Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ağlayanlar...!!!  (Okunma Sayısı 7785 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ExoticKiller
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 07, 2016, 03:23:09 ÖÖ »

Selam.

İlk bilgisayarını çocukluk çağlarında edinebilmiş. Ve ona sahip olabilmek için göz yaşı dökenlerin uğruna bu konuyu açıyorum. Samimi ve dürüst bir şekilde kısaca; "Evet ağladım" diyebilir. Veya hikayenizi anlatabilirsiniz.

Bana gelince; Evet ağladım. 

Hikayem :

Aşağı yukarı 10 yaşlarımdaydım. Elektriğe ve elektroniğe aşırı ilgili olduğum için sürekli evdeki cihazların, plak çalar, traş makinası , radyo vs  gibi içini açar bozar dağıtırdım. Bunu yapmamam için annem komşulardan bozuk elektronik eşya toplar önüme koyardı ki sağlam şeyleri didiklemeyeyim diye.

Sonra bir ara nerede gördüm tam hatırlamıyorum ama (dergi olabilir)commodore 64 reklamları vardı. (ilk bilgisayarım bu değil) . O zamanlar o cihaz aklıma düştü beni çok etkilememişti ama cache belleğe attım onu bi kenara Uzatmayayım aradan bir zaman geçti bizim sınıftan bir arkadaşa ailesi almış C64  onara gittiğimde  gördüm , futbol oyunu falan vardı. Daktilo ile Tv karışımı bu cihaz eğlenceli ama çok bilimsel gelmemişti bana.

Rahmetli  dedem ve Amcam bana elektronik ve teknoloji dergileri alırdı . Birgün o dergilerden birinde tam olarak bilgisayar denilebilecek cihazı gördüm. Onu çok beğendim aşık oldum, o benim olmalıydı, aklımdan hiç çıkmıyordu. Zaten hakkında birçok şey okuyordum, geceleri yatınca bile bir bilgisayarım olsa  onunla neler  yapardım diye hep hayaller kurarken ailemede buna sahip olabilmek için gerekli yolu yapmaya başlamıştım.

Ağlamalar, sızlamalar, çeşitli tripler (Açıkçası şimdi kendime hiç yakıştırmıyorum ama çocuktuk işte)  Okulu bırakırım tehditleri, hayattan küsmüş ve ertesi gün verem olacakmış gibi bir moda sokmuştum kendimi.

Ve sonunda o makina bana 3 ailenin birleşmesi ile alındı.  Benim ailem , Anne ve babamın ailesi dedelerim falanda yardımıyla alındı . Çok çooook pahalıydı , sanki araba almıştık yani.

Sizi sıkmamak için çok detaylı yazmıyorum, nasıl gittik almaya neler oldu falan filan. Kısa kestiriyorum yani

Sonunda artık o yeşil tek renk ekranlı, soğuk, demirden cihaz benimdi. Kullanmak için  güç şalterini kaldırdığımda güç ünitesinden gelen rüzgar sesi hala kulağımda.

Kullanım bittikten sonra fişi çekilir ve klavyesi örtülürdü.

Elektronik Mühendisi.
1977 Doğumlu. ICQ: #37-90-37 ilk bilgisayarlarım:  8088 Explorer HeadStart & 8088 IBM XT / AT , c64
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2016, 04:15:32 ÖÖ »

Benim ilk bilgisayarım 87 senesinde alındı Commodore 64, sonra 1 sene kadar sonra datasette fişinin kenarından çıplak halde çıkan sanırım topraklama teli gitti yanlışlıkla yandaki sokete deydi bi kıvılcım Commodore sizlere ömür, peder ulan 1 senede bilgisayarı bozdun dedi aldı dolaba kaldırdı, ben götürdüm bi bilgisayarcıya açıp bakmışlar bayağı bir yüksek fiyat istediler, pedere fiyatını söyledim mümkün değil vermem falan dedi, benim bilgisayar bozuk halde 2 sene falan dolapta durdu, o süre zarfında bayağı rüyalarıma falan girerdi, hayat o eski hayat değildi, bi tane klon 2600 aldım, attan inip eşşeğe binmiş gibiydim, oyunlar leş gibi geldi, sonra 2 sene falan sonra peder c64 ü yaptırdı, eski oyunlarımı bi açtım o eskiden o HD gibi gelen oyunlar bir baktımki kötü görünmeye başlamıştı, yaş mı ilerlemişti çocukluktan mı çıkmıştım, niye öyle oldu anlamadım, oyunların grafiklerini 2 sene boyunca hayalimde HD yapmışım, eski zevki alamadım, 91 ler falan mantar gibi arcade salonu açılmaya başladı, sonra harçlıkları yemedi zayıfladım resmen salonlara verdim lisede staj maaşımı atari salonlarında yedim berbat yıllardı hayatımdan çok büyük kayıptır benim için.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2016, 15:37:36 ÖS »

Ben ilk A600 aldiğimda ağlamadım ama çok sevinmiştim ilk oynadığım oyunda A600 de Ruff'n Tumble oyunuydu...,
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2016, 16:10:28 ÖS »

Ben ilk A600 aldiğimda ağlamadım ama çok sevinmiştim ilk oynadığım oyunda A600 de Ruff'n Tumble oyunuydu...,

Sen mi seçmiştin yoksa bilgisayarcının iyi oyundur diye diskete çektiği bir oyun muydu? Ulan o zamanlar bilgisayar dükkanımız olsa parayı kırardık yahu
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2016, 16:41:02 ÖS »

Sen mi seçmiştin yoksa bilgisayarcının iyi oyundur diye diskete çektiği bir oyun muydu? Ulan o zamanlar bilgisayar dükkanımız olsa parayı kırardık yahu

Kadıköy Suadiye den bir abimiz vermişti oyunu ama ısrarla Amiga nin en iyi oyunu olduğunu söylemişti

A600 de zaten 2.el di abi sıfır değildi

Amiga da yapılan en iyi animasyonlar bu oyunda daydı galiba dehşet bir oyundu....
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2016, 17:25:10 ÖS »

İlk eve gelen C64 ve A500'den değilde farklı bir anıdan bahsedeyim. Amiga dergisinde Superfrog'u görmüştük 3 kardeş (en küçük benim tabi). Büyük abim "Bu oyunu alalım mı?" diye sordu. Biz ikimiz tabi sevinçten havalara uçtuk. Aldı bizden birikmiş harçlıkları. Bir iki gün sonra sorduk nerde oyun diye. Oyunu almadım ama .... aldım dedi.(bu noktalı kısım neydi hiç hatırlayamaım, ama oyunla alakalı bir şey değildi. Ya bir program ya da bir donanımdı)

Hay arkadaş, gülelim mi ağlayalım mı bilemedik?  Kahkaha

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2016, 18:37:57 ÖS »

Yukarida yazdigima ilaveten sunuda yazayim........

90 larda yaş kucukken Nintendo da bir efsane Road Fighter oyunu vardi araba yarisi bu oyunda sinirimden aglardim  Kahkaha  arkadas tam ilerlerken mukemmel gidiyorum tepeden Superman uçardi dikkatim dagilirdi çarpardim duvara Kahkaha

Superman'i  hala sevmiyorum çocukluktan kalma Kahkaha
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2016, 20:04:43 ÖS Gönderen: Samurai » Logged
almanco
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2016, 22:35:20 ÖS »

bir anı da benden.sene 87 o zamanlar balıkesir'de atari 800xl oyunu bulamıyorum.etrafımdaki herkeste c64 var.15 tatilde istanbula gittik.akrabayla beraber zar zor bakırköyde bir bilgisayarcıda atari 800xl için airwolf oyunu buldum.heyecanla aldık tabi.istanbulda kaldığımız hafta bitmek bilmedi.arabayla yolculuk boyunca kaset elimde,kapağına baka baka filmin müziğini mırıldana mırıldana yolu bitirdik.eve varınca hemen bilgisayarı açtım oyunu yüklemeye başladım.yükle allah yükle oyunu açılmıyor.kasete kopyalarken hata yapmışlar herhalde.ağlayacak gibi oldum ama sevinçten değil tabi.
bunları yazarken bile filmin müziğini mırldanıyorum yüzümde  acı bir tebessümle...

ExoticKiller
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2016, 22:41:05 ÖS »

bir anı da benden.sene 87 o zamanlar balıkesir'de atari 800xl oyunu bulamıyorum.etrafımdaki herkeste c64 var.15 tatilde istanbula gittik.akrabayla beraber zar zor bakırköyde bir bilgisayarcıda atari 800xl için airwolf oyunu buldum.heyecanla aldık tabi.istanbulda kaldığımız hafta bitmek bilmedi.arabayla yolculuk boyunca kaset elimde,kapağına baka baka filmin müziğini mırıldana mırıldana yolu bitirdik.eve varınca hemen bilgisayarı açtım oyunu yüklemeye başladım.yükle allah yükle oyunu açılmıyor.kasete kopyalarken hata yapmışlar herhalde.ağlayacak gibi oldum ama sevinçten değil tabi.
bunları yazarken bile filmin müziğini mırldanıyorum yüzümde  acı bir tebessümle...

Bu harbiden acıklı olmuş

Elektronik Mühendisi.
1977 Doğumlu. ICQ: #37-90-37 ilk bilgisayarlarım:  8088 Explorer HeadStart & 8088 IBM XT / AT , c64
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2016, 09:41:11 ÖÖ »

@samurai abi superman değil o konamiman Kahkaha artık süpermani sevebilirsin Kahkaha

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2016, 12:20:03 ÖS »

@Cengizermis

Ben onu hep Superman sanıyordum demekki tepeden ucan o resimdeki ufaklık mis Kahkaha

Superman e boşuna sinirlenmişiz abi Kahkaha
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2016, 12:29:27 ÖS »

Mutluluktan ağlıyorum...   

« Son Düzenleme: Nisan 08, 2016, 12:40:55 ÖS Gönderen: ytezel » Logged

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2016, 22:42:34 ÖS »

@Cengizermis

Ben onu hep Superman sanıyordum demekki tepeden ucan o resimdeki ufaklık mis Kahkaha

Superman e boşuna sinirlenmişiz abi Kahkaha
Batman de Süperman'le bu yüzden tartışmış diyorlar.

Alper
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: