaçlı atılacak (ben alüminyum piknik tabaklarından kullanmıştım) bir kap kullanın. Cihazın tüm yüzeylerinin çözelti içine batabilmesi için (bunu internetten gördüm) üzerine cam bardak koymuştum.

Kablolarda kullanmadım ama zarar vereceğini düşünmüyorum. Yine de bilen birine danışmakta fayda var tabii.
« Son Düzenleme: Mart 04, 2016, 11:00:48 ÖÖ Gönderen: Bumin » Logged

SNES-HEP SNES-YALNIZ SNES
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: