Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A 500 sorunu.  (Okunma Sayısı 7007 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 16, 2007, 19:00:53 ÖS »

selam arkadaşlar. a500 açılıştan itibaren disk drive okuma ledi power ledi ile birlikte devamlı yanıyor. ayrıca caps lock ışığı üç defa göz kırpıyor yaklaşık iki saniyede bir tekrarlıyor. bu caps lock ışığının bi anlamı vardı ama neydi hatırlamıyorum. cihaz şu an disketi okumuyor. sorun ne olabilir? board rev 6a. yardımlar için şimdiden teşekkürler.
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2007, 19:11:52 ÖS »

işgüzarlık edip kabloları bu tarz bağlarsam yeni bir versiyon oluşturabilirmiyim acaba demiş ve flopy kablonu ters takmış amiganda bunu yememiş olabilirmi acaba yada 8520 lerden birisi sana el sallamış olabilirmi yada flopy okadar eski o kadar eski ki sorma içinden disket çıkartıldığı halde halen anlamakta zorlanıyor olabilirmi

murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2007, 20:06:21 ÖS »

dediklerinden sadece 8520 lerden şüpheleniyorum. çünkü makine çalışırken böyle oldu. bi ara 6520 leri değiştirip denemek lazım. peki bu caps lock ışığı ne ola ki göz kırpıp duruyor?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2007, 20:23:58 ÖS »

http://www.amigahistory.co.uk/selftest.html

Alıntı
Three blinks: Watch dog timer failure.

CIA (8520)'lerden biri timer gorevinide goruyordu galiba. 8520'lerden birinin ucmus olmasi yuksek ihtimal.

Retro Hincal Uluc
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2007, 20:45:32 ÖS »

Benim bildiğim Caps lock'un yanıp sönmesi klavye çipleriyle alakalıdır,daha önce 2 amigada aynı arızayı görüp yeni klavye taktığımda kurtarabilmiştim.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2007, 23:33:56 ÖS »

elinde baska bir tane hurdaya cıkmıs a500 varsa veya sadece klavye bulabilirsen degiştirmeyi dene bence....
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2007, 20:00:08 ÖS »

arkadaşlar sorun bulundu.cia ları değiştirdim ama sorun onlarda değilmiş. cozenin verdiği sitede açıkça yazıyor:
"Three blinks: Watch dog timer failure. "
sorun klavyede. ama tuşlar çalışıyor. disket sürücünün de aynı anda bozulması garip bir tesadüf olmuş. onu da 3000 den çıkma bir epson smd 300 ile çözdüm. şimdilik caps lock flaş yapması ve devamlı yanan disket sürücü lambası dışında normal çalışıyor alet. yardımlar için teşekkürler.
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2007, 20:02:07 ÖS »

klavyeyi de müsait bir zamanda değiştirip sonucu yazıcam.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: