Selam.
İlk bilgisayarını çocukluk çağlarında edinebilmiş. Ve ona sahip olabilmek için göz yaşı dökenlerin uğruna bu konuyu açıyorum. Samimi ve dürüst bir şekilde kısaca; "Evet ağladım" diyebilir. Veya hikayenizi anlatabilirsiniz.
Bana gelince; Evet ağladım.
Hikayem : Aşağı yukarı 10 yaşlarımdaydım. Elektriğe ve elektroniğe aşırı ilgili olduğum için sürekli evdeki cihazların, plak çalar, traş makinası , radyo vs gibi içini açar bozar dağıtırdım. Bunu yapmamam için annem komşulardan bozuk elektronik eşya toplar önüme koyardı ki sağlam şeyleri didiklemeyeyim diye.
Sonra bir ara nerede gördüm tam hatırlamıyorum ama (dergi olabilir)commodore 64 reklamları vardı.
(ilk bilgisayarım bu değil) . O zamanlar o cihaz aklıma düştü beni çok etkilememişti ama cache belleğe attım onu bi kenara

Uzatmayayım aradan bir zaman geçti bizim sınıftan bir arkadaşa ailesi almış C64 onara gittiğimde gördüm , futbol oyunu falan vardı. Daktilo ile Tv karışımı bu cihaz eğlenceli ama çok bilimsel gelmemişti bana.
Rahmetli dedem ve Amcam bana elektronik ve teknoloji dergileri alırdı . Birgün o dergilerden birinde tam olarak bilgisayar denilebilecek cihazı gördüm. Onu çok beğendim aşık oldum, o benim olmalıydı, aklımdan hiç çıkmıyordu. Zaten hakkında birçok şey okuyordum, geceleri yatınca bile bir bilgisayarım olsa onunla neler yapardım diye hep hayaller kurarken ailemede buna sahip olabilmek için gerekli yolu yapmaya başlamıştım.
Ağlamalar, sızlamalar, çeşitli tripler

(Açıkçası şimdi kendime hiç yakıştırmıyorum ama çocuktuk işte) Okulu bırakırım tehditleri, hayattan küsmüş ve ertesi gün verem olacakmış gibi bir moda sokmuştum kendimi.
Ve sonunda o makina bana 3 ailenin birleşmesi ile alındı. Benim ailem , Anne ve babamın ailesi dedelerim falanda yardımıyla alındı . Çok çooook pahalıydı , sanki araba almıştık yani.
Sizi sıkmamak için çok detaylı yazmıyorum, nasıl gittik almaya neler oldu falan filan. Kısa kestiriyorum yani

Sonunda artık o yeşil tek renk ekranlı, soğuk, demirden cihaz benimdi. Kullanmak için güç şalterini kaldırdığımda güç ünitesinden gelen rüzgar sesi hala kulağımda.
Kullanım bittikten sonra fişi çekilir ve klavyesi örtülürdü.