Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKendi halinde bir site nasıl kurulur ?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kendi halinde bir site nasıl kurulur ?  (Okunma Sayısı 12062 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samurai
Ziyaretçi
« : Mart 23, 2016, 15:00:21 ÖS »

Herkese saygı ve sevgilerimle....

Ben internet ortamında çok tecrübeli değilim ama şöyle kendi halinde küçük çapta bir site açmak kolay midir internette baktım araştırdım ama burada çok değerli bilgili insanlar var nasıl açılır.....

Sadece NEO GEO ve PLAYSTATİON 1 ile ilgili olucak başka hicbir şey olmayacak kafamda böyle bir şey var....

Commodore Gen TR de tabiki bu konular açılıyor tartışılıyor ama haklı olarak başka kulvar burası kendilerinede çok teşekkür ediyorum her konuyu bize actırdıkları için sagolsunlar....

Belli bir ücret varmıdır aylık yıllık yada senelik..
Siteyi kendimiz tasarliyabilirmiyiz...
Bir program satın alınması mi gerekli....

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2016, 15:32:22 ÖS »

Site adresi (domain), bu adres ve dosyaların barınacağı sunucu (hosting) için yıllık cüzi bir miktar ödemen gerekir.

İnternette hosting veya domain diye aratırsan yerli yabancı bir çok firma bulabilirsin. Bu sitelerde, trafik, sunucu kapasitesi... gibi özelliklere göre fiyatlar değişir. Örnek olarak http://www.hostronot.com/ adresini inceleyebilirsin.

Site adı ve sunucuyu hallettikten sonra, Joomla, Wordpress gibi ücretsiz; yüklenmesi ve kullanması son derece kolay yazılımları indirip sitene yükleyebilirsin.

Kısacası eskisi kadar komplike ve zahmetli değil. Benden çok daha tecrübeli ve işi bilen üstadlar, daha detaylı bilgi verecektir. Ama en azından işin temel mantığını anlatabildimse ne mutlu.

ExoticKiller
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2016, 15:45:22 ÖS »

Merhaba, ben web tasarımcı ve geliştiriciyim. Konuyu şöyle özetleyeyim size

Websitesi açmak (Ciddi ve süreklilik arz edecek şekilde) ücretsiz değildir. Ücretsiz olarak kısıtlı kaynak kullanımlarına sahip siteler kurulabilir. Veya Google Blogspot gibi servislerden faydalanarak  Örnek : http://tercihinizOlanisim.blogspot.com.tr/  gibi bloglar açabilirsiniz. Bloglar genellikle tamamen ücretsizdir. Dez avantajları ise serbest platformlar değildir ve sağlayıcının size sunduğu kısıtlı özellikler ve kaynaklar kullanabilirsiniz.

Blogların bir diğer dez avantajı bir subdomain altında  yer almalarıdır.  Yani  geneleksel olarak   bilinen  www.siteAdiniz.com  gibi bir alan adı yerine  siteadiniz.blogsaglayici.com   gibi subdomain  (alt Alan adları)  kullanabilmenizdir. Bu durum da prestij açısından pek tercih edilmemektedir ciddi işler için.

Örnek  : www.commodore.gen.tr  gibi  kişisel / kurumsal bir web alan adı  ücretli olarak satılır.  Türkiye' de  alan adları genellikle  20-30 TL arası tescil ücreti vardır.   Alan adı aldıktan sonra 2. aşama  : Hosting (barındırma) servisidir.   Kabul edilebilir Hosting  bedelleri ise 50-150 TL / yıllık olarak değişmektedir.

3. Aşama tasarım  olayıdır ve maliyeti en çok etkileyen unsur budur.   

Kendinize has  tamamen orjinal ve eşsiz bir  web platformu geliştirmeniz  eğer bu işten anlamıyorsanız çok zordur. Basit  HTML siteleri ve statik siteler için çok fazla bilgi ve deneyim gerekmez, ancak işlevsel ,  dinamik  ve üyelik yönetim sistemli siteler geliştirmek için .asp  .aspx  (Dot net)  ve  .PHP bilmeniz gerekir. 

Bu yüzden kendinize  has  bir  sistem geliştirtmek pahalıya mal olur.   Ancak hazır içerik yönetim sistemleri  vardır ve  bunlar ücretsizdir.   Örnek olarak  bu forumun kullanmış olduğu  Forum sistemi  ücretsiz bir sistemdir.

Yani  bir site sahibi olmanız için temelde  3  şeye ihtiyaç var

1 .  Alan adı (domain)  20-30 TL  yıllık
2 . Hosting (website barındırma hizmeti) 50-150 TL yıllık
3 . Tasarım -  Değişken fiyatlar  300-500 TL ile binlerce TL arasında değişir  veya ücretsiz bir içerik yönetim sistemi kurulabilir özel tasarım gerektirmez ve sizi bu maliyetten kurtarır.

« Son Düzenleme: Mart 23, 2016, 15:49:51 ÖS Gönderen: ExoticKiller » Logged

Elektronik Mühendisi.
1977 Doğumlu. ICQ: #37-90-37 ilk bilgisayarlarım:  8088 Explorer HeadStart & 8088 IBM XT / AT , c64
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2016, 16:17:49 ÖS »

ExoticKiller bayağ derli toplu bilgi vermişsin...Teşekkürler.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2016, 16:22:18 ÖS »

@Agony    @ExoticKiller

Verdiginiz çok degerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum

Benim hiç bilgim yok bu konuda ama yazdıklarınızdan çogu şeyi ve sistemi anladım çok teşekkürler.......

Hazır içerik yönetim sistemleri tam bana göre ücretsiz olmasıda güzel en kısa sürede bol vaktim oldugunda hemen kurucam bu siteyi hevesimizi bir alalım hep istemişimdir...

Neo Geo ve PS 1 e özel olucak isimde ne olur bilemem sitenin zaten kendimiz çalarız kendimiz oynarız ama güzel fikirler var kafamda......

Zaten Commodore Gen TR gibi ust düzey çok kaliteli bir site yapamam forum felan işleri zor işler......
« Son Düzenleme: Mart 23, 2016, 16:25:28 ÖS Gönderen: Samurai » Logged
ExoticKiller
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2016, 18:14:51 ÖS »

Rica ederim.   

@Samurai  konuda ki arkadaşımız @Agony ' nin dediği gibi günümüzün en popüler ve ücretsiz hazır içerik yönetim sistemi  (CMS) yazılımı olan Wordpress  (https://tr.wordpress.org/) işinizi görecektir. Bugün birçok site bunu kullanmaktadır, büyük magazin ve haber siteleri bile kullanıyor.

Şu durumda  size  gerekli olan şey domain tescili +  hosting dir. Hosting seçimi yaparken PHP - Linux hosting paketlerini tercih etmelisiniz. Cpanel yönetim panelide genellikle bunlara dahildir, birçok hosting firmasında Wordpress'i otomatik kuran eklentiler bulunmaktadır. İşe girişmeyi düşündüğünüz zaman bana mesaj atarsanız detaylar ve kurulum için de yardımcı olurum.

Elektronik Mühendisi.
1977 Doğumlu. ICQ: #37-90-37 ilk bilgisayarlarım:  8088 Explorer HeadStart & 8088 IBM XT / AT , c64
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2016, 18:17:14 ÖS »

@Agony    @ExoticKiller

Verdiginiz çok degerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum

Benim hiç bilgim yok bu konuda ama yazdıklarınızdan çogu şeyi ve sistemi anladım çok teşekkürler.......

Hazır içerik yönetim sistemleri tam bana göre ücretsiz olmasıda güzel en kısa sürede bol vaktim oldugunda hemen kurucam bu siteyi hevesimizi bir alalım hep istemişimdir...

Neo Geo ve PS 1 e özel olucak isimde ne olur bilemem sitenin zaten kendimiz çalarız kendimiz oynarız ama güzel fikirler var kafamda......

Zaten Commodore Gen TR gibi ust düzey çok kaliteli bir site yapamam forum felan işleri zor işler......

Rica ederim, saygılar bizeden. @ExoticKiller, çok daha güzel anlatmış.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2016, 18:24:43 ÖS »

Rica ederim.   

@Samurai  konuda ki arkadaşımız @Agony ' nin dediği gibi günümüzün en popüler ve ücretsiz hazır içerik yönetim sistemi  (CMS) yazılımı olan Wordpress  (https://tr.wordpress.org/) işinizi görecektir. Bugün birçok site bunu kullanmaktadır, büyük magazin ve haber siteleri bile kullanıyor.

Şu durumda  size  gerekli olan şey domain tescili +  hosting dir. Hosting seçimi yaparken PHP - Linux hosting paketlerini tercih etmelisiniz. Cpanel yönetim panelide genellikle bunlara dahildir, birçok hosting firmasında Wordpress'i otomatik kuran eklentiler bulunmaktadır. İşe girişmeyi düşündüğünüz zaman bana mesaj atarsanız detaylar ve kurulum için de yardımcı olurum.

Çok teşekkür ediyorum bu is icin kendime zaman ayirdığımda zaten hemen yapicam

Sizden zaten müsait olduğunuzda yardım isteyecektim ama siz yazdınız çok teşekkür ederim saygılarıma...

En kısa zamanda bol vakit imkanım olduğunda yardım alırım tekrardan teşekkürler.....
serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2016, 19:20:41 ÖS »

ExoticLiller'ın dediklerine katılmamak elde değil. buradaki üstadlardan izinle söylüyorum ki eğer tek başına bir yapı kuracaksan kesinlikle önce bir blog yazıp kendini deneyerek başlamalısın. Çünkü bir websitesini devamlı güncel tutmak, içerik üretmek başlı başına bir mesai. İnternette bakınıncı bir çok ölü siteyle karşılaşıyoruz. bir süre blogu dene baktın platformun yetmiyor, bendini çiğneyip aşıyorsun o zaman site işine soyun.

jazz45
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2016, 21:17:17 ÖS »

Frmwrz.Com u hatırlayanınız varımdır bide oyun-cehennemi vardı sonradan devrettik bi arkadaşa.Bütün zamanımızı siteye harcıyorduk 5 arkadaş gerçekten zor iş
« Son Düzenleme: Mart 23, 2016, 21:23:00 ÖS Gönderen: jazz45 » Logged
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2016, 21:51:09 ÖS »

Tum uyarilariniz tum tavsiyeleriniz icin tesekkur ediyorum........

Amacim kucuk capta bir blog yada site nedeniyorsa artik heveslendik iste olur yada olmaz bakalim..........

Zaten Commodore gen TR gibi dunya uzerinde uye oldugum diger forum siteleri gibi yerler buralar zaten cok kaliteli siteler bana yetiyor....... maksat kucuk olsun benim olsun  yaz çiz sil
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2016, 22:12:36 ÖS »

işin bir de SEO tarafı var

Yani yazdığın/paylaştığın içeriğin başkaları tarafından bulunabilmesi ve okunabilmesi için arama motorlarında ilk sayfada çıkması lazım. Bu çoğu zaman maalesef "bilimsel" değil ticari bir takım girişimlerle mümkün olabiliyor...

Yine de trafiği olan, başkaca bir çok siteden referansa sahip web sayfalarının içeriklerinde uygun keyword'ler de varsa para vermesen de google'ın ilk sayfasında çıkması mümkün.

Bu yüzden en önemli etken teknolojiden ziyade "içerik". İçeriğin sağlamsa text tabanlı veya 90'lı yıllardan kalma eski moda tek sayfalı bir web sitesi bile yapsan okuyucun seni bulur

İçeriği oluşturmak ise işin en zahmetli en zaman alıcı kısmı

Kolay gelsin...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2016, 22:15:58 ÖS »

Forum üyelerinin web siteleri diye bir başlık var oraya bakabilirsin, fikir verir.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2016, 22:29:13 ÖS »

@Yavuzg

Hocam hevesim iyice küçülmüştü şimdi hepten gitti saol Kahkaha

Sizler gibi çok kaliteli insanlar boyle çok degerli siteler yetiyor bana benim ki bir heves yaparsam sizlerden  yardim alicam zaten.......
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2016, 23:23:38 ÖS »

@Yavuzg

Hocam hevesim iyice küçülmüştü şimdi hepten gitti saol Kahkaha

Hevesini kaçırmak değildi niyetim. Kastettiğim özetle yazacak/paylaşacak şeyin varsa okuyan elbette çıkar, şekil önemli değil, bunu vurgulamaya çalıştım.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: