Merhaba, ben web tasarımcı ve geliştiriciyim. Konuyu şöyle özetleyeyim size
Websitesi açmak (Ciddi ve süreklilik arz edecek şekilde) ücretsiz değildir. Ücretsiz olarak kısıtlı kaynak kullanımlarına sahip siteler kurulabilir. Veya Google Blogspot gibi servislerden faydalanarak Örnek :
http://tercihinizOlanisim.blogspot.com.tr/ gibi bloglar açabilirsiniz. Bloglar genellikle tamamen ücretsizdir. Dez avantajları ise serbest platformlar değildir ve sağlayıcının size sunduğu kısıtlı özellikler ve kaynaklar kullanabilirsiniz.
Blogların bir diğer dez avantajı bir subdomain altında yer almalarıdır. Yani geneleksel olarak bilinen
www.siteAdiniz.com gibi bir alan adı yerine
siteadiniz.blogsaglayici.com gibi subdomain (alt Alan adları) kullanabilmenizdir. Bu durum da prestij açısından pek tercih edilmemektedir ciddi işler için.
Örnek :
www.commodore.gen.tr gibi kişisel / kurumsal bir web alan adı ücretli olarak satılır. Türkiye' de alan adları genellikle 20-30 TL arası tescil ücreti vardır. Alan adı aldıktan sonra 2. aşama : Hosting (barındırma) servisidir. Kabul edilebilir Hosting bedelleri ise 50-150 TL / yıllık olarak değişmektedir.
3. Aşama tasarım olayıdır ve maliyeti en çok etkileyen unsur budur.
Kendinize has tamamen orjinal ve eşsiz bir web platformu geliştirmeniz eğer bu işten anlamıyorsanız çok zordur. Basit HTML siteleri ve statik siteler için çok fazla bilgi ve deneyim gerekmez, ancak işlevsel , dinamik ve üyelik yönetim sistemli siteler geliştirmek için .asp .aspx (Dot net) ve .PHP bilmeniz gerekir.
Bu yüzden kendinize has bir sistem geliştirtmek pahalıya mal olur. Ancak hazır içerik yönetim sistemleri vardır ve bunlar ücretsizdir. Örnek olarak bu forumun kullanmış olduğu Forum sistemi ücretsiz bir sistemdir.
Yani bir site sahibi olmanız için temelde 3 şeye ihtiyaç var
1 . Alan adı (domain) 20-30 TL yıllık
2 . Hosting (website barındırma hizmeti) 50-150 TL yıllık
3 . Tasarım - Değişken fiyatlar 300-500 TL ile binlerce TL arasında değişir veya ücretsiz bir içerik yönetim sistemi kurulabilir özel tasarım gerektirmez ve sizi bu maliyetten kurtarır.