Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımPPC im tamir olabilir mi?
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PPC im tamir olabilir mi?  (Okunma Sayısı 22778 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2017, 13:07:50 ÖS »

Bana yolla denerim ben

Bende de 040/25 200 mhz var
Elbox kasalı.. OS 4.1 falan kurdum ama ilgilenmeye vakti olmadı

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2017, 13:55:13 ÖS »

Neyin bozuk olduğunu bir anlayabilsem ona gore bir yol haritası belirleyeceğim. O kadar ucuk fiyatlari olduğundan haberim yoktu. Pahalidir diyordum ama bu tek kelimeyle uçuk. Bu konuda guru arkadaslardan yardim bekliyorum.alet edavatla bakip birsey diyebilecek bir doktor ariyorum.

Arızalı olsa bile ebayda satarsanız emin olun açık artırmada 600-700 dolara rahat gider, hatta fazla bile çıkabilir. Tek yapmanız gereken For Parts/ Not working ve untested ibarelerini belirtmek. Onun yerine 030 lu, vampire'li canavar gibi sisem kurabilirsiniz.

Bu arada Jim Power'i görmek güzel avatarda.
Amiga'cının Amiga'cıyı kasnaklaması nedir yaaaaaa
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2017, 14:19:47 ÖS »

Neyin bozuk olduğunu bir anlayabilsem ona gore bir yol haritası belirleyeceğim. O kadar ucuk fiyatlari olduğundan haberim yoktu. Pahalidir diyordum ama bu tek kelimeyle uçuk. Bu konuda guru arkadaslardan yardim bekliyorum.alet edavatla bakip birsey diyebilecek bir doktor ariyorum.

Arızalı olsa bile ebayda satarsanız emin olun açık artırmada 600-700 dolara rahat gider, hatta fazla bile çıkabilir. Tek yapmanız gereken For Parts/ Not working ve untested ibarelerini belirtmek. Onun yerine 030 lu, vampire'li canavar gibi sisem kurabilirsiniz.

Bu arada Jim Power'i görmek güzel avatarda.
Amiga'cının Amiga'cıyı kasnaklaması nedir yaaaaaa

For Parts/ Not working ve untested...

mrmojorisin, yanlış anladın galiba. Açık açık yazmasını söyledim. Ürünün yedek parça / çalışmıyor olarak belirtmesi gerektiğini.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2017, 14:28:55 ÖS »

Tamiri imkansız doğal olarak çalışmayan bişeyi 600-700 Euro'ya kaktırmak yerine çöpe atmanın ya da hatıra niyetine çerçeveletip duvara asmanın daha doğru olacağı kanısındayım
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2017, 14:38:13 ÖS »

Tamiri imkansız doğal olarak çalışmayan bişeyi 600-700 Euro'ya kaktırmak yerine çöpe atmanın ya da hatıra niyetine çerçeveletip duvara asmanın daha doğru olacağı kanısındayım

Belki ikinci bir yedek parça PPC karta,üzerindeki bir çipe, vs ihtiyacı olan vardır. Bilemezsin ki. Sonuçta kıymetli ve nadir aletler.

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2017, 14:42:33 ÖS »

Belki ikinci bir yedek parça PPC karta,üzerindeki bir çipe, vs ihtiyacı olan vardır. Bilemezsin ki. Sonuçta kıymetli ve nadir aletler.
O zaman çalışan çip vs.. belirtmek gerekir neysee üzerine alınacak ya da tartışılacak bişey yok. Etik değil bence hepsi bu
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2017, 15:00:05 ÖS »

@mrmojorisin:

Bu kartın hastaları olduğu gibi neye saldırdığını bilmeyen aç kurtlar gibi atlayacak çok insan var..

Amibayde sırf bu aletin scsi portu yok diye almayan, ya d scsi port uydurmaya çalışan arkadaşlar gordum.

Sonuçta elektrik akımından fazla etkilenmeyeceğini düşündüğünüz parçaların her zaman alıcı olur..

Ornek:

040 cpu
cpu soket
ppc cpu
scsi port
cyristal
siyah soğutucu
fan (artık aynı fan üretilmiyor)
trapdoor socket bile iş görebilir

tüm bunları sökmeye uğraşıcağına kartı çalışmıyor diye
direk satışa da çıkarabilir.

bu ürünler mutlak suretli amibayde alıcı bulur.
o zaman arkadaş niye çöpe atsınki ?
min. 50-100 $ para girer cebine..

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2017, 15:01:34 ÖS »

merhaba arkadaşlar. etik olmayan bu durum amiganın çıktığından beridir var ve  etikleşti maalesef.
ben zamanında 450$ bu karta verdiğimde de aynı etik vardı şimdi de. Amiga her zaman pahalı bir bilgisayardı.şu an yok daha da değerli. elbette ki fiyatlar uçuk ve bundan bütün kullanıcılar muzdarip.
uygun parçalarla  bir pc toplayıp amithlon yapsak çok daha ucuza gelir  ve  gayet stabil kullanabilir.yani amiga da mp3 çalmak bile hala bir olaymış gibi geliyor.cep telefonlarımız bile 100 amiga gücünde ancak mesele başka tabi ki.
biz amigayi bize yaşattıkları için seviyoruz yoksa günümüz şartlarında ve teknolojisine oranla amiga el tetrisleri gibi kalıyor. Buna rağmen pixel benim genlerime işlemiş durumda. jimpower dan aldığım zevki günümüzde 4K oyunlardan alamıyorsak bu da bu güzel yaşanmışlıkların eseridir.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 22, 2017, 15:05:20 ÖS »

Çöpe atsın demedim ki ;
Açıklamalarından sonra fiyat 600-700 euro'lardan 50-100 $'lara indi birden. Kaça satılır eder bilmem ben sadece denenmedi çalışmıyor ayağına .............................
uzatılacak mevzu değil bence sadece fikrimi söyledim.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 22, 2017, 15:23:05 ÖS »

@mrmojorisin zaten mevzu tartışma filan değil. Güzel güzel fikrimizi söylüyoruz muhabbet havasında.

çalışmayan / durumu bilinmeyen Apollo 060 400$ a alıcı buldu açık artırmada bir kaç ay once. Ben de bunu baz almıştım.

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 22, 2017, 15:31:56 ÖS »

yapacak bişey yok o zaman
@mrmojorisin zaten mevzu tartışma filan değil. Güzel güzel fikrimizi söylüyoruz muhabbet havasında.

çalışmayan / durumu bilinmeyen Apollo 060 400$ a alıcı buldu açık artırmada bir kaç ay once. Ben de bunu baz almıştım.
Yapacak bişey yok o zaman
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 03, 2024, 21:25:50 ÖS »

:-\Hort. Arkadaşlar Merhaba. Aleti tamir etmek için amibayde Hese isimli arkadaşa yolladım Finlandiyaya.

Karta bugün bakmış ve cypress cy7c374i çipini yanmış olduğunu söyledi ve tamir olmazmış dedi. Çipin üstünde bildiğiniz bombe var. Yani anlamaya çalıştığım bir hurdadan bu çipi transfer etse olmaz mı? Gerçi o cip değiştiremiyor demiş ama nasıl değiştirilemez onu anlamadım.

Tamir olmayacaksa sparepart olarak ilana atacağım.

Usta arkadaşların değerli yorumlarıni bekliyorum.
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2024, 21:38:01 ÖS Gönderen: ifteri61 » Logged
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 03, 2024, 21:51:11 ÖS »

Türkiye de benim gibi bu konularda çok iyi bilgisi olan biri varken neden Board tasarımında profesyonel olan Finlandiya daki Hese'ye gönderirsiniz anlamıyorum. Stacu olsa bu işleri iyi bilen biri hadi neyse diyeceğim. Türkiyede bu işleri yapabilecek birinin olabileceğini insanlar anlamak istemiyor sanırım. PPC kartının üstündeki tüm parçaları söküp tekrar toplamış biriyim ve kaç tanede tamir ettim. Bir çok defada 060 işlemci upgrade yaptım. Bu işlerden iyi anladığımı forumdaki insanların anlaması için daha kaç tane proje yapmam gerekiyor?

Amiga Repair Service
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 03, 2024, 21:54:07 ÖS »

Türkiye de benim gibi bu konularda çok iyi bilgisi olan biri varken neden Board tasarımında profesyonel olan Finlandiya daki Hese'ye gönderirsiniz anlamıyorum. Stacu olsa bu işleri iyi bilen biri hadi neyse diyeceğim. Türkiyede bu işleri yapabilecek birinin olabileceğini insanlar anlamak istemiyor sanırım. PPC kartının üstündeki tüm parçaları söküp tekrar toplamış biriyim ve kaç tanede tamir ettim. Bir çok defada 060 işlemci upgrade yaptım. Bu işlerden iyi anladığımı forumdaki insanların anlaması için daha kaç tane proje yapmam gerekiyor?

Ustadim ben Türkiyede degilim:) sen ben yaparım diyorsan ocak sonu Türkiyede geleceğim kartı yanımda getiririm. Sıkıntınin en azında ne olduğunu öğrenmiş oldum. Tamir etmediği yada edemediği için bir ödeme yapmadım
Peki yazdıklarıma bakarak sizce bir şansı varmı? Yani ilgili cip değiştirilebilir?
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2024, 21:59:29 ÖS Gönderen: ifteri61 » Logged
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ocak 03, 2024, 22:07:31 ÖS »

Forumda ve Hese ye gönderdim yazınca ben Türkiye'de olduğunuzu düşündüm. Eğer hangi cpld (cypress) bozuk olduğunu tespit edebildiyse tamir olma durumu olabilir. Türkiye ye gelince bana gönderirseniz bakabilirim.

Amiga Repair Service
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: