Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Herkese merhaba..  (Okunma Sayısı 12414 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
prowler
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 20, 2016, 00:14:03 ÖÖ »

Adım Gencay. Herşey 1994 yılında Amiga 500+ bilgisayarında intro grafikleri çizen, metal müzik dinleyen, aykırı giyinen ve sistemin tek düzeliğine küfür ederek yaşayan gamsız arkadaşım Serkan Özay'ın bir gün okul çıkışı beni evine davet ederek Walker oyununu göstermesiyle başladı. Makineye adeta aşık olmuştum. Serkan (namı değer "Minotaur"), Amigasında sadece oyun oynamadığını, aynı zamanda deluxe paint'te Iron Maiden'ın maskotu Eddie'nin resimlerini çizdiğini gösterdi. Intro grupları vardı, oyunların başlarına intro hazırlarlardı. Amiganın böyle yetenekleri olduğunu görünce kendisine "müzik de yapabiliyor muyuz bu aletle?" diye sordum. Müzisyendim çünkü. Hemen Protracker'ı açtı, sonra ayrı bir disketten 3-5 tane sample yükledi, ne yaptığını anlamıyordum. Klavyeden tuşlara bastığında satırlar diziliyordu. İşi bitince space tuşu ile yaptıklarını çaldı. Hep synthesizer larla çalıştığımdan Amiga dan böyle bir ses çıktığını görünce makineye bir daha aşık oldum. Sonra kurdukları gruba (Midhgard) beni de composer olarak aldılar. Onlar ben yokken Child Play isimli introyu yapmışlardı bile. Ben girince de Mintro isimli introyu yaptık. Tamamı vector dü. Neyse.... Amiga müzik hayatımda benim için ve müzik kariyerim açısından çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bugün D&R mağazalarında cd lerim varsa... itunes, google android market, ttnet müzik, avea müzik, vodafone müzik, turkcell müzik, amazon.com, deezer, spotify, idefix gibi onlarca dijital platformlarda profesyonel bir ürün oluşturabilmiş ve tüm dünyaya sunabilmiş isem, bu tamamen Amiga'nın bana kattıkları ile alakalıdır. Ona çok şey borçluyum.

Aradan yıllar geçti. Herkes bir yerlerde işe girdi, ya da üniversite kazanıp gitti. Sağa sola dağıldık. Evlendik, barklandık. Çoluk çocuğa karıştık. Sonra ne oldu ise, aynen Stephen King in o muhteşem kült filmi "It" deki gibi, bir şey bizi çağırmaya başladı. Eskilerden gelen bir duyguydu bu. İçimizin en özel yerlerinde, hafızalarımızın en dip köşelerinde saklı kalan, tekrar canlanmak için vücut arayan bir his... Amiga'ydı bu... Oturup Amiga toplamaya başladım. Çok değil 3-4 gün önce. Dergileri toplamaya başladım. Amiga Dergisi yazarlarını aradım. Bugün Kıvılcım Hindistan ile telefonda konuştum mesela. Harika bir duyguydu. Sağolsun o da çok duygulandı, yıllar önce yayınlanmış dergilerdeki yazılarını takip eden vefalı bir okuruydu telefondaki.... Artık uyuyan dev uyanmıştı. Amiga aramızdaydı. Geri dönülmez yola girmiştim. Amigayı hortlatmıştım....

Benden şimdilik bu kadar.. Site çok akıllıca olmuş, gayet başarılı bir hamle. Kurucularını tebrik ediyorum. Forumdaki paylaşımlarda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

Teşekkürler

Gencay "prowler" BURNAZ
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2016, 00:19:18 ÖÖ Gönderen: prowler » Logged
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2016, 00:28:29 ÖÖ »

Hoş geldiniz

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2016, 00:38:56 ÖÖ »

Hoşgeldiniz

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2016, 00:41:57 ÖÖ »

Hoşgeldiniz

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2016, 07:25:25 ÖÖ »

Hoşgeldiniz. Eski scener'ları aramızda görmek sevindirici. Amiga ile tanışma hikayeniz birçoğumuzla aynı.

Yaptığınız çalışmalarınızı görebileceğimiz bir site felan varmı. Ayrıca, Amiga ile yaptığınız çalışmalar duruyorsa görmek isteriz.

Diğer konu'da bahsettiğim bu tür çalışmaların kaybolup gitmemesi için,
 Türk Scene Database sanırım zorunluluk haline geliyor.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2016, 08:51:23 ÖÖ »

Hepimizin başına gelen durumun özeti bu   ''bir şey bizi çağırmaya başladı. Eskilerden gelen bir duyguydu bu''

C64 ve A500 gerisi teferruat
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2016, 10:47:54 ÖÖ »

Hoş geldin Gencay kardeş.
Walker ve It unutulmaz!
Sanatçı kardeşlerimizi de aramızda görmek mutluluk verici...

prowler
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2016, 11:49:01 ÖÖ »

Başta joker_ olmak üzere hepinize bu sıcak karşılamanız ve misafirperverliğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar..
Çok uzun bir aradan sonra günlük hayatımda Commodore, Amiga, disket gibi kelimeleri cümlede kurmaya başlamanın bende yarattığı o nostaljik mutluluğu size anlatamam. Tanışma kısmında 1994 yılı ile başlayan Amiga serüvenimi anlattım ama aslında tarih biraz daha gerilere dayanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 1986 senesinde babamın aldığı Atari 2600 ile (şu anda kara kutu ile tabir ediliyor sanırım) video game camiasına girmiş oldum. Sonra derslerim kötü gitmeye başlayınca babam geri vermişti onu. Kısa bir süre bizde kaldı. O zamanlar çok küçük olduğum için makineyi çok etkin kullanmam mümkün değildi. Neyse... Asıl milat 1994 diyelim. Evet joker_, yüzlerce modül yaptım Amigada. O 4 kanal stereo ses çipini dibine kadar zorladım. O dosyaları yıllar önce cd ye biryerlere çekmiştim, inşallah yeni bir Amiga sahibi olmayı planlıyorum, tekrar arayıp gün yüzüne çıkaracağım bestelerimi... Sizlerle de paylaşacağım elbette. Profesyonel kulvardaki ürünüm için www.gencayburnaz.com sitemi ziyaret edebilirsiniz. İçinde mp3 player eklentisi var, her parçanın 1 er dk sını ücretsiz dinleyebilirsiniz.  Hatta 12 parçanın youtube klibi de var. Umarım hepinizin hoşuna gider. Teşekkürler.

Hoşgeldiniz. Eski scener'ları aramızda görmek sevindirici. Amiga ile tanışma hikayeniz birçoğumuzla aynı.

Yaptığınız çalışmalarınızı görebileceğimiz bir site felan varmı. Ayrıca, Amiga ile yaptığınız çalışmalar duruyorsa görmek isteriz.

Diğer konu'da bahsettiğim bu tür çalışmaların kaybolup gitmemesi için,
 Türk Scene Database sanırım zorunluluk haline geliyor.
prowler
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2016, 11:51:05 ÖÖ »

40 lı yaşlarda Commodore firmasına ait ürün, ekipman, malzeme, çevre birimleri, yayınları toplayacağımı 20 yıl önceden bilseydim, inan ki hiçbirini sağa sola vermezdim. 20 yıl içimizde yaşamış bu sevda....

Hepimizin başına gelen durumun özeti bu   ''bir şey bizi çağırmaya başladı. Eskilerden gelen bir duyguydu bu''
prowler
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2016, 11:51:41 ÖÖ »

Teşekkürler... Sanata ve sanatçıya hep destek, tam destek...

Hoş geldin Gencay kardeş.
Walker ve It unutulmaz!
Sanatçı kardeşlerimizi de aramızda görmek mutluluk verici...
Olcay ANAÇ
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2016, 12:09:34 ÖS »

Hoş geldin o zaman...
prowler
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2016, 14:23:58 ÖS »

Teşekkürler...

Hoş geldin o zaman...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2016, 16:30:17 ÖS »

Aramıza hoşgeldiniz...

Günümüzün acımasız, tekdüze ve bayağı dünyasında, kendimize bir sığınak hazırlıyoruz retro kültürü sayesinde. Bu kültürün temellerini de flashback'ler, cihazlar, dergiler, yazılımlar, müzikler ve oyunlar oluşturuyor...
prowler
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 20, 2016, 16:46:54 ÖS »

Teşekkürler witchdoktor,

Aynen doğru yazmışsın. Ama biraz derinlemesine düşününce üzerinde konuştuğumuz kültürün yazılım ayağının (daha ziyade oyunların) retro, donanım ayağının ise (ana makine) vintage boyutta seyrettiğine tanık oluyoruz. İyi de bana bunu düşündüren ne oldu? Şöyle ; Commodore iflas edince, oyun yapımcı ve dağıtımcı firmalar oyun üretme ve dağıtımına son verince bizler oyun oynamaktan mı vazgeçtik? Tabi ki hayır. Birbirimizin ürün ilanlarında görüyoruz... Micro Genius'lar mı dersin, PlayStationlar mı dersin, Sega Mega Drive lar mı dersin... PC de buna dahil tabi birazcık... Herkes alternatif konsola geçmiş bir şekilde. Oyuna devam etmişiz. Aradan 20 yıl geçmiş. Ben şahsen steam platformunu çok etkin kullnanan biriyim. Steam üzerinde onlarca oyunum var, hergün muntazam oynamaya çalışırım. Oyunlarımın çoğu piksel grafikli oyunlar. Commodore tarzı. Bu tarz oyunlar şimdi çok moda. Tanesi 10 TL den 40 TL ye kadar satış scalası var. Piksel grafik nasıl oldu da 20 yıl sonra moda oldu? Hani 3D 3D diye bas bas bağırıp, Unreal motoru ile yapıldı diye kaplamaları gerçeğe olabildiğince yaklaştırmaya çalışan endüstriye ne oldu? İşte eskiye dönüş, nostaljik akımların tekrar moda olması konusu. Oyunlar retro oldu. Peki makineler? Commodore, Amstrad, Spectrum lar? Haaa demekki makineler retro olamamış. Onlar Vintage modda kalmış.

Neyse... Doluyum arkadaşlar, kusura bakmayın, yine derin ve felsefik mevzulara girdim... Kafa ütüledim... Teşekkürler.

Aramıza hoşgeldiniz...

Günümüzün acımasız, tekdüze ve bayağı dünyasında, kendimize bir sığınak hazırlıyoruz retro kültürü sayesinde. Bu kültürün temellerini de flashback'ler, cihazlar, dergiler, yazılımlar, müzikler ve oyunlar oluşturuyor...
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2016, 16:49:53 ÖS Gönderen: prowler » Logged
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2016, 16:52:07 ÖS »

Neyse... Doluyum arkadaşlar, kusura bakmayın, yine derin mevzulara girdim... Kafa ütüledim... Teşekkürler.

Arada buluşma toplantıları düzenler, ahhh ah nerde o eski günler tadında sohbetler eder, deşarj oluruz Kahkaha

Uzun zaman oldu toplanmayalı, birisi bi gaz versinde yapalım yine. Geçen sefer Kadıköy'de, Nazım Hikmet çay bahçesinde toplanmıştık. Bu seferki organizeyi yapacak bir gönüllü lazım. Ben sıramı savdım
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: