Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsolları[MOD] Atari 5200 tamirat, video mod, power mod
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [MOD] Atari 5200 tamirat, video mod, power mod  (Okunma Sayısı 31713 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Eylül 01, 2016, 02:38:48 ÖÖ »

Ne yalan söyliyeyim oynamayı pek denemedim... Ama oyunları fena görünmüyor...

Bu arada çizikleri yok etme konusunda yazdıkların nasıl denk geldi bilemezsin... Casio'nun bir oyun konsolunu aldım...Cihazın üzerinde ince çizikler var...Nasıl gideririm diye düşünürken novus'u gördüm. Ama eminde olamadım, sen bilirsin diye cihazın fotoğrafını çekip, atacağım günü bekledim... Fotoğraf iş yerinde bilgisayarda olması lazım... Zaman bulup fotoğrafı atana kadar, cevaplamış oldun...Çok teşekkürler...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Eylül 01, 2016, 02:47:25 ÖÖ »

Ne yalan söyliyeyim oynamayı pek denemedim... Ama oyunları fena görünmüyor...

Bu arada çizikleri yok etme konusunda yazdıkların nasıl denk geldi bilemezsin... Casio'nun bir oyun konsolunu aldım...Cihazın üzerinde ince çizikler var...Nasıl gideririm diye düşünürken novus'u gördüm. Ama eminde olamadım, sen bilirsin diye cihazın fotoğrafını çekip, atacağım günü bekledim... Fotoğraf iş yerinde bilgisayarda olması lazım... Zaman bulup fotoğrafı atana kadar, cevaplamış oldun...Çok teşekkürler...

Kesinlikle pişman olmazsın. Ben Novus ile benim 8 yıllık Citroen'in sararmış matlaşmış farlarını da sildim, pırıl pırıl çıktı ortaya...

Yerli piyasada satılan plastix falan hikaye...

Bu pinball işinde kullanana kadar bitireceğim diye korkuyorum bu Novus'ları

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Eylül 01, 2016, 02:49:45 ÖÖ »

sağol bilgi ve deneyim paylaşımı için...en kısa zamanda ısmarlıyayım... sağol...iyi geceler ( yatmaya gidiyorum artık )

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Eylül 01, 2016, 03:26:18 ÖÖ »

Ustad bende talibim scardcade olursa 2 tane alırım

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Eylül 01, 2016, 03:36:13 ÖÖ »

Her zamanki gibi süper bir yazı olmuş, hem de araya ekstradan pcb yapımı falan girmiş çok da güzel olmuş

Yerli piyasada satılan plastix falan hikaye...

Yalnız abi arada Plastx'i harcamasaydın ya Plastx çok hafif bir aşındırıcı, tek başına uygulanıp da çizikleri falan gidermesi mümkün değil tabi. Ama 1500, 2000, 3000 zımparaları sırayla uyguladıktan sonra elde edilen mat buğulu yüzeye uygulayınca ayna gibi yapıyor valla. Araba farı için de genel kullanımı bu şekilde zaten. Ha pratik bir yöntem mi, pek değil, epey meşakkatli. Novus'u bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, teşekkürler bilgiler için
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Eylül 01, 2016, 09:23:37 ÖÖ »

Eline sağlık @yavuzg
Sayende, yine 1 saatlik mesaiyi yedik

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Eylül 01, 2016, 09:35:13 ÖÖ »

maşallah yine film tadında bir kurtarma izledim ustamın ellerine sağlık,  atari mühendisleri görse hayata küserlerdi

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Eylül 01, 2016, 09:51:25 ÖÖ »

Ellerine sağlık yine güzel bir mod ile karşımızdasın.

Şu transistörün bacak sıralamasının BCxxx transistörlerde CBE, 2Nxxxx transistörlerde EBC olması kafa karıştırabiliyor ama base ortada olduğu sürece sadece flip etmek yetmez mi transistörü. Merak ettim oraya bir yakın çekim alabilir miyiz? Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Eylül 01, 2016, 10:25:42 ÖÖ »

Bak sen, novus da neymiş. Hemen araştırmak lazım bunu...
Ama bazı konsol veya cihazların üzeri boyanmış oluyor orjinal olarak. Sanırım uygularken buna dikkat etmek gerek.

Özay, ben de küçükken transistörlerle ilk tanıştığımda bu duruma gıcık olurdum. O zamanlar internet de yoktu, transistör kataloğundan bakardım bacaklara. Neyse, bazı to92 kılıflarında baz yandan çıkıyordu. En çok onlara gıcık olurdum ben. Tipi aynı olsa bile to92 nin üç varyasyonu mevcut:

NOT: Bir de tüm BC serisi dediğin sıralamada değil, değişik bir transistor kullanıyorsan mutlaka kontrol etmekte fayda var. Örn. BC167, BC317 vb...
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2016, 10:33:01 ÖÖ Gönderen: delimawi » Logged

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Eylül 01, 2016, 10:32:51 ÖÖ »

Yavuz abi yine harika bir çalışma olmuş ellerine sağlık
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Eylül 01, 2016, 10:46:05 ÖÖ »

Ellerine sağlık yine güzel bir mod ile karşımızdasın.

Şu transistörün bacak sıralamasının BCxxx transistörlerde CBE, 2Nxxxx transistörlerde EBC olması kafa karıştırabiliyor ama base ortada olduğu sürece sadece flip etmek yetmez mi transistörü. Merak ettim oraya bir yakın çekim alabilir miyiz? Kahkaha

Haklısın ben yanlış hatırlamışım, BC237 değil maalesef. Klon Atari için yaptığım AV mod'dan kalan 2SC1815 bacaklarını kullanmışım maalesef...

İbreti alem olsun

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Eylül 01, 2016, 13:30:12 ÖS »

Süper olmuş abi, eline sağlık. Benim atarilerle ilgili mod takıntımı biliyorsun zaten. İş bu sebepten gayet sevidirici bir konu oldu benim için. Parlatıcıya da ayrıyetten hasta kaldım

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Eylül 01, 2016, 15:06:02 ÖS »

Eline sağlık üstat, novus işi süpermiş, tr'dan alabilseydik keşke.

Use the brute force, Luke
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Eylül 01, 2016, 16:12:37 ÖS »

Üstad eline emeğine sağlık..
Bu tarz yazıları okumam ama, bizim forumda her noktasını dikkatlice okumak çok hoşuma gidiyor..

Saygılar..
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2016, 16:19:02 ÖS Gönderen: hekimoglu78 » Logged

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Eylül 03, 2016, 01:12:15 ÖÖ »

Konu başlığını görünce kendi kendime ahanda gelmis tamirat dedim.   Ellerine saglik yavuz abi her zamanki gibi mukemmel bir calisma olmus. Ama yazida slak sesini (power verdigin zaman) duyamadim. Herhalde o kismi foto yuklerken unuttun sanirim 
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: