Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mesleğiniz Nedir?  (Okunma Sayısı 70109 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Nisan 14, 2016, 13:41:50 ÖS »

Yaş bahanedir... Bu yaştan sonra olmaz diyenlere anlam veremiyorum... Olur tabii ki... Hem de çok iyi olur... İnsan yeter ki istesin...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Nisan 14, 2016, 13:43:34 ÖS »

Yaş 36... bu saatten sonra olur mu, ömrüm yeter mi bilmem ama olduğu kadar...
o bilgisayar programcısı bir şekilde olunacak arkadaş!

Sen bilgisayar programcısı olmuşsun be arkadaş! Bilgisayar programcılığı illa ticari projelerde çalışmak, veritabanı programcılığı ya da form tasarımcısı olmak değildir ki. Günümüzde her iş para kazanmaya endekslendiği için keyif amaçlı programlamayı etraftakilere anlatmak zor, zaten gerekli de değil. Ben de programlamayı seven biriyim ama birilerinin dikte ettiği projeyi yapmak zorunda olan bir programcı olmak istemezdim, hayal gücünü kullanarak kişisel birşeyler yapmak isterdim.
ilteber95
Üye

Sadece Nintendo "İDİ"

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Nisan 14, 2016, 14:29:17 ÖS »

9 eylülde hukuk okuyorum 3. yılım, 21 yaşındayım. Babam sayesinde daha 5 yaşındayken nes oyunlarıyla tanıştım, sonrasında sağolsun gameboylarım da oldu. 1-2 sene evvel bir nintendo ds geçti elime ve o zamandan beri bir şeyler toplamaya başladım genişledim de az da olsa
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #63 : Nisan 14, 2016, 15:03:20 ÖS »

yaş 31. marmara'da siyasal okudum, sonra yüksek lisans yaptım. dış işlerini yandaşlarla doldurdukları için babaları aldım ve ekmeği özel sektörde aradım. şimdi 6 senelik iç denetçiyim, hırsızlık-yolsuzluk yapanları enseliyorum, ona buna posta koyuyorum, racon kesiyorum.

"sayın bilmem ne" diye başlayan ve "saygılarımla" ile biten o kurumsal hayattan nefret ediyorum. hayalim "selamın aleyküm" ile başlayan diyalogların mekan sahibi olmak Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #64 : Nisan 14, 2016, 15:05:21 ÖS »

Yaşları sormadık arkadaşlar Yaşlarınızı yazarak, yaşlı hissetmemize sebep olmayın

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Nisan 14, 2016, 15:12:26 ÖS »

"sayın bilmem ne" diye başlayan ve "saygılarımla" ile biten o kurumsal hayattan nefret ediyorum. hayalim "selamın aleyküm" ile başlayan diyalogların mekan sahibi olmak Kahkaha

Hani Neden Cümlelerin İlk Harflerini Büyük Yazıyorsun Diyorsun Ya!
İşte Hep Bu Kurumsal Yazılar Yüzünden Kahkaha
Hepsini Büyük Yazmamak Adına Böyle Forumda
Maliye ile İlgili Mesleklerde Kurtuluş Yok ''Sayın'' dan!
Ancak Emeklilikte Bir Mekan Olursa...

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Nisan 14, 2016, 15:23:01 ÖS »

Ben de 39 dan sonra Linux'a sardım. (Gökhan yaşa takılma hocam ) Her akşam kurcalıyorum. Konu hakkında kitap okuyorum... bir şekilde linux öğrenilecek arkadaş!
  Kahkaha

AmigaAmigaAmiga
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Nisan 14, 2016, 15:25:59 ÖS »

yaşa takılma diyerek, seni şöyle alalım Kahkaha

hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Nisan 14, 2016, 15:33:17 ÖS »

Kimse sesini çıkarmasın. Yaş 47.
Bir şekilde o PIC programlama öğrenilecek!
Retronun yaşı olmaz
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Nisan 14, 2016, 15:40:26 ÖS »

muhasebeye bulaşan her adamın derdi sıkıntısı aynı (:

salaş bi mekan yapıcam süleyman, koyucam izmir takımlarını, müşteriden daha çok nargile içicem şerefsizim Kahkaha

frostemo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Nisan 14, 2016, 16:19:50 ÖS »

Sizleri uzaktan takip etsemde bende yazmak istedim manisa istanbul karayolu üzerinde restorant isletiyorum yolunuz butaraflara düşerse beklerim  yaş 36  Masum
frostemo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Nisan 14, 2016, 16:25:52 ÖS »

muhasebeye bulaşan her adamın derdi sıkıntısı aynı (:

salaş bi mekan yapıcam süleyman, koyucam izmir takımlarını, müşteriden daha çok nargile içicem şerefsizim Kahkaha
özgür sen gel yanima nargileni kendi ellerimle sarıcam
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #72 : Nisan 14, 2016, 16:37:17 ÖS »

Sıradan kendi halinde bir işçiyim....

Yaşım 32..
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #73 : Nisan 14, 2016, 16:50:15 ÖS »

Bankacılık sonrasında İşletme okudum. Bu işlerle hiç uğraşmadım. Yaklaşık 20 yıldır bilişim sektöründe çalışıyorum. Son 16 yıldır laboratuvar otomasyonu ile destek ve eğitim işleri yapıyorum. 2.işim organizatörlük. 10 yıldır heyecanlı organizasyonları Ayak Takımı ismi ile yapıyorum. Bunlar haricinde antika ve fotoğrafa merakım var. Grafik tasarım konularında da amatör olarak ilgileniyorum. Genellikle kendi işimi kendim yapmaktan hoşlanıyorum. Retro cihaz biriktiririm, fazlalıkları dönem dönem satarım. Evde jetonlu bir cihazım var. Son dönem atari salonu jetonları biriktiriyorum... vs.vs.

Düzenleme:
2018 Aralık
Ağustos 2018'de 18 yıl emek verdiğim yazılım şirketinden istifa edip, özel bir hastanede bilgi işlem müdürlüğünde yazılım desteği işine devam ediyorum. Diğer organize işler devam
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2018, 16:50:14 ÖS Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Nisan 14, 2016, 17:09:26 ÖS »

Kimse sesini çıkarmasın. Yaş 47.
Bir şekilde o PIC programlama öğrenilecek!
Retronun yaşı olmaz

Abi  , pic'e  fazla takılma  rahatlıkla öğrenebilceğin bir işlemci.Önemli olan risc mimarisini anlayabilmek .Sonrada yapacağın uygulamaya uygun mikrokontrollerı secip kullanmak.Bütün  PIC serisi mikrokontrollerını öğrenmeye gerek yok.Temel seri olan 16F84A , 628A  rahatlıkla başlangıçta başlarsın.Sonra donanımsal özelikleri öğrenerek istediğin pic serisini kullanırsın.

Bende bir secim yaptım .Bundan sonrası için hedefim arm cortex serisi dedim. Dev kit aldım.Datasheet açıyorum ohaaaaaa   diyorum.Nerden nasıl başlanır ?  Oku oku nereye kadar kardeşim.Bu işlerin sonu yok.

yaşa takılma diyerek, seni şöyle alalım Kahkaha

Joker , sahne performansın iyimiş.
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2016, 17:30:37 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: